Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
torreso
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) torreso » 04.08.2014 07:31

Elizabeta napisał(a):A jak jest trasa przez slowacje autostrada i wegry drogaa e65?

Tzn.? Autostrada to autostrada. A droga E65 to to samo co 86.
nlock
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nlock » 04.08.2014 15:41

Witam
Jechaliśmy w sobotę (02.08) - wjazd na 86 ok. godz. 15.15, wyjazd ok.18, jak dla mnie ok. :D
Wahadła bez problemu (są nawet zegary na niektórych światłach), a jedno wkrótce zniknie - na moście, jedna nitka asfaltu już jest.
Bardzo krótki odcinek o słabej jakości, przez miasteczka 30-50/h (można odpocząć :) ),reszta trasy 100-110/h i pustawo. Kilka TIR-ów tylko w odwrotnym kierunku. Jest też nowo oddany odcinek extra dwupasmówki, ale nie pytajcie gdzie :D - moja AM 6.15 mapa 1402 pokazywała szczere pole :D
Po wpisie "adidudi" się przez chwilę zawahałem, ale... w sumie wybrałem 86 i dobrze :D
Tak więc polecam z czystym sumieniem 86 i ... szerokości :papa:
Elizabeta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizabeta » 04.08.2014 18:29

torreso napisał(a):
Elizabeta napisał(a):A jak jest trasa przez slowacje autostrada i wegry drogaa e65?

Tzn.? Autostrada to autostrada. A droga E65 to to samo co 86.

No tak...ja pierwszy raz samochodem...tata juz mnie uswiadomil ze to to sama droga:-) dzieki:-)
Elizabeta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizabeta » 04.08.2014 18:34

nlock napisał(a):Witam
Jechaliśmy w sobotę (02.08) - wjazd na 86 ok. godz. 15.15, wyjazd ok.18, jak dla mnie ok. :D
Wahadła bez problemu (są nawet zegary na niektórych światłach), a jedno wkrótce zniknie - na moście, jedna nitka asfaltu już jest.
Bardzo krótki odcinek o słabej jakości, przez miasteczka 30-50/h (można odpocząć :) ),reszta trasy 100-110/h i pustawo. Kilka TIR-ów tylko w odwrotnym kierunku. Jest też nowo oddany odcinek extra dwupasmówki, ale nie pytajcie gdzie :D - moja AM 6.15 mapa 1402 pokazywała szczere pole :D
Po wpisie "adidudi" się przez chwilę zawahałem, ale... w sumie wybrałem 86 i dobrze :D
Tak więc polecam z czystym sumieniem 86 i ... szerokości :papa:

Dzieki bardzo:-) teraz juz sie nie ma co wahac:-) a jak patrole na tej drodze?
nlock
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nlock » 04.08.2014 20:24

Elizabeta napisał(a):
Dzieki bardzo:-) teraz już się nie ma co wahać:-) a jak patrole na tej drodze?

Zdaje się był jeden, ale... po drugiej stronie :D
Jednakoż w zabudowanym miejscowi wg znaków i ja też. Czasem trafił się traktor, więc powolutku, ale potem :oczko_usmiech:
Generalnie dużo lepiej niż na nudnych, austriackich autostradach :D (a i przez Słowenię tylko kwadrans :!: )
Elizabeta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizabeta » 04.08.2014 22:00

nlock napisał(a):
Elizabeta napisał(a):
Dzieki bardzo:-) teraz już się nie ma co wahać:-) a jak patrole na tej drodze?

Zdaje się był jeden, ale... po drugiej stronie :D
Jednakoż w zabudowanym miejscowi wg znaków i ja też. Czasem trafił się traktor, więc powolutku, ale potem :oczko_usmiech:
Generalnie dużo lepiej niż na nudnych, austriackich autostradach :D (a i przez Słowenię tylko kwadrans :!: )

No ja raczej jezdze przepisowo jako poczatkujaca gorzej z drugim kierowca:-) ale Wegry ja bede jechac wiec raczej bede uwazac:-) dziekuje ci:-)
Elizabeta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizabeta » 04.08.2014 22:17

Jeszcze jakby mi ktos napisal jakie ustawic punkty przelotowe na nawigacji na tej trasie to by bylo git:-) :-)
mrarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrarek » 04.08.2014 22:21

ja kręcę:
1) Csorna
2) Szombathely
3) Lendava (na Słowenię)
Elizabeta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizabeta » 04.08.2014 22:25

mrarek napisał(a):ja kręcę:
1) Csorna
2) Szombathely
3) Lendava (na Słowenię)

Dwa pierwsze ok ale potem na Letenye nie chcemy przez slowenie.
mrarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrarek » 04.08.2014 22:27

no to już jeźdźcie jak Wam gwiazdy wskażą :D
Elizabeta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizabeta » 04.08.2014 22:40

mrarek napisał(a):no to już jeźdźcie jak Wam gwiazdy wskażą :D

Pomocne to wcale. Ale dzieki.
mrarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrarek » 04.08.2014 22:50

no bo możesz na Lenti (droga niższej kategorii) jechać albo na Bak i Palin (droga E65)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2014 05:43

Elizabeta napisał(a):Jeszcze jakby mi ktos napisal jakie ustawic punkty przelotowe na nawigacji na tej trasie to by bylo git:-) :-)

Wyślij mi navi,to Ci ustawię. :mrgreen:
Nie rozumiem problemu.
Patrzysz na mapę w kompie jak masz jechać i smigasz po navi zaznaczając sobie punkty.
nlock
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nlock » 05.08.2014 09:39

Elizabeta napisał(a):

W zeszłym roku moje Słoneczko :) tez miało jakąś awersję do Słowenii (a przecież w 2011 jechaliśmy przez Lenart-Ptuj, a w 2012 przez Gornija Radgona na Ormuz), więc nakręciłem sie sporo jadąc na Letenye. W tym roku już prosto przez Lendave i było ok (na forum jest nawet link do filmiku z 14 minutowego przejazdu przez Lendavę). Dojazd bocznymi z Mursko Sredisce do autocesty w Cro dużo lepszy niż z 86 do Letenye na Węgrzech.
Ale...każdemu według potrzeb :D

P.S. Jak masz AutoMape, to mogę podesłać gotowca :mrgreen:
Elizabeta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizabeta » 05.08.2014 11:03

nlock napisał(a):
Elizabeta napisał(a):

W zeszłym roku moje Słoneczko :) tez miało jakąś awersję do Słowenii (a przecież w 2011 jechaliśmy przez Lenart-Ptuj, a w 2012 przez Gornija Radgona na Ormuz), więc nakręciłem sie sporo jadąc na Letenye. W tym roku już prosto przez Lendave i było ok (na forum jest nawet link do filmiku z 14 minutowego przejazdu przez Lendavę). Dojazd bocznymi z Mursko Sredisce do autocesty w Cro dużo lepszy niż z 86 do Letenye na Węgrzech.
Ale...każdemu według potrzeb :D

P.S. Jak masz AutoMape, to mogę podesłać gotowca :mrgreen:

Hmmno szczerze ja w ogole o tym pojecia nie mam. Ale jesli mowisz ze lepiej przez Lendave to pewnie masz racje. W takim razie jesli masz gotowca na ta trase z Lendava to poprosze. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 88
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone