Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2015 14:18

Jak chcesz zakończyć dyskusję na forum dyskusyjnym :?: :roll:

Zawsze się będą pytać ludzie o aktualne informacje 8)

Jak ktoś jedzie daną trasą, to chce wiedzieć, czy musi kupić winietkę, gdzie są odcinki płatne, czy po drodze są remonty, itp.
Przecież to jest normalne. Nie każdy jest starym wyjadaczem 8)
Oczywiście można go zjechać z góry na dół, zakazać pytania się o to pod groźbą pobicia i kazać przestudiować 50 stron do tyłu, jest to jakaś koncepcja :wink:
Ale czy taka fajna :?: :roll:
19Gumis20
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 19Gumis20 » 31.05.2015 14:27

Chodziło mi raczej o Wasze przepychanki czy to dobry dział na takie a nie inne informacje jak również o dyskusji na temat tego krótkiego płatnego kawałka drogi

A co do NOWYCH aktualnych informacji na temat 86ki jestem jak najbardziej na tak
:wink: luzz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.05.2015 15:01

Lednice napisał(a):Ostatni wpis jest tam z 2011 roku :wink:

Widzę, że być może nie jasno napisałem i nie zrozumiałeś.
Ten wątek o remontach, mijankach, problemach. Gadanie o płatnościach w innym (podany link był tylko przykładem). Napisałem wyraźnie żeby wydzielić stąd objazdy a pierdoły wywalić w kosmos.

Z mojej strony to tyle. Miłego dnia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2015 15:36

Moim zdaniem nie ma sensu oddzielania pytań o odcinki płatne od pytań o remonty,
bo to są wszystko pytania o przejazd na tej trasie i tworzą całość :!: :D
kropi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropi » 31.05.2015 16:11

Po jakimś miesiącu oczekiwania dostałem odpowiedź od zarządcy węgierskich autostrad i nie pozostawia ona wątpliwości, że autostrada jest płatna od samej granicy, a na moją grzeczną sugestię, że może warto byłoby pozostawić bezpłatny odcinek 350 metrów do pierwszego zjazdu nie dostałem jeszcze odpowiedzi (być może przyjdzie za kolejny miesiąc). Można zjechać za Petrżalką na Javorovce, tuż przed granicą.
marfipl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marfipl » 03.06.2015 11:16

...zjechać przed granicą... masz na myśli węzeł Jarovce https://www.google.pl/maps/@48.071844,17.102984,16z? Znaczy, czy jest tamtędy przejazd, bo w postach sprzed kilku stron były mapki przejazdu przez osiedla PETRŽALKA :?:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 03.06.2015 11:44

marfipl napisał(a):...zjechać przed granicą... masz na myśli węzeł Jarovce https://www.google.pl/maps/@48.071844,17.102984,16z? Znaczy, czy jest tamtędy przejazd, bo w postach sprzed kilku stron były mapki przejazdu przez osiedla PETRŽALKA :?:

Google pokazują że jest https://goo.gl/maps/dZwNr :oczko_usmiech: :mrgreen:

Edit: nawet możesz ludzikiem za SV przejść sobie :oczko_usmiech: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2015 14:40

Można albo przez osiedla Petrzalka, albo zjechać na Jarovce 8)

Tyle, że jak przegapisz zjazd na Jarovce,
to już musisz kupić winietkę :!:
19Gumis20
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 19Gumis20 » 03.06.2015 15:31

Wydaje mi się że nie ma sensu jechać na zjazd na Jarovec bo i tak się dojedzie do drogi biegnącej od Petrzalki tylko trzeba robić koło mimo że autostradą, no chyba że się jedzie w dzień i mogą być korki
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2015 16:27

Koło przez Jarovce na pewno się nie zrobi :wink: Nie ma takiej opcji :wink:

https://www.google.pl/maps/dir/48.15443 ... ba!1m0!3e0
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 03.06.2015 19:13

Lednice napisał(a):Koło przez Jarovce na pewno się nie zrobi :wink: Nie ma takiej opcji :wink:

https://www.google.pl/maps/dir/48.15443 ... ba!1m0!3e0

Może coś mi umknęło ale dlaczego nie można krócej?
https://goo.gl/maps/PZe5L
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2015 21:21

Można, na to samo wychodzi czasowo,
bo choć krócej, to jedzie się przez osiedle, gdzie mieszka 100 000 ludzi,
jedno wielkie blokowisko :roll:

Autostradą się te bloki omija :D
Tyle, że jak ktoś jest roztrzepany albo się zagada, to zjazd na Jarovce przegapi :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2015 15:40

Na mapie satelitarnej jest to dwupasmówka, więc nie powinno być źle, chociaż tamtędy nie jechałem , kto potwierdzi :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2015 15:47

Można sprawdzić na street view :wink:
Thot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Thot » 06.06.2015 14:20

Lednice napisał(a):Można albo przez osiedla Petrzalka, albo zjechać na Jarovce 8)

Tyle, że jak przegapisz zjazd na Jarovce,
to już musisz kupić winietkę :!:

Generalnie TAK - i kropi ma racje: ZMIENIŁO SIĘ i autostrada platna od samej granicy. Choc o nawrotkę można poprosić pogranicznika i nam pozwolil. Nie sledze tego watku caly rok i nie wiedziałem, ze platna, a placic tylko za dojazd do M86 to IMHO bez sensu. Wrocilismy do Jarovce i dalej bezpłatnie do M86.
Potem przez HR (jeździ nieoznakowane Audi RS chyba A4 SREBRNE - do 155 nic nie robia, powyżej trzeba się zatrzymać wspolnie :oczko_usmiech: ), potem przez MNE - pozdrowienia z Albanii :papa: :hut:
P.S. Tez uważam, ze kanal z ta autostrada - aha! Jeszcze sprawdzili winietke na SK na tej granicy - ogolnie trzeba było stanac, a busy już trzepali. A przez Jarovce bocznymi do M86 zero ludzi na granicy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 103
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone