Elizabeta napisał(a):A jak jest trasa przez slowacje autostrada i wegry drogaa e65?
Tzn.? Autostrada to autostrada. A droga E65 to to samo co 86.
torreso napisał(a):Elizabeta napisał(a):A jak jest trasa przez slowacje autostrada i wegry drogaa e65?
Tzn.? Autostrada to autostrada. A droga E65 to to samo co 86.
nlock napisał(a):Witam
Jechaliśmy w sobotę (02.08) - wjazd na 86 ok. godz. 15.15, wyjazd ok.18, jak dla mnie ok.
Wahadła bez problemu (są nawet zegary na niektórych światłach), a jedno wkrótce zniknie - na moście, jedna nitka asfaltu już jest.
Bardzo krótki odcinek o słabej jakości, przez miasteczka 30-50/h (można odpocząć ),reszta trasy 100-110/h i pustawo. Kilka TIR-ów tylko w odwrotnym kierunku. Jest też nowo oddany odcinek extra dwupasmówki, ale nie pytajcie gdzie - moja AM 6.15 mapa 1402 pokazywała szczere pole
Po wpisie "adidudi" się przez chwilę zawahałem, ale... w sumie wybrałem 86 i dobrze
Tak więc polecam z czystym sumieniem 86 i ... szerokości
Elizabeta napisał(a):
Dzieki bardzo:-) teraz już się nie ma co wahać:-) a jak patrole na tej drodze?
nlock napisał(a):Elizabeta napisał(a):
Dzieki bardzo:-) teraz już się nie ma co wahać:-) a jak patrole na tej drodze?
Zdaje się był jeden, ale... po drugiej stronie
Jednakoż w zabudowanym miejscowi wg znaków i ja też. Czasem trafił się traktor, więc powolutku, ale potem
Generalnie dużo lepiej niż na nudnych, austriackich autostradach (a i przez Słowenię tylko kwadrans )
Elizabeta napisał(a):Jeszcze jakby mi ktos napisal jakie ustawic punkty przelotowe na nawigacji na tej trasie to by bylo git:-)
Elizabeta napisał(a):
Dwa pierwsze ok ale potem na Letenye nie chcemy przez slowenie.
nlock napisał(a):Elizabeta napisał(a):
Dwa pierwsze ok ale potem na Letenye nie chcemy przez slowenie.
W zeszłym roku moje Słoneczko tez miało jakąś awersję do Słowenii (a przecież w 2011 jechaliśmy przez Lenart-Ptuj, a w 2012 przez Gornija Radgona na Ormuz), więc nakręciłem sie sporo jadąc na Letenye. W tym roku już prosto przez Lendave i było ok (na forum jest nawet link do filmiku z 14 minutowego przejazdu przez Lendavę). Dojazd bocznymi z Mursko Sredisce do autocesty w Cro dużo lepszy niż z 86 do Letenye na Węgrzech.
Ale...każdemu według potrzeb
P.S. Jak masz AutoMape, to mogę podesłać gotowca
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi