Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 09.05.2022 09:28

W ministerialnym wykazie dróg płatnych jest wyraźnie napisane jakie odcinki są płatne (patrz pow. post. Kiepura)
Płatnym jest odcinek od ronda Lendava do zjazdu Dolga vas (2,0km) i od zjazdu Dolga vas do zjazdu A5 (1,5 km).
Dla bezpieczeństwa proszę sobie wydrukować strony 1-5 z linku kol. Kiepura i spokojnie jechać Redics-Lendava.

https://www.uradni-list.si/_pdf/2021/Ur/u2021178.pdf
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 09.05.2022 10:33

Kiepura napisał(a):Nie znam się to wkleję. O to chodzi ?

H7 DOLGA VAS–RONDO DOLGA VAS

Wielkie dzięki!
Teraz nareszcie wiemy, na czym stoimy!!!
:mrgreen:
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 09.05.2022 15:08

Super info, choć dziwię się, że nijaka p. Nejc ZUPANČIČ wymieniana tu kilkukrotnie stoi na stanowisku zupełnie odmiennym do p. Moniki KAVCIĆ z postu kolegi Karola...
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 09.05.2022 15:13

Czyli jak jest w końcu ??
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 09.05.2022 15:37

niuniek napisał(a):Super info, choć dziwię się, że nijaka p. Nejc ZUPANČIČ wymieniana tu kilkukrotnie stoi na stanowisku zupełnie odmiennym do p. Moniki KAVCIĆ z postu kolegi Karola...

Super by było jakby się panie dogadały i ustaliły wspólną wersje :oczko_usmiech: :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 09.05.2022 15:38

SebastianM napisał(a):Czyli jak jest w końcu ??

Wydaje się że można :wink: Ja decyzję o tym którędy pojadę podejmę 18.06 rano, po wyjeździe z noclegu w Lenti. :papa:
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 09.05.2022 17:23

niuniek napisał(a):Super info, choć dziwię się, że nijaka p. Nejc ZUPANČIČ wymieniana tu kilkukrotnie stoi na stanowisku zupełnie odmiennym do p. Moniki KAVCIĆ z postu kolegi Karola...

Po prostu dla pani Nejc ZUPANČIČ dochody firmy DARS sp. z o.o. są ważniejsze niż prawda ;)
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 09.05.2022 17:35

wielbiciel napisał(a):W ministerialnym wykazie dróg płatnych jest wyraźnie napisane jakie odcinki są płatne (patrz pow. post. Kiepura)
Płatnym jest odcinek od ronda Lendava do zjazdu Dolga vas (2,0km) i od zjazdu Dolga vas do zjazdu A5 (1,5 km).

Pojęcie "zjazdu" jest dość mało precyzyjnę gdyż nie bardzo wiadomo od którego miejsca ten zjazd liczyć, ale jeśli jako punkt graniczny pomiędzy wymienionymi w dokumencie dwoma odcinkami trasy H7 przyjmiemy środek wiaduktu na drogą lokalną oznaczoną jako "Dolga Vas", to wtedy podane w dokumencie długości tych odcinków bardzo ładnie się zgadzają :)

Dla bezpieczeństwa proszę sobie wydrukować strony 1-5 z linku kol. Kiepura

Jak chodzi o dokładność, to strony 1-6 (to na wypadek, gdyby ktoś drukował, bez zaglądania do treści dokumentu :) )
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 09.05.2022 18:00

Wystarczy teraz, że ktoś przejedzie z nas pierwszy i potwierdzi stan z rozporządzenia i maila ze znakami, które stoją na drodze tzn. czy stoją po staremu :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 09.05.2022 18:25

Jadę 17.06, moge jechać przez Dolga Vas. Jakby co to dołożycie się do mandatu :oczko_usmiech: :mrgreen:
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 10.05.2022 09:49

dids76 napisał(a):

Super by było jakby się panie dogadały i ustaliły wspólną wersje :oczko_usmiech: :mrgreen:

Do pani Nejc ZUPANČIČ wysłałem nastepnego maila :)

Dear Ms Nejc ZUPANČIČ,

Have you ever seen this document?
On the attachment No. 2 you can find:

H7 A5–DOLGA VAS 1,502
H7 DOLGA VAS–RONDO DOLGA VAS 2,024

Here you can see a screen-shot:

Uradni list 3.jpg

This means that the e-vignette is mandatory on the H7 road only from the Dolga Vas roundabout, and not from the border crossing.
Can you explain why you are answering to me and to the other people that the vignette is compulsory as soon as we cross the border crossing?

Regards,
.........

Wygląda na to, że obie panie wreszcie uzgodniły wersje, bo oto, co dostałem w odpowiedzi:
Dear Mr. ......

Toll inspection informed us that the road between the border and roundabout leading to the expressway H7 is not a toll road. There you can enter on a toll road or continue to use a regional road where e-vignette is not mandatory.

In case that you need an e-vignette you can also buy it at the first gas station before the roundabout.

Best regards.

Nejc ZUPANČIČ

Ale pomimo błogosławieństwa ze strony DARS, ja i tak pojadę trasą przez przejście Gorican, gdyż tam czas przejazdu wychodzi krótszy o kilkanaście minut niż przez przejście Dolga Vas.

PS: Taka ciekawostka.
Jak wrzuciłem go Googla hasło "Nejc ZUPANČIČ", to Google zwróciło mi samych mężczyzn!
Więc wcale nie jest pewne, że "Nejc ZUPANČIČ" jest kobietą!
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 10.05.2022 11:02

Dzięki za porządna pracę. :-D

P.S.
Nejc to zdrobnienie od Jernej czyli jak najbardziej imię męskie.

Czyli Bartek od Bartłomieja u nas.
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 10.05.2022 11:38

mchrob napisał(a):P.S.
Nejc to zdrobnienie od Jernej czyli jak najbardziej imię męskie.

Czyli Bartek od Bartłomieja u nas.

I następna zagadka rozwiązana :)
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 10.05.2022 14:45

To i ja się pomyliłem w ocenie płci, ale tym gorzej dla niego, że on taki niekumaty :)
mietas69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mietas69 » 16.05.2022 17:17

Witam ja w tamtym roku jechałem przez Dolga Vas i Lendawę .W Lendawie trafiłem na rozkopane rondo [wrzesień]jeżdziłem dookoła i cały czas prowadiło mnie na autostradę Słoweńską dopiero kumaty policjant skierował mnie na Mursko Sredice noleg pod Zagrzebiem a powrót w Fonix fogado .W tym roku jadę przez Lenti w czerwcu tankowanie na rondzie i nocleg w Karlowac.Powrót nocleg w Fonix Fogado.jest to chyba najbardziej optymalne . Z Karlowac do Podgory rzut beretem .Na powrocie też z Lenti do Tych też już blisko.Nie wiem tylko jak jechać ,czy na Gyor czy za Rajką na 86 co o tym myślicie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 171
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone