napisał(a) Qazik » 28.07.2017 03:39
rocket
posądzasz mnie o chorobę?
Sic. to z łaciny, nie z angola. Lubię mieć wiedzę w zakresie który mnie interesuje. A jak ogarnie się wiele spostrzeżeń, merytorycznie związanych z tematem, to można wyrobić sobie już zdanie o trasie. Będę jechał przez Kłodzko Miedzylesie, Boboszów, Svitawy, Brno (omijam autostrady). Ołomuniec zastawię na kiedy indziej, zwiedzałem go na tylnim siedzieniu za czasów PRL w aucie z PRL
Chcę w Czechach piwo kupić, w Słowacji zobaczyć Bratysławę - mimo, że jak piszą nie jest ciekawa. Mam ten duży komfort, że mi się nie śpieszy. W sumie jadę aż z Gdańska, ale w Legnicy chcę odwiedzić znajomych. Jazda samochodem dla mnie to odskocznia. Jazda bez presji czasowej to sama przyjemność.
Eliot100 - będę jechał za dnia, właśnie po to by zobaczyć okolicę, przywołać smak prawdziwego gulaszu itp. stąd 86 a nie M86. Myślałem nad 81 bo dużo ładniejsza ale trochę zjeżdżam z obranego kursu (być może będzie to powrotna jak zahaczę o Albanię). O zagrożeniach i nawierzchni pamiętam, i o Balatonie też
BTW podaj swoją miejscówkę/kemping nad Balatonem taki bez FKK
Dzięki za uwagi co do miejsc tankowania. W Albanii muszę popytać tubylców o właściwe stacje paliw albo wcześniej zrobię zapas paliwa.