napisał(a) mirszam » 20.06.2011 07:31
fhuzbych napisał(a):Nikt o tym nie pisze a prawda jest taka iż zawsze prawdziwy jest 2 wymieniany powód, 1 to tylko zasłona dymna.
Ja jadę z oszczędności na kasie i tyle, róznica w km to ok 200 km w jedną stronę, gdyby była mniej więcej ta sama droga jechałbym autostradą, a tak to 200 km x 2 (w obie strony) to 400 km to 1/2 baku + winieta + większe spalanie przy prędkości powiedzmy 140 km/h to w moim przypadku róznica ok 200 zł. Dla mnie warto dla innych nie OK.
I nie mówcie ze jest to wycieranie d.. szkłem bo jechjałem tą drogą 2 razy i jest ok, w Chorwacji już nie żałuję tylko jadę autostradą choć kiedyś zastanawiałem się nad starą drogą.
Pozdrawiam
Chyba zdecydowanie przesadziłeś z tą roznicą o 200 km. Ja to liczyłem na mapie i w naturze (3 wyjazdy) i wyszło mi :
1. Z Bratysławy przez Wegry autostradą i skrótem przez Gyor do Szekesfehervar 324 km
2.Z Bratyslawy trasą 86 do Letenye 258 km.
Jechalem juz dwiema trasami i biorąc wszystko pod uwagę (kasa, widoki, jedzenie w knajpach) to wybrałbym raczej wariant autostradowy.
Nie znaczy to, ze w tym roku nie wybiorę 86. Jazda bedzie na pełnym spontanie, w koncu za kare na wakacje nie jadę.
Pozdrawiam i do spotkania w CRO w lipcu 2011.