napisał(a) rocker » 27.06.2017 12:11
co prawda do mojego wyjazdu jeszcze sporo czasu (11.09), ale teraz chyba otrzymam najświeższe informacje z drogi.
W tym roku lecę wyjątkowo na dwa auta (ON i LPG), w 4 rodziny.
Niestety z różnych względów w tym roku budżet mam mocno okrojony i chciałbym jak najwięcej zaoszczędzić na trasach, jednocześnie lecąc starą sprawdzoną trasą. Lecimy przez SVK do HUN.
1.dalej starą dobrą 86, jak ona teraz wygląda? jest mniejszy ruch odkąd są odcinki M86? Dalej do granicy z SLO na Lendavę. Zastanawiam się nad obiadem po drodze, z racji pory wyjazd ze Śląska (wczesno ranne) z Węgier będziemy wyjeżdżać wczesnym popołudniem, czy ktoś może polecić tak jakieś sprawdzone miejsce (myślę tu o końcówce Węgier).
2. rozmyślam nad zdradą 86tki i od Szomby jechać 74, ale nie znam kompletnie tej trasy i nie wiem czy warto, jechać nią do końca i przez Letenye się przedostać do CRO.
3. Drugi samochód w LPG, mam już ściągniętą apkę MYLPG.EU (polecaną na forum), ale pewnie forumowicze napiszą mi dokładnie gdzie tankować co te 200-300km (nie wiem na ile bak starczy taki mój strzał).