el_guapo napisał(a):arabesqa74 napisał(a):Domyślam się, że odpowiedź zamieszczona na zdjęciu potwierdziła, że już od granicy jest to odcinek płatny? Niestety, nie wyświetla mi się obrazek.
Dokładnie TAK. Odpowiedź z tych sztampowych....Dear ustomer bla bla bla...section is charged...you need a vignette...
Za to tempo odpowiedzi iście ekspresowe...parę h.
Poprawię wklejanie obrazka.
Nie ulega wątpliwości, że ta droga oficjalnie jest płatna. Ja tylko podałem w wątpliwość egzekwowanie tej płatności. Pisałem dokładnie tak: "Teoretycznie też jest on płatny, bo na internetowej stronie węgierskiej nie figuruje wśród pozycji wykluczonych.
Jednak najprawdopodobniej sami Węgrzy uznają go za bezpłatny. Od 2015 roku jechałem nim już 8 razy i nigdy nie przyniosło to żadnych konsekwencji."
Tutaj chyba najlepszy pomysł ma Rocker, który napisał: "będę niedługo tamtędy jechał to się wypytam na granicy jak dokładnie to jest traktowane". Chyba tylko w ten sposób dowiemy się, czy węgierskie służby traktują poważnie oficjalną "płatność" tego odcinka.
Qazik - nie jadłem tam gulaszu, bo nie przepadam za gulaszem. Ale na ulicy - deptaku Magyar utca knajpek jest masa i w każdej z nich zapewne serwują gulasz. Bratysławę natomiast przejeżdżam E58 (jadę od Żyliny) i w Bratysławie przecinam Dunaj, mając zamek i starówkę po prawej stronie.