Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2015 18:22

Nie mieszkam na Podkarpaciu, ale wydaje mi się, że jak ktoś jedzie odwiedzić Dalmację, to najlepiej będzie pojechać przez Słowację i Węgry.
W przypadku Istrii i Kvarneru można się zastanawiać, czy nie będzie wygodniej pojechać przez Czechy, Austrię i Słowenię :roll:
https://www.google.pl/maps/dir/Rzesz%C3 ... 44.8666232

Generalnie jak Istria i Kvarner, to chyba jadąc z każdego kierunku lepiej wykupić winietę słoweńską i ją wykorzystać do oporu :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.01.2015 18:28

jacekww napisał(a):Myślę że najważniejsza na ten rok informacja dla jadących drogą 86 to ta, że odcinek autostrady M15 od granicy ze Słowacją stał się płatny.

Dzięki za info.
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 04.01.2015 20:40

Biorąc pod uwagę wyjazdy w soboty przejazd 86 z wykupioną winietą jest nadal atrakcyjny cenowo i czasowo.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.01.2015 21:00

jacekww napisał(a):Myślę że najważniejsza na ten rok informacja dla jadących drogą 86 to ta, że odcinek autostrady M15 od granicy ze Słowacją stał się płatny.

Mnie nieustannie dziwiło dlaczego on nie jest płatny.
Cóż ...zostaje opcja przez Bańską Bystrzycę i Budapeszt.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 04.01.2015 22:26

anakin napisał(a):Mnie nieustannie dziwiło dlaczego on nie jest płatny.
Cóż ...zostaje opcja przez Bańską Bystrzycę i Budapeszt.

Mnie też różne drogi dziwiły.
A ta ostatnia..? Hmm...
Zależy skąd się jedzie... 8)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 04.01.2015 22:56

darek1 napisał(a):
dids76 napisał(a):A już myślałem że się w końcu na trasę 86 przez Węgry skuszę a tu doopa :oczko_usmiech:
Lednice mi najbardziej do gustu przypadła taka opcja. Z ominięciem autostrady w Słowenii 8godz 4min -725km :oczko_usmiech:
http://goo.gl/maps/wwmv7

No, niezły wariant Dids. Tylko nie wiem jaka to jest droga 66 w Austrii. Ludzik z maps google nie działa na terenie Austrii.

Droga bardzo fajna, tak jak pisał Lednice, poza terenem zabudowanym spokojnie 100 można jechać w terenie zabudowanym trzeba do 50 zwolnić. Czasowo wychodzi tak jak autostradą. Polecam jadąc na dzień bo widoki ciekawe. :wink:
TJL
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TJL » 04.01.2015 22:56

Dids,
Proponowaną przez Ciebie trasę znam dobrze. Drogą w rejonie Felbach jedzie się dość dobrze, ale niezbyt szybko. Połowa trasy od zjazdu z autobahn w kierunku SLO jest mocno kręta przez pagórki. Ponadto moim zdanie w SLO lepiej jechać prze Gorna Radgona na Ljutomer i Ormoż, gdzie na granicy nigdy nie ma żadnych aut w kolejce w przeciwieństwie do przejścia granicznego w wariancie Macelj. W Chorwacji na Varażdin i zaraz wjazd na A4. Jedzie się dobrze, lecz nocą uwaga na zakręty w Austrii i zwierzaki.
Pozdrawiam,
Tomek
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 04.01.2015 23:00

Od 4 lat do Chorwacji jeżdżę 86 przez Węgry .
Nie jest to droga ekspresowa ale w 2014 sporo wyremontowano :)
Polecam
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 04.01.2015 23:04

TJL napisał(a):Dids,
P Ponadto moim zdanie w SLO lepiej jechać prze Gorna Radgona na Ljutomer i Ormoż, gdzie na granicy nigdy nie ma żadnych aut w kolejce w przeciwieństwie do przejścia granicznego w wariancie Macelj. W Chorwacji na Varażdin i zaraz wjazd na A4. Jedzie się dobrze, lecz nocą uwaga na zakręty w Austrii i zwierzaki.
Pozdrawiam,
Tomek

Wiem, i gdybym jechał w sezonie to też bym tak jechał. Staram się nie jeździć w soboty i praktycznie zawsze na początku lub końcu sezonu.
Moej żonie strasznie zasmakowało jedzenie w pizzerii przed Ptuj, więc dlatego taki wariant trasy :oczko_usmiech: :mrgreen:
Jakbym widział na 9 za Ptuj wzmożony ruch to jadę na przejście w Rogatec. I wszystkie te trasy polecam na dzień.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2015 23:04

ELIMAR napisał(a):Od 4 lat do Chorwacji jeżdżę 86 przez Węgry .

I od tego roku Madziarzy za remont wystawiają rachunki indywidualne :wink:
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 04.01.2015 23:06

Lednice napisał(a):

I od tego roku Madziarzy za remont wystawiają rachunki indywidualne :wink:

Chyba nie będzie drożej niż autostradą ;)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 04.01.2015 23:08

Polecam

Tylko że teraz Bratanki nam ją zrobiły częściowo płatną, no i autostradę od samej granicy ze Słowacją tyż :oczko_usmiech: :mrgreen:
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 04.01.2015 23:23

Ale w Słowenii nie jadę autostradą .
Po co ?
Obok autostrady jedzie się normalną bezpłatna drogą :)

Ciekawa zaś jestem w którym miejscu 86 jest płatna ?
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 04.01.2015 23:37

ELIMAR napisał(a):Ciekawa zaś jestem w którym miejscu 86 jest płatna ?

Przecież była mapka :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2015 23:38

Do tego Słowacji, a nie Słowenii :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 93
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone