Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raphael
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raphael » 06.08.2016 17:37

A może wybrać wariant drogi 86 omijający ominięcie płatnej M15 przez Rajkę... i pojechać przez Burgenland, o tak:
https://goo.gl/maps/63Ax45RJqK62
Na za tydzień mam plan właśnie tak sobie pojechać - zobaczymy jak będzie.
Odcinkiem Fertőd-Sárvár jechałem jakieś 2-3 lata temu, jakość drogi dobra (taki nasz standard drogi wojewódzkiej porządnie zrobionej), ruch mały (czerwiec to był).
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 06.08.2016 17:54

No ale M15 możesz całkowicie ominąć jadąc drogą wzdłuż autostrady. Niewielki odcinek a droga nie taka zła. Co prawda czytałem że Węgrzy życzą sobie winietę zaraz po przekroczeniu granicy i nie ma możliwości zjechania z autostrady po ujechaniy tych kilkuset metrów, ale mój brat który tam był kilka tygodni temu mówił, ze to nieprawda. Znak o winiecie stoi za zjazdem, jak stał wczesniejt.
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 06.08.2016 18:10

14€ za miesiąc to znowu nie tsk wysoki wydatek i zero stresu na autostradzie nocą pusto.Ja też tylko 86 jezdziłem ale zmieniam zdanie i od teraz tylko autostradą.Jest bezpieczniej.
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 06.08.2016 18:15

Problem w tym, że to pieniądze wyrzucone w błoto. Gdyby cała 86 (lub przynajmniej połowa ) była autostradą to ok, ale 14 eur za przejazd przez wiochy to jednak trochę za dużo. Ileż prawdziwej autostrady zaliczasz?
zero
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zero » 06.08.2016 18:44

Raphael napisał(a):A może wybrać wariant drogi 86 omijający ominięcie płatnej M15 przez Rajkę... i pojechać przez Burgenland, o tak:
https://goo.gl/maps/63Ax45RJqK62
Na za tydzień mam plan właśnie tak sobie pojechać - zobaczymy jak będzie.
Odcinkiem Fertőd-Sárvár jechałem jakieś 2-3 lata temu, jakość drogi dobra (taki nasz standard drogi wojewódzkiej porządnie zrobionej), ruch mały (czerwiec to był).

Dokładnie o tym wariancie pisałem i też za tydzień w sobotę wypróbuję.
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 06.08.2016 18:55

trajano napisał(a):Problem w tym, że to pieniądze wyrzucone w błoto. Gdyby cała 86 (lub przynajmniej połowa ) była autostradą to ok, ale 14 eur za przejazd przez wiochy to jednak trochę za dużo. Ileż prawdziwej autostrady zaliczasz?

Ale kto ci każe dalej jechać 86?walisz na Geőr Budapesz i potem na Gorican i po żadnych zadupiach nie jedziesz est troche w km. dalej ale czasowo i co do komfortu lepiej.
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 06.08.2016 18:58

86 to fajna droga, i lubię nią jeździć. Ale na pewno za nią nie zapłacę, dopóki jest w takim stanie. A co do jeżdżenia "na Budapeszt" to jeszcze nie spotkałem nikogo (oprócz osób piszących o tym na forum) kto by tak jechał. To tylko teoria, z której korzysta niewielki odsetek.
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 06.08.2016 20:11

Nic na to nie poradze do samgo Budapesztu sięnie wjeżdza zresztą lepiej jak jeżdżą przez Czechy i Austrię bynajmniej Słowacja i Węgry są lużne.
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 06.08.2016 20:50

czekor68 napisał(a):Nic na to nie poradze do samgo Budapesztu sięnie wjeżdza zresztą lepiej jak jeżdżą przez Czechy i Austrię bynajmniej Słowacja i Węgry są lużne.

Z tego też powodu chyba przestanę przekonywać ludzi do wariantu SK-HU :mrgreen:
Poza tym, tą drogę się albo lubi albo nie :papa:
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 06.08.2016 22:30

No własnie ja czekam aby cała 86 była 4 pasmowa i będe nią smigał po co mają austriacy zarabiać wole dać madzlarom
Arias
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arias » 07.08.2016 00:35

Jak według Was najlepiej przejechać Węgry zakładając jazdę w nocy/nad ranem i mając zakupioną winiete? Chodzi mi o drogę od Bratysławy w kierunku Letenye. Czy zjeżdżac w dol 86 przez Corna, czy moze prosto na Budapeszt i potem wzdłuż Balatonu w kierunku Letenye? 10 euro to nie jest az tak duzo, a zawsze w nocy lepiej jechac dobra droga niz lokalnymi.

Mozna całe Wegry od Bratyslawy do Letenye przejechać autostradą?
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 07.08.2016 02:28

O czym ja pisze? Wystarczy tylko ze zrozumieniem czytać . Możesz i nocą jest pusto jedyną ciekawostką jest to że na przejściu granicznym jest kontrola i możesz pare minut postać w kolejce.
Ostatnio edytowano 07.08.2016 07:46 przez czekor68, łącznie edytowano 1 raz
black_lord
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) black_lord » 07.08.2016 05:54

Arias napisał(a):Mozna całe Wegry od Bratyslawy do Letenye przejechać autostradą?

Tak.
Kierunek na Budapeszt, a potem autostradą wzdłuż Balatonu aż do Chorwacji. :papa:
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 07.08.2016 07:28

Najlepiej nie wykupując winiety śmignąć 86 i z głowy. Jeżdżenie po autostradzie i tak nie przyspieszy Ci drogi. Kilometrów więcej i lokalne drogi i tak Cię nie ominą.
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 07.08.2016 07:48

trajano napisał(a):Najlepiej nie wykupując winiety śmignąć 86 i z głowy. Jeżdżenie po autostradzie i tak nie przyspieszy Ci drogi. Kilometrów więcej i lokalne drogi i tak Cię nie ominą.

Jakie lokalne drogi? Może najpierw sprawdz i doradzaj.Napisz że jeszcze najlepiej jak pojedzie w srodku dnia i w robocze dni.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 117
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone