Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 29.06.2011 21:55

maciek1956 napisał(a):
Iggy napisał(a):
ufokking napisał(a):w sierpniu takiego numeru nie wywiną :roll:

A ja mam nadzieję, że nie wylezą na autostrady, bo to już za 14 dni :hut:

Tylko o sobie myślicie :wink:

Na urlopie mam przerwę w myśleniu - pomyślę o nich po powrocie :nice:
wiktor2805
Autostopowicz
zostały tylko dwie mijanki

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiktor2805 » 03.07.2011 09:45

wczoraj okolo 13.00 wracaliśmy z Cro z 4 mijanek zostały dwie pierwsze ( od strony cro0 z tych o których pisał Nero ( stary wykonałeś kawał dobrej roboty jechałem do Cfro z kartą z twoim opisem - ideał)

nero napisał(a):Aktualizacja na dzień 26.06.2011r - nic się nie zmieniło :wink:

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=750086#750086

Zwęrzenia zostały, uskoki zostały, a najlepsze jest to, że na trasie zostało też sporo znaków ostrzegających przed niby robotami drogowymi na odcinkach, które już dawno są zrobione.
Chyba tylko dlatego ich nie pousuwali żeby co poniektórzy uważniej jechali i zdjęli nogę z gazu :lol:

W jedną stronę jechaliśmy w piątek wieczorem, a w drugą w niedzielę wieczorem (ok. godz 19-21). Ruch był niewielki. Na mijankach stoi się max 1,5min, samochodów niewiele, panów policiantów brak, jedzie się bdb :D
fotograf123
Cromaniak
Re: zostały tylko dwie mijanki

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 04.07.2011 10:31

wiktor2805 napisał(a):wczoraj okolo 13.00 wracaliśmy z Cro z 4 mijanek zostały dwie pierwsze ( od strony cro0 z tych o których pisał Nero ( stary wykonałeś kawał dobrej roboty jechałem do Cfro z kartą z twoim opisem - ideał)

nero napisał(a):Aktualizacja na dzień 26.06.2011r - nic się nie zmieniło :wink:

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=750086#750086

Zwęrzenia zostały, uskoki zostały, a najlepsze jest to, że na trasie zostało też sporo znaków ostrzegających przed niby robotami drogowymi na odcinkach, które już dawno są zrobione.
Chyba tylko dlatego ich nie pousuwali żeby co poniektórzy uważniej jechali i zdjęli nogę z gazu :lol:

W jedną stronę jechaliśmy w piątek wieczorem, a w drugą w niedzielę wieczorem (ok. godz 19-21). Ruch był niewielki. Na mijankach stoi się max 1,5min, samochodów niewiele, panów policiantów brak, jedzie się bdb :D

może do 31 lipca zdążą to pojadę bez mijanek :lol: :lol: :lol:
PTYSIEK76
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) PTYSIEK76 » 05.07.2011 19:50

Jechałe przez Austrie 23.06.Tirowcy wBratysławie ostrzegali przed 86 więc nieryzykowałe!!1
wierny62
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierny62 » 05.07.2011 21:46

PTYSIEK76 napisał(a):Jechałe przez Austrie 23.06.Tirowcy wBratysławie ostrzegali przed 86 więc nieryzykowałe!!1

tzn ??

koledzy ważne pytanie, czy jak bd jechał 7 do granicy co jest równoległa do M7 do przejścia Letenye-Gorican jest kantor na granicy ? w godzinach pózno wieczornych ? kolo 2-3 ? żeby zamienic euro na kuny? , prosze o odp bo jutro już wyjazd :)
Ostatnio edytowano 05.07.2011 22:05 przez wierny62, łącznie edytowano 1 raz
pawel.777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel.777 » 05.07.2011 22:00

wierny62 napisał(a):koledzy ważne pytanie, czy jak bd jechał 7 do granicy co jest równoległa do M7 do przejścia Letenye-Gorican jest kantor na granicy ? w godzinach pózno wieczornych ? kolo 2-3 ? żeby zamienic kuny euro na kuny? , prosze o odp bo jutro już wyjazd :)
Nie wiem czy jesteś do końca świadom co chcesz zamieniać "kuny euro na kuny", ale w Letenye o 3-ciej to raczej czynnego kantoru nie znajdziesz, nie wiem jak na starym przejściu granicznym. Ale... po co chcesz tracić czas po nocy na kantor. Jak tak bardzo potrzebujesz kun to kup je w kantorze w PL i zabierz ze sobą. To chyba lepsze niż operacja euro>forint>kuna.
wierny62
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierny62 » 05.07.2011 22:07

pawel.777 napisał(a):
wierny62 napisał(a):koledzy ważne pytanie, czy jak bd jechał 7 do granicy co jest równoległa do M7 do przejścia Letenye-Gorican jest kantor na granicy ? w godzinach pózno wieczornych ? kolo 2-3 ? żeby zamienic kuny euro na kuny? , prosze o odp bo jutro już wyjazd :)
Nie wiem czy jesteś do końca świadom co chcesz zamieniać "kuny euro na kuny", ale w Letenye o 3-ciej to raczej czynnego kantoru nie znajdziesz, nie wiem jak na starym przejściu granicznym. Ale... po co chcesz tracić czas po nocy na kantor. Jak tak bardzo potrzebujesz kun to kup je w kantorze w PL i zabierz ze sobą. To chyba lepsze niż operacja euro>forint>kuna.

chodziło o EURO NA KUNY (żeby było na autostrady), sorry za błąd. Czyli stare przejście to które? nie Letenye-Gorican?
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 05.07.2011 22:09

Na starym przejściu jest całodobowo czynna poczta ... po stronie Cro oczywiście . Po węgierskiej stronie jest kantor całodobowy , ale mają kiepski przelicznik :wink:
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 05.07.2011 22:21

Radziki4 napisał(a):
Jacynty napisał(a):
pawelli napisał(a):Powiedzcie co jest takiego zajeb...... w tej 86-stce, że wybieracie tą trasę zamiast autostrady na wegrzech ?

nie jeżdżą nią nerwusy... :wink:
dodam że 86 nie daje zasnąć za kółkiem w przeciwieństwie do autobany , a i nie trzeba kombinować czy się dobrze jedzie czy nie bo prowadzi do samej granicy i wystarczy trzymać się tylko nr. drogi .

Witam.
Sen polecam w motelu albo na parkingu . Trudność trasy nie jest wyznacznikiem zaśnięcia lub nie . Nie wiesz w którym momencie przyśniesz i .... Wyspany , wypoczęty kierowca to dobry kierowca , który jedzie pewnie po serpentynach i na autobamie.
pawel.777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel.777 » 05.07.2011 22:22

wierny62 napisał(a):chodziło o EURO NA KUNY (żeby było na autostrady), sorry za błąd. Czyli stare przejście to które? nie Letenye-Gorican?
Na autostradzie w euro też wezmą i chyba lepiej przeliczą niż węgrzy :)
Jadąc przez Letenye drogowskazy kierują na stare przejście (nie autostradowe).

A tak przy okazji. Czy na starym przejściu (na tej poczcie) można kupić winietę? Ja zawsze zjeżdżałem do CPN-u w Letenye ale to średnio po drodze, na nowym żadnego sklepu nie było.
wierny62
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierny62 » 05.07.2011 22:47

pawel.777 napisał(a):
wierny62 napisał(a):chodziło o EURO NA KUNY (żeby było na autostrady), sorry za błąd. Czyli stare przejście to które? nie Letenye-Gorican?
Na autostradzie w euro też wezmą i chyba lepiej przeliczą niż węgrzy :)
Jadąc przez Letenye drogowskazy kierują na stare przejście (nie autostradowe).

A tak przy okazji. Czy na starym przejściu (na tej poczcie) można kupić winietę? Ja zawsze zjeżdżałem do CPN-u w Letenye ale to średnio po drodze, na nowym żadnego sklepu nie było.

no właśnie mam nadzieję, że ktoś pomoże bo ja bd kierował się na stare przejście nie M7 (autostradą) tylko drogą lokalną nr 7 i nie bd przechodził na autostradowym, więc koledzy czy po stronie HUN lub CRO na starym przejściu bd mógł wymienic euro ?
wierny62
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierny62 » 05.07.2011 22:49

mkm napisał(a):Na starym przejściu jest całodobowo czynna poczta ... po stronie Cro oczywiście . Po węgierskiej stronie jest kantor całodobowy , ale mają kiepski przelicznik :wink:

dzięki wielkie kolego !! powiedz mi tylko czy na tej poczcie biorą prowizje od wymiany?
pawel.777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel.777 » 05.07.2011 22:51

Naprawdę istnieje jakiś ważny powód aby tych kun nie kupić w PL i nie szukać kantoru po nocy? Domyślam się, że karty też nie używasz. To lepiej mieć te kuny w kieszeni bo na wielu stacjach benzynowych widziałem informację, że jeśli gotówką, to tylko kuny.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 06.07.2011 22:01

wierny62 napisał(a):
mkm napisał(a):Na starym przejściu jest całodobowo czynna poczta ... po stronie Cro oczywiście . Po węgierskiej stronie jest kantor całodobowy , ale mają kiepski przelicznik :wink:

dzięki wielkie kolego !! powiedz mi tylko czy na tej poczcie biorą prowizje od wymiany?

Chyba z dwa procenty ... kolego .
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 09.07.2011 21:36

Szkoda, że nikt nie napisał, że ostatni odcinek 86-tki, tuż przed Redics jest w masakrycznym stanie :evil: Co do początkowego stanu i wahadełek to wszystko się zgadza, natomiast ostatnie kilkanaście kilometrów dwa tygodnie temu przypominało drogę gruntową. Dziury, uskoki, wyrwy, błoto... Dzisiaj wracałem już przez Gorican a następnie pierwszym zjazdem na Zaelegerszeg (czy jakoś tak). Znakomita droga.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone