napisał(a) truedomel » 18.07.2019 04:20
kpkp1985 napisał(a):Dziękuję Panowie za cierpliwość...
A zapytam z ciekawości (już bez screenów hehe), dlaczego polecacie drogę 86? (Szombathely-Lenvada) jakie są jej największe zalety?
-w porównaniu gdybym pojechał z Gyor na Rabapaty i w dół przez Zalaegerszeg w stronę Nagykanizsa
Zalety drogi 86 (zaznaczam, że nigdy nie jechałem inną).... Odcinek M86, jedziesz jak po stole, ruch nocą po prostu zerowy, dalej lokalna 86, bardzo dobra jakość drogi, ruch niewielki, oczywiście jazda 50 km/h, tuż przed granicą ze Slo, po prawej stronie w Redics stacja paliw, tankujemy pod korek i witaj Chorwacjo.
Pamiętać, że na całym odcinku nowej M86 nie ma żadnej stacji paliw sklepu, no przynajmniej w zeszłym roku było zero infrastruktury.
Na drodze powrotnej zrobiłem błąd, w Csornej zamiast zjechać na Gyor, pojechałem prosto lokalną 86,no i ten krótki odcinek jechało mi się po prostu źle, ruch spory, droga wąska nieoswietlona.
A no i byłbym zapomniał, dla przejezdzajacych w porze obiadowej i planujących coś zjeść, Berki Hotel w Körmend, no miód w gębie za bardzo przyjemną cenę.
Pozdrawiam, szerokiej drogi życzę