Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 02.08.2015 07:08

Witam...
Pisze informacyjnie jechałem wczoraj całą 86. droga ok tylko w 3 miejscach fotoradary.
5 wahadełek ale na żadnym nie było korka.
Upierdliwe są tylko ograniczenia do 30 lub 40 km.
w Cro kosmiczne korki my z autostrady zjechaliśmy na Zagreb zapad i resztę drogi jechaliśmy A1 do samego Zadaru.
Droga piękna ale kręta a na deser serpentyny S U P E R ....

Pozdrawiam i szerokiej drogi życzę ...

Ps. tu macie podgląd kamer na autostradzie http://www2.hak.hr/rmt/
gartur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gartur » 02.08.2015 10:02

A nie kojarzysz mniej więcej, gdzie były te fotoradary? Wiem, że trzeba poruszać się zgodnie z przepisami ale jak trafi się jakiś "zając" to żal by się było do niego nie przyczepić :wink: .
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 02.08.2015 18:42

pierwszy za przejazdem nad autostradą jakieś 1-2 km, drugi jakoś był objazd autostrady i odrazu za zakrętem a trzeci jakoś50 km przed Rediks łatwo je poznać bo stoi białe auto na poboczu i ma włączony żółty kogut.
generalnie paytze na pobocze jak coś stoi na ograniczeniach to zwalniam....

Pozdrawiam ...
kropi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropi » 03.08.2015 08:56

Można ściągnąć bezpłatną nawigację Navigator na Androida z baza fotoradarów (trzeba załadować osobno oprócz samych map wybranych krajów), jest często aktualizowana i działa w trybie offline.
MESSI
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MESSI » 18.08.2015 18:41

Czy odcinek nowej drogi M86 za Posfą do Szombathely jest płatny czy nie.Różne są na ten temat informacje, czy ktoś ostatnio tym odcinkiem jechał?
Nnoowwaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nnoowwaa » 18.08.2015 18:54

m86 bezpłatny wracaliśmy tamtędy 2.08
Viech
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viech » 18.08.2015 18:55

Cała 86 jest bazpłatna
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.08.2015 19:42

Jako stary fan route 86...
W końcu trzeba skręcac za Dunajem w Bratysławie przez Petrżałkę by dojechać starym przejściem do 86 bez winiety czy wystarczy normalnie przekroczyć granicę w Rajce i odpaść z trasy by na autostradę nie trafić.
Znaki na street google wykluczają te drogę.
Rysio gdzieś pisze ,że nie ma problemu w tych 300 metrach,zreszta na zdrowy rozum byloby wegierskim czystym skur...stwem,by tam chcieli łapac) ale kto wie?
Orban to taki nasz stary Kaczor ;)
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 19.08.2015 20:41

Jeśli jadę tą drogą bez winiety to nie będę ryzykować dla 300 m. Jechałem przez Petrzalke 14 08 pierwszy zjazd za mostem, i muszę powiedzieć ze jest OK. A na stronie wegierskiej stoi jak byk że jest platny odcinek autostrady od samej granicy.
nlock
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nlock » 19.08.2015 21:38

fhuzbych napisał(a):Jeśli jadę tą drogą bez winiety to nie będę ryzykować dla 300 m. Jechałem przez Petrzalke 14 08 pierwszy zjazd za mostem, i muszę powiedzieć ze jest OK. A na stronie wegierskiej stoi jak byk że jest platny odcinek autostrady od samej granicy.

Dokładnie tak :)
01.08 jechaliśmy autostradą aż do węzła Jarovice i potem na drogę nr2 do granicy i dalej do Mosonmagyarovar na 86 i no problem :D
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 19.08.2015 23:01

I jeszcze jedno jadąc między 23.30 a 3.00 86 tką mimo nocy stało kilka patroli słowackich między zjadem na Petrzalke a granicą z Wegrami. Na 86 tce na Wegrzech patroli nie widziałem a jechalem odcinkami pod 130 km/h nie mogąc doscignac jadacych przede mną. Jakość calej trasy oceniam jako dostateczną. Są odcinki super i odcinki bardzo złej jakości. Podstawowy plus to prawie zupełnie pusta droga w nocy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.08.2015 09:24

86-stkę to ja zawsze broniłem na forum przed malkontentami.
Ale nigdy bym nie napisał,że tam jechałem 130 km/h.
Jest gdzies tu mój filmik z 110km/h gdzie powoli dochodze tira ale z tym 130 troche poniosła fantazja ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.08.2015 09:45

Pamięć jednak zawodna bywa.To było zaledwie 97 km/h ,choć w deszczu.Ale tira faktycznie dochodziłem ;)
http://pl.tinypic.com/usermedia.php?uo= ... dWRYbLtmko
Adam55
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam55 » 31.08.2015 22:47

Powiem tak. Jechałem do Cro drogą 86 i się zawiodłem. Dużo tirów no i nawierzchnia nie najlepsza. Końcowy odcinek gdy objeżdza się Słowenię to już makabra. Wracałem do Polski krajówkami przez całą Słowenię i stolicę Ljublianę i z przekonaniem powiem, że jest to lepsza droga.
Jest to moje zdanie z którym nie musicie się zgadzać.
Pozdrawiam
dorotaitomek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorotaitomek » 01.09.2015 15:18

Wróciłam 30 sierpnia. Road 86 pokonana w godzinach wieczornych sobota. Pustki na drogach, pustki w miasteczkach. Chyba trzy mijanki na światłach ( zegar pokazuje ile czekamy na zmianę świateł). Wioski jak wymarłe. Objazd nową drogą w okolicach Szombathely super, szkoda, że tak krótko.
Owszem nawierzchnia średnia, ale większość dróg nad morze w Polsce tak wygląda. jakiś większych dziur czy kolein nie zarejestrowałam. Choć jak człowiek przyzwyczaił się do autostrad w Cro to trochę żal d... ściska :)
Objazd autostrady w Słowenii super ( jak co roku w Lendavie mają festyn i wyznaczają objazdy przez pola !!!!! przy ogródkach działkowych ale to tylko jakiś kilometr, albo nawet nie:) .
Objazd płatnej autostrady na Węgrzech przy wjeździe do Słowacji super opisany na forum, trafiłam bez najmniejszych problemów, droga też całkiem całkiem.
Dla mnie road 86 mimo zwolnień czasem do 30 km/h to miłe odetchnięcie od gnania po autostradach. Ale...co kto lubi:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 108
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone