Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dar3cz3k
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dar3cz3k » 04.07.2015 19:27

Kropi ... czy dostales juz odpowiedz odnosnie tego odcinka 350 metrow na Granicy autorstrady w RAJCE ??? generalnie na kazdej innej granicy jest mozliwosc zjazdu zaraz za chyba nawet po wjechaniu do Austri tam jest plac i mozna zjechac na boczna droge, na tym placu tez mozna kupic winietke i jechac dalej bokami, tylko wegrzy sie wycwanili i trzeba by zareagowac ...
deny1974
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) deny1974 » 05.07.2015 12:59

Panie i Panowie,
proszę szybko i konkretnie.
Doczytałem się, że cała 86 jest bezpłatna. Proszę o potwierdzenie TAK bezpłatna lub NIE musisz coś uiścić.
Pozdrawiam,
udanych wakacji.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 05.07.2015 13:10

Tak, bezpłatna. :wink:
bakard
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bakard » 05.07.2015 19:08

Witam,
Mam pytanko i prośbę o informację.
Za chwile przed nami 4-ty wyjazd do Cro, 3 poprzednie były właśnie drogą 86, tym razem postanowiłem jechać autostradą węgierską, czytając wątek wiem że winietę węgierską mogę kupić tuż przed granicą, ale czy muszę na jej zakup mieć forinty czy będę mógł zapłacić Euro.
Wiem że to nie do końca pytanie w tym wątku ale śledzę go już od dawna i wiem że śledzą go również użytkownicy którzy powinni znać odpowiedź na to pytanie.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.07.2015 19:27

bakard napisał(a):Witam,
Za chwile przed nami 4-ty wyjazd do Cro, 3 poprzednie były właśnie drogą 86, tym razem postanowiłem jechać autostradą węgierską, czytając wątek wiem że winietę węgierską mogę kupić tuż przed granicą, ale czy muszę na jej zakup mieć forinty czy będę mógł zapłacić Euro.
Wiem że to nie do końca pytanie w tym wątku ale śledzę go już od dawna i wiem że śledzą go również użytkownicy którzy powinni znać odpowiedź na to pytanie.

8O

nawet kartą będziesz mógł zapłacić :D
Bimbasz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bimbasz » 08.07.2015 10:21

Co roku jeździłem trasą Rajka, M15, M1, zjazd na 86, Szombathely, Lendav, Cacovec, wjazd na autostradę HR w Sveti Kriz. Widać było w tamtym roku, że mocno przebudowują drogę 86 od Szombathely do granicy. Co chwila była zwężka. W tym roku tak samo co potwierdzacie to swoimi postami.
Dlatego raczej kupię winietę za 65zł i autostradą do Gyor a potem np 81 czy 82 do M7 i dalej do Chorwacji.
Czasowo wyjdzie chyba tak samo, tyle że pewno z 60km dalej, ale równo i spokojnie autostradą
Którą drogę wybrać 81 czy 82, a może jest jakaś alternatywna trasa którą macie sprawdzoną.
aprilka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aprilka » 08.07.2015 10:32

Winiety można kupić też przed wyjazdem bezpośrednio przez internet: autopalyamatrica.hu
Płatność kartą, w poniedziałek za miesięczną zapłaciłam niecałe 68 zł. :D
Reiser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reiser » 08.07.2015 13:38

Bimbasz napisał(a):Co roku jeździłem trasą Rajka, M15, M1, zjazd na 86, Szombathely, Lendav, Cacovec, wjazd na autostradę HR w Sveti Kriz. Widać było w tamtym roku, że mocno przebudowują drogę 86 od Szombathely do granicy. Co chwila była zwężka. W tym roku tak samo co potwierdzacie to swoimi postami.
Dlatego raczej kupię winietę za 65zł i autostradą do Gyor a potem np 81 czy 82 do M7 i dalej do Chorwacji.
Czasowo wyjdzie chyba tak samo, tyle że pewno z 60km dalej, ale równo i spokojnie autostradą
Którą drogę wybrać 81 czy 82, a może jest jakaś alternatywna trasa którą macie sprawdzoną.

Ja zawsze jeżdżę 82ką. Faktycznie jest parę km dalej, ale spokojnie autostradą śmigasz sobie 130-140hm/h. A przede wszystkim płynniej i spokojniej... Poza tym można podziwiać Balaton z autostrady do Letenye (chyba, że śmigasz w nocy).

My już w sobotę startujemy :)

pozdrawiam i do zobaczenia na plaży :)
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 09.07.2015 11:27

Wyjazd 16 07 i chyba zakupię ewinietkę na miesiąc. Za 68zł. spokój w obie strony. :D
Pozdrawiam :D :D
tadekraus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadekraus » 09.07.2015 11:52

Witam jechałem 20 czerwca i wracałem 29 drogą 86 oczywiście jak zawsze nocą i jest częściowo w przebudowie ale żadnych problemów ani korków , niektóre odcinki już oddane super droga ,
z trasy 86 csorna szombatley jadę do Lendavy ale za starym przejściem granicznym na małym rondku zjeżdzam na centrum Lendavy (glavna ulica , kolodrowska ulica ) zeby nie wjeżdzać na autostradę Słoweńską , potem przejazd koło autostrady, pod autostradą na przejście Mursko średiśce i potem kierunek na Zagrzeb do Autostrady która leci na Zagrzeb.
sebann
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebann » 09.07.2015 11:57

tadekraus napisał(a):Witam jechałem 20 czerwca i wracałem 29 drogą 86 oczywiście jak zawsze nocą i jest częściowo w przebudowie ale żadnych problemów ani korków , niektóre odcinki już oddane super droga ,
z trasy 86 csorna szombatley jadę do Lendavy ale za starym przejściem granicznym na małym rondku zjeżdzam na centrum Lendavy (glavna ulica , kolodrowska ulica ) zeby nie wjeżdzać na autostradę Słoweńską , potem przejazd koło autostrady, pod autostradą na przejście Mursko średiśce i potem kierunek na Zagrzeb do Autostrady która leci na Zagrzeb.

tadekraus, a jak jechałeś na linii SK-HU (dojazd do Rajki)? Przez Jarovce, czy ryzykowałeś przejazd kawałkiem autostrady do pierwszego rondka i potem na Mosonmagyarovar? Bardzo mnie ciekawi ten płatny od niedawna odcinek...
Bimbasz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bimbasz » 09.07.2015 12:05

tadekraus ile tak na "oko" jest km tej nowej drogi?
rstrzecha
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rstrzecha » 09.07.2015 16:46

Cześć,

Ja w zeszłym roku jechałem do Cro E-77 i po madziorskiej stronie wraz z małżonką używając wszelkich zdolności komunikacji interpersonalnej werbalnej i niewerbalnej zakupiliśmy e-matricę płacąc w EURo. Kurs był na tyle korzystny, że nie opłaciło mi się kupować w PL forintów w kantorze (ale kwoty dokładnej nie pamiętam).

Pozdrówka i miłego wypoczynku
gartur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gartur » 09.07.2015 20:11

sebann napisał(a):tadekraus, a jak jechałeś na linii SK-HU (dojazd do Rajki)? Przez Jarovce, czy ryzykowałeś przejazd kawałkiem autostrady do pierwszego rondka i potem na Mosonmagyarovar? Bardzo mnie ciekawi ten płatny od niedawna odcinek...

Domniemam, że chodziło Ci o pierwszy zjazd nie o "rondko" chyba, że coś się zmieniło od zeszłego roku kiedy tamtędy ostatnio jechałem i wraz z wprowadzeniem winiet za ten odcinek drogi bratankowie zbudowali rondo :wink: .
Sztyrlic69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sztyrlic69 » 21.07.2015 10:16

Witam
Proszę o aktualne informacje nt. remontów drogi 86 na odcinku Kormend - Redics. Dziękuję i pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 105
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone