Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 29.05.2015 09:19

malypio napisał(a):debilne jest to że planując wyjazd zakładam sobie np: że korzystam z autostrad na Słowacji a mijam te węgierskie.
wykupuje więc słowacką winietę, ale nie mogę w pełni skorzystać z ich autostrad bo muszę zjechać wcześniej ponieważ w przeciwnym wypadku muszę dokupić tę węgierską. wiec jak by nie rozpatrywać to zawsze wyjdzie że to ja jestem stratny. i to jest debilne .

Węgrzy X lat dawali dojechać autostradą na zjazd na drogę 86 widocznie teraz widzą w tym niezły interes alternatywą jest droga którą wam pokazałem jeśli macie ochotę ryzykować to wasza decyzja...
ja dla świętego spokoju jadę równoległą drogą przez stare przejście, w końcu jadę na wakacje, a to nie wyścig.

Pozdrawiam ... :papa:
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 29.05.2015 21:13

fotograf123 napisał(a):
malypio napisał(a):debilne jest to że planując wyjazd zakładam sobie np: że korzystam z autostrad na Słowacji a mijam te węgierskie.
wykupuje więc słowacką winietę, ale nie mogę w pełni skorzystać z ich autostrad bo muszę zjechać wcześniej ponieważ w przeciwnym wypadku muszę dokupić tę węgierską. wiec jak by nie rozpatrywać to zawsze wyjdzie że to ja jestem stratny. i to jest debilne .

Węgrzy X lat dawali dojechać autostradą na zjazd na drogę 86 widocznie teraz widzą w tym niezły interes alternatywą jest droga którą wam pokazałem jeśli macie ochotę ryzykować to wasza decyzja...
ja dla świętego spokoju jadę równoległą drogą przez stare przejście, w końcu jadę na wakacje, a to nie wyścig.

Jaką autostradą? O ile pamiętam to w 2013 do zjazdu na 86 autostrady nie było.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2015 21:22

Zanim ekspresówka zE65 stała się płatna, trzeba było zjechać z E65 na M86 :!:

W tym miejscu:

https://www.google.pl/maps/dir/Wiede%C5 ... 755381!3e0

Czyli był zjazd :!:
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 29.05.2015 21:27

Czyli można wjechać od Słowacji autostradą i nie wjechać ani na chwilę na autostradę.

ps. Chyba że coś dobudowali.

ps. do Lednice : klepnąłem sobie nocleg tranzytowy w Lednice.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2015 21:56

Droga E65 od Bratysławy oficjalnie nie jest autostradą, tylko ekspresówką :D

Nocleg w Lednicach :roll: :D
Gratulacje :wink:

Warto pospacerować po parku zamkowym po zakwaterowaniu 8)
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 30.05.2015 08:59

Michalm2012 napisał(a):
fotograf123 napisał(a):

Jaką autostradą? O ile pamiętam to w 2013 do zjazdu na 86 autostrady nie było.

Tak źle się wyraziłem do tego zjazdu:
DSC01005.jpg

teraz od granicy jest to odcinek płatny.
polecam objazd opisany wyżej...
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 30.05.2015 09:50

Moi drodzy.
Ten wątek został założony dla przekazywania sytuacji remontowej drogi nr86 i nadal w tym zakresie powinien służyć gdyż mniemam dalej trwają prace remontowe i przebudowa.
W ubiegłym roku były remonty na odcinku Kormend-Szombathely, wobec tego jak wygląda sytuacja w tym roku przed sezonem. Czy dalej są wahadła.
Czy dalej trwają prace przy budowie M86 i jaki mają wpływ na przejezdność "86".
To o co pytam powyżej jest istotą tego wątku.

Wszystkie pytania o opłaty i winiety oraz porady w tym zakresie powinny być zadawane w innych wątkach ku temu stworzonych. Proszę o przestrzeganie powyższego przez forumowiczów, gdyż inaczej tworzymy nikomu nie potrzeby spam tysiąca pytań i odpowiedzi nic nie mający nic wspólnego z niniejszym wątkiem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2015 10:57

Wątek jest o sytuacji na tej trasie, a to nie są tylko remonty :!: 8)

Co komuś da TYLKO wiedza o wahadełkach,
jak nie doczyta o tym, że ekspresówka z Bratysławy jest płatna już od samej granicy :?: :roll:
Może mu to dać słony mandat :wink:
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 30.05.2015 13:00

Lednice napisał(a):Wątek jest o sytuacji na tej trasie, a to nie są tylko remonty :!: 8)

Co komuś da TYLKO wiedza o wahadełkach,
jak nie doczyta o tym, że ekspresówka z Bratysławy jest płatna już od samej granicy :?: :roll:
Może mu to dać słony mandat :wink:

Wątek powstał w 2010 więc wróć o trzy lata wstecz zanim się tu pojawiłeś i zobaczysz czego dotyczy i jakie były treściwe pytania i odpowiedzi. Opłaty są w innych wątkach.

Już wiem skąd masz średnią siedem postów dziennie...... byle by pisać.. ,
A tu słońce i czas do wyjazdu na wakacje i coraz mniej czasu by przekopać ten spam by doszukać się właściwej odpowiedzi na nurtujące pytanie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2015 13:37

Zamiast bić pianę i atakować tych, którzy się pytają, jak uniknąć kary za brak winietki przy wjeździe od strony Bratysławy na Węgry, to spróbuj zrozumieć,
że ktoś się boi zapłacić mandat :!: 8)

Wątek dotyczy nie tylko remontów, ale także np. uniknięcia płatnych odcinków przez Węgry :!: :!: :!:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 30.05.2015 14:30

Co dobre jak widać szybko sie kończy. Państwo węgierskie wszędzie szuka pieniędzy.
MESSI
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MESSI » 30.05.2015 15:11

Masz rację Lednice,nie chodzi tu o remonty tylko o całokształt drogi,i opis które odcinki są płatne czy nie są bardzo potrzebne.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.05.2015 13:59

wielbiciel napisał(a):Moi drodzy.
Ten wątek został założony dla przekazywania sytuacji remontowej drogi nr86 i nadal w tym zakresie powinien służyć gdyż mniemam dalej trwają prace remontowe i przebudowa.
W ubiegłym roku były remonty na odcinku Kormend-Szombathely, wobec tego jak wygląda sytuacja w tym roku przed sezonem. Czy dalej są wahadła.
Czy dalej trwają prace przy budowie M86 i jaki mają wpływ na przejezdność "86".
To o co pytam powyżej jest istotą tego wątku.

Wszystkie pytania o opłaty i winiety oraz porady w tym zakresie powinny być zadawane w innych wątkach ku temu stworzonych. Proszę o przestrzeganie powyższego przez forumowiczów, gdyż inaczej tworzymy nikomu nie potrzeby spam tysiąca pytań i odpowiedzi nic nie mający nic wspólnego z niniejszym wątkiem.

Podzielam Twoje zdanie bo:
trasa-przez-zachodnie-wegry-t26975.html#p750465

Dywagacje, podpowiedzi etc. o płatnościach i objazdach kolejnych płatnych odcinków powinny być wydzielone gdzie indziej.

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2015 14:07

Ostatni wpis jest tam z 2011 roku :wink:
19Gumis20
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 19Gumis20 » 31.05.2015 14:14

A nie uważacie że lepiej było by zakończyć ta dyskusję, bo stron przybywa a rzeczowych aktualnychinformacj brak, a później trzeba szukać w gąszczu postów które są zbędne :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 102
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone