Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2015 15:47

Da się spokojnie przejechać 938 do Cieszyna i nie trzeba jechać Wiślanką.
Robią tak nawet autobusy Polskiego Busa jadące do Wiednia :!:

Po prostu trzeba w Drogomyślu skręcić na Pruchną i w Pruchnej wjechać na 938 :!:
https://www.google.pl/maps/dir/49.76192 ... 6b!1m0!3e0

Albo odwrotnie 8)

Jeszcze szybciej jest pojechać przez Bąków
https://www.google.pl/maps/dir/49.76192 ... af!1m0!3e0

W Ochabach i Skoczowie są światła, teraz jest o wiele większy ruch na Wiślance, bo jadą nią wszystkie Tiry,
w soboty i niedziele może się korkować :roll:
joker1980
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joker1980 » 25.07.2015 17:08

19Gumis20 napisał(a):
joker1980 napisał(a):Ale odradzam jazdę przez Żory i drogę 938 - strata czasu, co chwila małe wioski itd. - przez błąd na GPS jechałem tam dwa lata temu.

A dlaczego to niby odradzasz??? trasa jest i może przez małe miejscowości ale jedzie się płynnie i dość szybko się jest w Cieszynie od Pawłowic.
Zresztą i tak teraz się tamtędy nie przejedzie bo jest zamknięta.
To że Tobie nie pasuje taki wariant jazdy, nie oznacza że dla innego użytkownika drogi nie jest opcjonalny.
W ty roku musiałem jechać z Cieszyna do Skoczowa a dopiero później na "wiślankę" w kierunku Katowic, jag dla nie zbędne kilometry.
Pozdrav

Jakbyś przeczytał mój post dokładnie - to wyczytałbyś ze dopisałem ze każdy dokonuje własnego indywidualnego wyboru - odradzałem tamtą drogę bo mi się nie podobała, a to moje indywidualne odczucie...
Pozdrawiam.
Adam55
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam55 » 25.07.2015 17:28

Czyli, aby wybrać bezpłatny wariant przez Węgry to należy pierwszym zjazdem za Dunajem w prawo zjechać, następnie w lewo pod autostradą w drogę nr 2do Rajki dalej nr 150 do Mosonm..... gdzie znowu przecinamy nad lub pod autostradę i dalej drogą nr 86?
Pytanie trochę retoryczne ale chciałem trochę usystematyzować wiedzę zawartą w tym temacie.
Ostatnio edytowano 25.07.2015 18:20 przez Adam55, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2015 17:32

Dobrze piszesz :D
Adam55
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam55 » 25.07.2015 18:05

Super. :D
Adam55
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam55 » 25.07.2015 18:18

Jak ocenicie dalej drogę.
Rajka Szombathely droga 86 (128 km), Szombathely Nagykamizsa drogi 76 i E65 (103 km), Nagykamizsa Letenye droga nr 7 (24 km). Razem 255 km. A w Cro to już autpstradą.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2015 19:53

19Gumis20 napisał(a):
joker1980 napisał(a):Ale odradzam jazdę przez Żory i drogę 938 -.

Zresztą i tak teraz się tamtędy nie przejedzie bo jest zamknięta.

Dlaczego jest zamknięta (i jak długo) :?: właśnie miałem nią jechać :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2015 19:55

Zamknęli tylko mostek w Pawłowicach koło stawów 8)
Robią go na nowo :!:
Ale faktem jest, że się nie skręci w Pawłowicach na 938 :roll:

Najbliższy skręt masz w Bąkowie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2015 20:00

Lednice napisał(a):

Najbliższy skręt masz w Bąkowie

No właśnie widziałem wcześniej twoją mapkę, muszę nanieść korektę do nawigacji :papa:
19Gumis20
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 19Gumis20 » 26.07.2015 22:13

[quote="joker1980]Jakbyś przeczytał mój post dokładnie - to wyczytałbyś ze dopisałem ze każdy dokonuje własnego indywidualnego wyboru - odradzałem tamtą drogę bo mi się nie podobała, a to moje indywidualne odczucie...
Pozdrawiam.[/quote]
OK nie ma się co sprzeczać, dla każdego lepsze co innego. Tylko wiesz zraziło mnie to że napisałeś "odradzam" a ta droga to jedna z krótszych do Cieszyna.
W tym roku jechałem na Zwardoń i nie wiem sam czy było szybciej .....
JacekL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacekL » 27.07.2015 06:02

Witam, info dla zainteresowanych.
Wczoraj rano wracałem drogą 86, po drodze jest 4 lub 5 wahadeł, na żadnym nie stałem dłużej niż czas potrzebny na zmianę świateł. Jedno wahadełko jest "ruchome" - czasami zdejmują światełka. Odcinek kilkudziesięciu kilometrów przed obwodnicą Szombatley jadąc do Cro w nie najlepszym stanie nawierzchnia, to samo droga przez Rajkę (droga nr 150 i 2). Najgorzej jest od Bratysławy do przejścia granicznego z Węgrami.
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 27.07.2015 15:59

JacekL napisał(a): Najgorzej jest od Bratysławy do przejścia granicznego z Węgrami.

Napisz co przez to rozumiesz korki czy stan drogi, czy lepiej jechać kawałek autostradą i przed granicą węgierską wbić się na 2 ...?.
Ruszam w piątek stąd żywe zainteresowanie...

Pozdr....
adresik84
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adresik84 » 27.07.2015 18:59

w zeszlym roku jechalem droga 86 czasami sa wieksze dziury ale nic szeczgolnego uwazam ze u nas jest pelno gorszych drog. W tym roku tak samo droga 86. Ruch jest maly i jedzie sie dobrze.
JacekL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacekL » 27.07.2015 20:45

Nie było korków, jedzie się płynnie (przynajmniej w piątek późnym wieczorem i w niedzielę rano) ale stan nawierzchni na wspomnianych przeze mnie odcinkach wymaga zwiększonej uwagi podczas jazdy, poza tym droga jak każda inna tylko asfalt miejscami rozjeżdżony przez TIR-y. Reszta jest ok. a do tego bez opłat.
JacekL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacekL » 27.07.2015 20:49

Lepiej zjechać zaraz za Dunajem na drogę nr 2 bo można po drodze zatankować bez kolejki na stacji Slovnaft czynnej 24h. A, że trochę gorsza droga... każdy wybiera wg swojego uznania .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 107
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone