Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Podczas pierwszego wyjazdu do chorwacji(2010) jechałem 86 i dojechałem do granicy w Letenye bez problemów . W 2011 roku też do cro drogą 86 poza dwoma wahadełkami i owymi uskokami trasa jak dla mnie ok w Kormend zjeżdżam na Letenye i już Chorwacja. Powroty też 86 -ka, chociaż w ubiegłym roku wracając z Ruskamen(14. 07)cała podróż przez Węgry w gigantycznej burzy i już nie było tak fajnie, pierwszy raz miałem niezłego pietra.W tym roku też wyjazd do CRO i chyba znów 86 dlatego czekam na pierwsze opinie z tego roku
hanka 34 napisał(a):A jak teraz na 86 jeszcze remontują?
W zeszłym roku remonty były tylko przed Redics na takiej dość krętej drodze, był to stosunkowo krótki kawałek. A co do całej długości 86, to jest już długi kawałek drogi dwupasmowej.
Ponadto na 86 stce jest ostatnio niebezpiecznie. Kradną paliwo, gwałcą kobiety, żebrają na paprykę i tak ogólnie jest brudno. Policja zatrzymuje Polaków i wlepia po 100 euro mandatu za cichy bieg. Knajpa w Csornej zamknieta przez Sanepid. Tak wogóle to nie idzie się z nimi dogadać, choszle kakoszle i tyle. Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 16.04.2012 13:07 przez darek1, łącznie edytowano 1 raz
Zapomniałeś, o dziurach na drodze wielkości wulkanów. Przebiegających notoryczne przez jezdnię wszelakiego rodzaju zwierzyny / zajęcy, wilków, jeleni, żubrów spod Białowieży/, o ograniczeniach na całej drodze do 30 km/h. itd.