Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
markasyt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) markasyt » 19.06.2011 09:36

pawelli napisał(a):Powiedzcie co jest takiego zajeb...... w tej 86-stce, że wybieracie tą trasę zamiast autostrady na wegrzech ?

Autostradą to każdy potrafi przejechać. Tutaj mamy spotkanie z prawdziwą przygodą - tylko dla twardzieli :wink: Nawet z dżipiesem się pogubiłem, bo mi pokazał jakiś "świetny" skrót.
Radziki4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radziki4 » 19.06.2011 09:51

Jacynty napisał(a):
pawelli napisał(a):Powiedzcie co jest takiego zajeb...... w tej 86-stce, że wybieracie tą trasę zamiast autostrady na wegrzech ?

nie jeżdżą nią nerwusy... :wink:
dodam że 86 nie daje zasnąć za kółkiem w przeciwieństwie do autobany , a i nie trzeba kombinować czy się dobrze jedzie czy nie bo prowadzi do samej granicy i wystarczy trzymać się tylko nr. drogi .
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 19.06.2011 11:09

Przejedź się choć raz a sam zobaczysz.Ta trasa ma swoje uroki a nie tylko minusy :D
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 19.06.2011 11:39

Radziki4 napisał(a):
Jacynty napisał(a):

nie jeżdżą nią nerwusy... :wink:
dodam że 86 nie daje zasnąć za kółkiem w przeciwieństwie do autobany , a i nie trzeba kombinować czy się dobrze jedzie czy nie bo prowadzi do samej granicy i wystarczy trzymać się tylko nr. drogi .

hmmm, z tym zasnięciem to może jest i plus ... ale autostradą raczej jest chyba szybciej ....
No i mniejsze prawdopodobieństwo rozmowy z panami policjantami ;)
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 19.06.2011 11:41

szary779 napisał(a):Przejedź się choć raz a sam zobaczysz.Ta trasa ma swoje uroki a nie tylko minusy :D

Zapewne tak, bo autostrady są z natury nudne ...
To tak jak jazda wybrzeżem w Cro i jazda autostradą w Cro .....
Wybrzeżem pieknie :) a autostradą szybciej .... ;)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.06.2011 12:02

pawelli napisał(a):No i mniejsze prawdopodobieństwo rozmowy z panami policjantami ;)

Nie wiem jak na autostradzie ale na 7 razy jak pokonywałem tą trasę (7 tam i 7 nazad więc razem 14) to suszących smerfów spotkałem raz i do tego stali w takim miejscu, że z 3 km byli widoczni i do tego przed wsią więc jak najbardziej miało to sens bo wszyscy zwalniali :)
Radziki4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radziki4 » 19.06.2011 12:07

pawelli napisał(a):hmmm, z tym zasnięciem to może jest i plus ... ale autostradą raczej jest chyba szybciej ....
nie koniecznie autobaną szybciej , jedziesz szybciej ale i km. Masz więcej do pokonania a co do patroli drogówki to więcej na pewno spotkasz na autobanie niż na 86 . Zresztą chyba sam już sobie odpowiedziałeś postem wyżej dlaczego ktoś wybiera taką drogę a nie inną
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 19.06.2011 13:12

Nikt o tym nie pisze a prawda jest taka iż zawsze prawdziwy jest 2 wymieniany powód, 1 to tylko zasłona dymna.

Ja jadę z oszczędności na kasie i tyle, róznica w km to ok 200 km w jedną stronę, gdyby była mniej więcej ta sama droga jechałbym autostradą, a tak to 200 km x 2 (w obie strony) to 400 km to 1/2 baku + winieta + większe spalanie przy prędkości powiedzmy 140 km/h to w moim przypadku róznica ok 200 zł. Dla mnie warto dla innych nie OK.

I nie mówcie ze jest to wycieranie d.. szkłem bo jechjałem tą drogą 2 razy i jest ok, w Chorwacji już nie żałuję tylko jadę autostradą choć kiedyś zastanawiałem się nad starą drogą.

Pozdrawiam
markasyt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) markasyt » 19.06.2011 17:29

fhuzbych napisał(a):Nikt o tym nie pisze a prawda jest taka iż zawsze prawdziwy jest 2 wymieniany powód, 1 to tylko zasłona dymna....

...w Chorwacji już nie żałuję tylko jadę autostradą choć kiedyś zastanawiałem się nad starą drogą.

Pozdrawiam

Oszczędność nie jest wadą. Jeżeli oszczędność można połączyć innymi zaletami krótszej i bezpłatnej trasy to chyba dobrze. Dla zalet krajobrazowych w Karlovacu zjeżdżamy z autostrady na starą, dobrą drogę. Do Karlovaca - autostrada (bo zwykła droga tak samo nudna jak autostrada, a bardzo upierdliwa), od Karlovaca - stara droga, bo prawie brak lokalnego ruchu, a widoczki nieporównywalne.
Nie sądzę aby było w tym coś co należałoby ukrywać :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.06.2011 19:28

Radziki4 napisał(a):
pawelli napisał(a):hmmm, z tym zasnięciem to może jest i plus ... ale autostradą raczej jest chyba szybciej ....
nie koniecznie autobaną szybciej , jedziesz szybciej ale i km. Masz więcej do pokonania a co do patroli drogówki to więcej na pewno spotkasz na autobanie niż na 86 .

... za to grubego zwierza z porożem , zdecydowanie więcej na 86- stce :wink:
krzyswerm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyswerm » 19.06.2011 22:51

Koledzy jeszcze zapomnieli o knajpie w Csornej.
mirszam
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirszam » 20.06.2011 07:31

fhuzbych napisał(a):Nikt o tym nie pisze a prawda jest taka iż zawsze prawdziwy jest 2 wymieniany powód, 1 to tylko zasłona dymna.

Ja jadę z oszczędności na kasie i tyle, róznica w km to ok 200 km w jedną stronę, gdyby była mniej więcej ta sama droga jechałbym autostradą, a tak to 200 km x 2 (w obie strony) to 400 km to 1/2 baku + winieta + większe spalanie przy prędkości powiedzmy 140 km/h to w moim przypadku róznica ok 200 zł. Dla mnie warto dla innych nie OK.

I nie mówcie ze jest to wycieranie d.. szkłem bo jechjałem tą drogą 2 razy i jest ok, w Chorwacji już nie żałuję tylko jadę autostradą choć kiedyś zastanawiałem się nad starą drogą.

Pozdrawiam

Chyba zdecydowanie przesadziłeś z tą roznicą o 200 km. Ja to liczyłem na mapie i w naturze (3 wyjazdy) i wyszło mi :
1. Z Bratysławy przez Wegry autostradą i skrótem przez Gyor do Szekesfehervar 324 km
2.Z Bratyslawy trasą 86 do Letenye 258 km.
Jechalem juz dwiema trasami i biorąc wszystko pod uwagę (kasa, widoki, jedzenie w knajpach) to wybrałbym raczej wariant autostradowy.
Nie znaczy to, ze w tym roku nie wybiorę 86. Jazda bedzie na pełnym spontanie, w koncu za kare na wakacje nie jadę.
Pozdrawiam i do spotkania w CRO w lipcu 2011.
bencar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bencar » 20.06.2011 12:55

Koledzy nie chwalcie tej 86 bo zrobi się tam tłok a tak jest spoko.Jadę w tym roku ósmy raz do Cro 86 jak dla mnie jest to najlepszy wariant .Pozdrawiam bywalców 86 :D
kaja45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaja45 » 20.06.2011 13:17

Dzięki Nero :D
bury67
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bury67 » 20.06.2011 14:51

Dzięki NERO wszystko o 86 jak na talerzu :D ! Jade w sierpniu tez z DG -pogody życzę
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone