bakard napisał(a):Witam,
Mam pytanko i prośbę o informację.
Za chwile przed nami 4-ty wyjazd do Cro, 3 poprzednie były właśnie drogą 86, tym razem postanowiłem jechać autostradą węgierską, czytając wątek wiem że winietę węgierską mogę kupić tuż przed granicą, ale czy muszę na jej zakup mieć forinty czy będę mógł zapłacić Euro.
Wiem że to nie do końca pytanie w tym wątku ale śledzę go już od dawna i wiem że śledzą go również użytkownicy którzy powinni znać odpowiedź na to pytanie.
Za chwile przed nami 4-ty wyjazd do Cro, 3 poprzednie były właśnie drogą 86, tym razem postanowiłem jechać autostradą węgierską, czytając wątek wiem że winietę węgierską mogę kupić tuż przed granicą, ale czy muszę na jej zakup mieć forinty czy będę mógł zapłacić Euro.
Wiem że to nie do końca pytanie w tym wątku ale śledzę go już od dawna i wiem że śledzą go również użytkownicy którzy powinni znać odpowiedź na to pytanie.
Bimbasz napisał(a):Co roku jeździłem trasą Rajka, M15, M1, zjazd na 86, Szombathely, Lendav, Cacovec, wjazd na autostradę HR w Sveti Kriz. Widać było w tamtym roku, że mocno przebudowują drogę 86 od Szombathely do granicy. Co chwila była zwężka. W tym roku tak samo co potwierdzacie to swoimi postami.
Dlatego raczej kupię winietę za 65zł i autostradą do Gyor a potem np 81 czy 82 do M7 i dalej do Chorwacji.
Czasowo wyjdzie chyba tak samo, tyle że pewno z 60km dalej, ale równo i spokojnie autostradą
Którą drogę wybrać 81 czy 82, a może jest jakaś alternatywna trasa którą macie sprawdzoną.
tadekraus napisał(a):Witam jechałem 20 czerwca i wracałem 29 drogą 86 oczywiście jak zawsze nocą i jest częściowo w przebudowie ale żadnych problemów ani korków , niektóre odcinki już oddane super droga ,
z trasy 86 csorna szombatley jadę do Lendavy ale za starym przejściem granicznym na małym rondku zjeżdzam na centrum Lendavy (glavna ulica , kolodrowska ulica ) zeby nie wjeżdzać na autostradę Słoweńską , potem przejazd koło autostrady, pod autostradą na przejście Mursko średiśce i potem kierunek na Zagrzeb do Autostrady która leci na Zagrzeb.
sebann napisał(a):tadekraus, a jak jechałeś na linii SK-HU (dojazd do Rajki)? Przez Jarovce, czy ryzykowałeś przejazd kawałkiem autostrady do pierwszego rondka i potem na Mosonmagyarovar? Bardzo mnie ciekawi ten płatny od niedawna odcinek...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi