(10 x była 86). W 2014 po raz pierwszy testowałem węgierską autostradę . Powiedziałem,że nigdy wiecej autostradą.
Teraz "przepraszam" . Po przeliczeniu "km" , czasu i kasy w 2015 jedziemy autostradą - i to prawie przez Budapeszt.
tosiko napisał(a):Od 01 lutego 2015,jest M68 ponownie bezpłatna aż do zakończenia połączenia z M1, wiosna 2016. Jest to napisane na czeskim forum.
tosiko napisał(a):Od 01 lutego 2015,jest M86 ponownie bezpłatna aż do zakończenia połączenia z M1, wiosna 2016. Jest to napisane na czeskim forum.
romuald22 napisał(a):Zakładam, że jednak słowacką autostradą jadę i zjeżdżam z niej w Jarovcach. I w takiej sytuacji istotne jest aby na pierwszym rondzie w Austrii nie dać się "wciągnąć" na autostradę tylko zjechać na krajową B50 w lewo podobnie jak na pierwszym rondzie w Słowenii jadąc 86 przez Redics.
Potem już wycieczka. A te miasteczka austriackie nawet całkiem malownicze.
Lednice napisał(a):W Jarovcach u ciebie nie ma zjazdu z autostrady, tylko w dzielnicy Petrzalka na dawne przejście graniczne Petrzalka-Berg
romuald22 napisał(a):Proszę tylko o skorygowanie początku tej drogi w Bratysławie. Wykluczyłem drogi płatne, a ciężko wykluczyć płatne w jednym kraju pozostawiając płatne w drugim.
Lednice napisał(a):W podanym przez ciebie linku wytyczyłeś sobie drogę przez kawałek autostrady w Austrii koło Bratysławy
Płatnej Tak każdy widzi, dopóki nie powiększy maksymalnie mapki Michelin
Lednice napisał(a):Tu w Google widać wyraźnie, że obok autostrady jest austriacka droga krajowa z Kittsee do Gattendorf, ale też dopiero w dużym powiększeniu
https://www.google.pl/maps/place/Bratys ... 82fd884368
Lednice napisał(a):Trasa jest obok drogi ekspresowej S31, praktycznie cały odcinek austriacki to teren zabudowany...
Kwestia gustu, dla traci się sporo czasu, jak to ma być tranzyt
romuald22 napisał(a):Także dla osób które jazdę traktują bardziej krajoznawczo niż wyścigowo i ograniczenie do 50km/h w małym austriackim miasteczku nie jest przerażające.
Lednice napisał(a):No to napiszę krótko: twój wariant moim zdaniem nie ma żadnego sensu jako trasa tranzytowa
Lednice napisał(a):Trasa tylko przez Węgry bez opłat:
https://www.google.pl/maps/dir/Bratys%C ... m1!2b1!3e0
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi