Podziękował za konkretne wskazówki
Zatem jadę do końca 86-ką na Lendavę oczywiście z winietą.
Zwrócę uwagę w Kormend i Zalolovo jak pokazuje GPS. Jeżdżę na TomTom GO (Android), mi najbardziej odpowiada; mapy aktualne.
Jeszcze raz dzięki
Ryszard_K napisał(a):
to moja trasa przez Węgry w tym roku.
Na drodze przez Janossomorja i Csorna (centrum) są miejscowości z ograniczeniami do 30 km/h.
Ponieważ płacę za autostrady więc z nich korzystam. Za Zalabaksa odbijam w lewo na Lenti i dalej M 70 do
przejścia w Letenye.
Zjeżdżając z "86" na Lenti masz 20 km spokojnej drogi do M70 i nie przekraczasz 2x granicy H-SL
Ryszard_K napisał(a):
to moja trasa przez Węgry w tym roku.
Na drodze przez Janossomorja i Csorna (centrum) są miejscowości z ograniczeniami do 30 km/h.
Ponieważ płacę za autostrady więc z nich korzystam. Za Zalabaksa odbijam w lewo na Lenti i dalej M 70 do
przejścia w Letenye.
Zjeżdżając z "86" na Lenti masz 20 km spokojnej drogi do M70 i nie przekraczasz 2x granicy H-SL
adrianek90 napisał(a):te kiero kontrolowałeś może ile czasu zajął Ci przejazd przez całe Węgry?
Ryszard_K napisał(a): Ostatni raz "86" jechałem 4 lata temu i pamiętam wioski z 30/h, może teraz jest inaczej.
mapex2608 napisał(a):. Wiem, wiem, nic nowego ))) https://goo.gl/maps/CPQpGoTiNqn
kanarowski napisał(a):Mosqito napisał(a):Biorąc pod uwagę ostatnie tygodnie i totalny kibel na granicach zewnętrznych Schengen z powodu zmiany przepisów to tegoroczne lato zapowiada się gorące. Jak się nic nie zmieni to korek może być i na Mursko i na Letenye.
PS Zdecydowanie opcja PL - SK - HU tak jak przedmówcy pisali
Sytuacja na granicach zewnętrznych Schengen się zmieniła. Wszystko powróciło do normy i zrezygnowano ze szczegółowych kontroli, które trwały tylko kilka dni.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi