fotograf123 napisał(a):Jak by ktoś chciał ominąć Redics to proponuje tędy, tylko 20 min różnicy
To już chyba lepiej odbić na Lenti i do Letenye na przejście jechać.
ziemniak napisał(a):Rédics Határátkelő
Powiem Wam, że ciekawa sprawa. Nigdy nie przekraczałem granicy w tym miejscu, jednak patrząc na zdjęcia satelitarne i street view jakoś ciężko mi wyobrazić sobie aby ten 400 metrowy kawałek przemianowano na drogę płatną.
Teraz pytania:
[...]
- czy w Słowenii droga nie ekspresowa może być objęta winietami?
- był chyba taki przypadek w Maribor, że było rondo płatne? Pamiętam kilka lat wstecz, że było jakieś zamieszanie...
- na granicy jest tam kilka domów mieszkalnych - aby droga była płatna to musieliby chyba zrobić alternatywną drogę obok stacji paliw? ewentualnie mieszkańcy musieliby mieć jakieś specjalne zezwolenie zwalniające ich z winiety?
Chris_M napisał(a):Wystarczy w rozporządzeniu podać, że na tym odcinku trasy H7 obywatele Słowenii są zwolnieni z obowiązku posiadania winiety
SebastianM napisał(a):Ja jechałem w zeszłym roku, nawet zatrzymał nas tam celnik słoweński, pytał o cel podróży, nie mieliśmy viniety, zaznaczył, że jeżeli będziemy korzystać z autostrad, to taką vinietę należy nabyć w punkcie na granicy, gdzie nas zatrzymał.Kiedy dowiedział się, że na rondzie zjeżdżamy na Lendavę, życzył tylko udanego urlopu i szerokiej drogi. Może celnicy nie wnikają tak bardzo, może również są inaczej zorientowani
wielbiciel napisał(a):A zarzucanie DARS pytaniami o tym małym odcinku może wywołać fatalny skutek z ich strony i wtedy wszyscy tobie podziękują za bezsensowne "bicie piany"
ziemniak napisał(a):Rédics Határátkelő
Teraz pytania:
- czy ktoś kto jechał tą drogą w zeszłym roku zwrócił uwagę na jakiekolwiek prace drogowe przy tym odcinku
- był chyba taki przypadek w Maribor, że było rondo płatne? Pamiętam kilka lat wstecz, że było jakieś zamieszanie...
Chris_M napisał(a):ziemniak napisał(a):Rédics Határátkelő
Mnie też ciężko jest to sobie wyobrazić, ale GM wyraźnie zaznacza ten odcinek jako trasę H7.
fotograf123 napisał(a):Cześć jak dobrze przybliżysz google maps to H7 zahacza o kompleks graniczny.
Chris_M napisał(a):Wystarczy w rozporządzeniu podać, że na tym odcinku trasy H7 obywatele Słowenii są zwolnieni z obowiązku posiadania winiety
fotograf123 napisał(a):Cześć jak dobrze przybliżysz google maps to H7 zahacza o kompleks graniczny.
Chris_M napisał(a):Wyjściem z sytuacji byłoby wysłanie zapytania do słoweńskiego ministerstwa komunikacji o status tego odcinka (tak jak to swego czasu ktoś zrobił w przypadku ronda w Pesnicy), ale mnie już nie chce się w to bawić, prościej będzie pojechać przez Gorican.
H7 DOLGA VAS–RONDO DOLGA VAS