napisał(a) te kiero » 28.04.2017 19:08
slams napisał(a):Dziękuję za informacje z "pierwszej ręki" na pewno utwierdziły mnie w podjęciu decyzji aby jechać drogą 86,
(to co pokazuje teraz Google Street pewnie ma się nijak do obecnej sytuacji)
moim zdaniem - na świeżo z jazdy - google maps pokazuje np. przejazd przez miejscowość Zalalövö poniżej Körmend, co na pewno nie miało miejsca, bo jest obwodnica; moja darmowa navi utraciła tam sygnał, ale droga szła jak po sznurku
slams napisał(a):przez jakie przejście graniczne przejeżdżałeś?
Redics/Dolga Vas i potem Mursko Sredisce (drogę na Lenti odpuściłem...)
bronks napisał(a):Czołem
Doradźcie proszę jak będzie lepiej:
1. Jadąc od Bratysławy M1 skręcić na 86 przez Csorną i na M86, czy trzymać M1 na Gyor i skręcić na M85 i dalej do M86?
żadne Gyor, tylko skręcasz pierwszym zjazdem z M1 na Szombathely/Csorna i dalej przez Janossomorja; tylko uwaga ! obecnie jest tam remont węzła i zjazdu trzeba pilnować (nie wiem czy zrobią do czerwca jak będziesz jechał, zjazd pojawia się nagle jako przerwa w "pachołkach" drogowych
bronks napisał(a):2. Z Szombathely lecieć 86 na Lendavę, Cakovec i do autostrady, czy może odbić na Lenti do M70 i w Letenye do M7?
Opcjonalnie za Kormend zjechać na Zalegerszeg i dalej na Nagykanizsa i do M7?
Pojadę pierwszy raz przez Węgry i nie bardzo wiem który wariant będzie najbardziej optymalny.
pierwszy raz to uważaj, jak na navi to trzeba być czujnym, są nowe odcinki; optymalnie z drogi wychodzi jechać prosto na Lendavę, ponieważ na Lenti zjazd z 86 jest mało czytelny, ostro w lewo w nieciekawie wyglądającą drogę, nie mówię że ona cała taka jest, po prostu tak to wygląda, a główna to właśnie kieruje na Lendavę, moim zdaniem wszystko jedno, choć jadąc na Lendavę masz do pokonania więcej w jeździe miejskiej