Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 05.07.2016 06:48

miro.t napisał(a):Orientuje się ktoś, czy mogę po przekroczeniu granicy słowacko-węgierskiej bez winiety zjechać na pierwszym zjeździe na drogę 150? Chyba mam taki wybór, albo płatna autostrada, albo zjazd na darmową drogę alternatywną?

Wybór masz zawsze, jak bezpłatnie to musisz zjechać jeszcze na terenie Słowacji w kierunku na dr.nr.2 Jarovce i dalej Rajka itd.
Węgierskie drogi są płatne od granicy, więc te 600 m do węzła na Rajkę z M15 może być najdroższym odcinkiem. Przed zjazdem masz bramownicę, a na niej pewnie urządzenia rejestrujące.
Jeżeli chcesz wnieść opłatę i korzystać z płatnych odcinków twoja sprawa, lecz czy te 15 min jest tego warte.
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 05.07.2016 16:58

Nie wiem czy temat był już tu omawiany chodzi mi o obwodnice Csorna dokładnie droga M86 wpadająca w M85 i wylatuje za Csorna w drogę 86. Czy ktoś jechał tym odcinkiem? Z info na stronie http://toll-charge.hu/articles/article/road-network
jest to bezpłatny odcinek może ktoś to potwierdzić?

Na stronie jest info " odcinek od rozjazdu Csorna-Wschód na drodze ekspresowej M85 do rozjazdu dróg M85 i M86," to teraz juz nie wiem czy M85 jest bezpłatne czy tylko ten krótki odcinek M86 :roll:
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 05.07.2016 17:51

http://toll-charge.hu/files/img/article ... av_ENG.jpg

Zobacz, miedzy innymi widać że M15 od granicy płatna
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 05.07.2016 18:13

wielbiciel napisał(a):http://toll-charge.hu/files/img/articles/75/Gy%C5%91r-Moson-Sopron%20megye%20jav_ENG.jpg

Ja pisze o M85 i M86 i o miejscowości Csorna o obwodnicy tej miejscowości
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 05.07.2016 18:53

ufokking napisał(a):
wielbiciel napisał(a):http://toll-charge.hu/files/img/articles/75/Gy%C5%91r-Moson-Sopron%20megye%20jav_ENG.jpg

A co ci podesłałem jak nie mapę gdzie masz wszystko jak na dłoni, poprzesuwaj suwakiem w prawo i w dół.
magnyc
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magnyc » 14.07.2016 10:28

ufokking napisał(a):
wielbiciel napisał(a):

Jechałem wczoraj - wracając do PL wjechałem na rondzie za Szilsarkany - jest bezpłatna, ale tablice informacyjne już są postawione z opłatą - na razie znaczek viniety jest przekreślony zwykłą czerwoną taśmą klejącą, więc nie wiem jak długo to potrwa. Dodatkowo tuż przed zjazdem jest informacja, że jest płatna, a na samym rondzie wprowadzającym na drogę jest vinietka "przekreślona". Nie wiem jak ten odcinek M86 z drugiej strony, ale pewnie też (jechałem z winietką, więc leciałem M85 do M1

Generalnie miałem winietkę, więc nie dociekałem, ale na przejściu w Rajce są postawione betonowe zapory rozdzielające ruch na przejściu na M15 (oznaczenie na przejściu, że koniecznie z winietą) i M86. Nie wiem, czy można tym samym zjechać w ten sposób na bezpłatną drogę 150 bez konieczności wykupywania winiety?
hanka 34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hanka 34 » 17.07.2016 20:56

jechałam wczoraj i M86 bez matric
mariusz29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 18.07.2016 06:44

magnyc napisał(a):
trajano napisał(a):Kupować winietkę żeby przejechać sie kilkanaście minut po autostradzie? Toś wymyślił.

Nom ja tak w tym roku robię - przejadę się m15 i m1, aż do zjazdu na M85 na Csornę. Jakieś 85 km autostrady i drogi szybkiego ruchu. Plus 30km m7 na końcówce - da mi to ponad 100km szybkiej drogi na 250km węgierskim odcinku.

Dzięki, to mnie przekonuje i też skorzystam z winietki.
szybbkki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szybbkki » 19.07.2016 05:27

szaki17 napisał(a):
magnyc napisał(a):A ktoś z Was leciał w tym roku drogą 74 i może się podzielić informacjami, czy są tam jakieś utrudnienia? Przeskakuje sobie w pewnym momencie z 86stki na 74 i lecę przez Zalaegerszeg w kierunku Nagykanizsa

Ja tak jeżdżę, bardzo fajna droga bez utrudnień typu "wahadła" (na razie) :wink:

Witam. W ktorym miejscu zjezdzasz na droge 74? Czy jedziesz na Letenye czy wracasz na Redics?

Pozdr. M.
magnyc
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magnyc » 19.07.2016 07:20

szybbkki napisał(a):
szaki17 napisał(a):
magnyc napisał(a):A ktoś z Was leciał w tym roku drogą 74 i może się podzielić informacjami, czy są tam jakieś utrudnienia? Przeskakuje sobie w pewnym momencie z 86stki na 74 i lecę przez Zalaegerszeg w kierunku Nagykanizsa

Ja tak jeżdżę, bardzo fajna droga bez utrudnień typu "wahadła" (na razie) :wink:

Witam. W ktorym miejscu zjezdzasz na droge 74? Czy jedziesz na Letenye czy wracasz na Redics?

Pozdr. M.

Skręcam na rondzie za Vasegerszeg (takie charakterystyczne z osobnym zjazdem na stacje OMV bezpośrednio z ronda) na 84 rkę, potem na Sarvar i potem do Kam (tu są ze dwie drogi przez wioski, ale to tylko 20 kilometrów, obie niemal w 90% bez zakrętów i niemal puste)

Potem z Kam drogą - 8mką do Vasvar, potem już 74-rką na Zalaegerszeg, w pobliżu Nagykanizsa zjeżdżam na M7 lub alternatywnie można bez winietki na stare Letenye drogą nr 7.

Cała trasa zajmuje (M15, M1, M85, E86, E74, M7 - ok 250KM) równe 3 godziny. Autostrada, przepisowo 130kmh, drogi lokalne ciut szybciej - ale bez żadnego piracenia, a w miejscowościach - też w zgodzie ze znakami.
Ostatnio edytowano 19.07.2016 10:08 przez magnyc, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2016 07:49

Ja jeżdżę tą trasą, potwierdzam fajna droga, pusta i dobrze się jedzie :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2016 08:37

Witam Szanownych Forumowiczów
Mam pytanie do tych co śmigają do Chorwacji przez Sarvar i potem drogą nr 74 o stan drogi miedzy własnie Sarvar i Kam. Poprzez Street View sprawdziłem szczegółowo wariant przez Sotony i wariant przez Ikervar ale zdjęcia są z lat 2011-2012. Czy od tego czasu Węgrzy poprawiali nawierzchnię na tych drogach?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2016 08:59

Przeczytaj wcześniejsze posty, tak ciężko :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2016 09:19

szaki17 napisał(a):Przeczytaj wcześniejsze posty, tak ciężko :?

Czytałem i jeśli chodzi o Twoje posty to nic wartościowego z nich nie wyczytałem. Kilka razy się powtarzasz
szaki17 napisał(a):Ja jeżdżę tą trasą, potwierdzam fajna droga, pusta i dobrze się jedzie :papa:
, a to akurat nie jest odpowiedź na moje pytanie. Dla mnie satysfakcjonujące by było usłyszeć/przeczytać TAK lub NIE i już. Tyle by mi wystarczyło, a Ty zmarnowałeś więcej czasu pisząc tekst żeby mi dopiec, niż udzielić sensownej odpowiedzi.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.07.2016 09:29

GR-RYBSON napisał(a):
szaki17 napisał(a):Przeczytaj wcześniejsze posty, tak ciężko :?

Czytałem i jeśli chodzi o Twoje posty to nic wartościowego z nich nie wyczytałem. Kilka razy się powtarzasz
szaki17 napisał(a):Ja jeżdżę tą trasą, potwierdzam fajna droga, pusta i dobrze się jedzie :papa:
, a to akurat nie jest odpowiedź na moje pytanie. Dla mnie satysfakcjonujące by było usłyszeć/przeczytać TAK lub NIE i już. Tyle by mi wystarczyło, a Ty zmarnowałeś więcej czasu pisząc tekst żeby mi dopiec, niż udzielić sensownej odpowiedzi.

lenistwo straszna rzecz ....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 115
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone