trisz napisał(a):Witam,
przepraszam ale nie przebrnę przez ponad 150 stron dyskusji Mam szybkie pytanie czy droga na Węgrzech od przejścia Rajka do węzła Mosonmagyarovar nadal jest bezpłatna i nie wymaga winiety? Jechaliśmy tą trasą w 2014 i tak było, później drogą 86 aż do przejścia ze Słowenią, a teraz chcemy ponowić tą trasę, Sprawdzam jednak mapy płatnych dróg na Węgrzech i mam wrażenie, że ten odcinek traktowany jest aktualnie jako płatny... będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
robpiwcio napisał(a):Jak przejedziesz tą trasą to opisz jak wyglądała podróż. Ja ruszam 04.08. do Chorwacji i też chcę jechać tą trasą.
Casian napisał(a):od 8 lat jeżdżę na CRO przez Czechy, Austrię i Słowenię. Chciałbym zapytać bo nigdy nie jechałem przez Słowacje i Węgry. Która lepsza droga, w rozumieniu szybkości przejazdu. Interesuje mnie jak najszybszy przejazd nocą.
Raphael napisał(a):Casian napisał(a):od 8 lat jeżdżę na CRO przez Czechy, Austrię i Słowenię. Chciałbym zapytać bo nigdy nie jechałem przez Słowacje i Węgry. Która lepsza droga, w rozumieniu szybkości przejazdu. Interesuje mnie jak najszybszy przejazd nocą.
jeśli ma być nocą i szybko z Dolnego Śląska... to ja bym stawiał na wariant austriacki. Przez Węgry te krajówki to jednak nieogrodzone drogi przez pola i lasy (zwierzaki).
bledzik napisał(a):no nie wydumany, bo ja wielokrotnie widziałem zwierzaki z bliskiej odległości na krajówkach w Polsce, Słowenii, na Węgrzech a na autostradzie nigdy. A jeżdże sporo
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi