Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
joker1980
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joker1980 » 10.07.2014 13:17

slr napisał(a):Wiec jak pisalem wczesniej zerknij wstecznie pare stron od majowki ludzie pisali juz nie raz jak to wyglada i jak pisalem nawet strone-dwie wstecz wystarczy sie wyslilic i zerknac a nie pytac w kolko o to samo zamiast zerknac wpisy z lipca, czerwca a nawet z maja nie ma tego duzo.

Co do opcji autostradowej nikt nie mowi ze autostrada musisz jechac na zlamanie karku masz ograniczenie do 130 i tak sobie lecisz.... nie musi byc niebezpiecnzie czy na zlamanie karku poprostu jedni wola jechac 50-90 jak na 86 albo i wiecej oczywiscie na wlasne ryzyko.... ale sobie poogladac widoczki i miescinki a inni ustawic tempomat na 130 i jechac bez zwiedzania :) roznica kosztowa to tylko ta wineta za cale 8,5 euro na 10 dni np :) a czasowa to czasem i 2-3h a to juz sporo jak sie np jedzie z dziecmi.

Szanowny kolego zerkałem na to co się działo w całym tym poście - chodzi mi o to aby ludzie którzy jeżdżą teraz zamieszczali najbardziej aktualne info (być może się coś pozmieniało od maja) - i chodzi także o to aby nie zaśmiecać tego postu tym co się działo kilka lat temu - temat :aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 a wiec chodzi o świeże informacje.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 10.07.2014 13:26

No ale info o drodze z lipca czy czerwca jest chyba swieze :) a takowe infa tu juz byly o wachadlach :)
mendoza1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mendoza1973 » 10.07.2014 15:08

Powtórzę swój wpis : 27.06. jechałem do Cro , od Kormendu przez ok. 10 km naliczyłem 6 wahadeł ,
Za 2 dni wracam to napisze świeże info .
gartur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gartur » 10.07.2014 20:59

joker1980 napisał(a):Szanowny kolego zerkałem na to co się działo w całym tym poście - chodzi mi o to aby ludzie którzy jeżdżą teraz zamieszczali najbardziej aktualne info (być może się coś pozmieniało od maja) - i chodzi także o to aby nie zaśmiecać tego postu tym co się działo kilka lat temu - temat :aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 a wiec chodzi o świeże informacje.

Śledź spokojnie temat a na pewno coś więcej się dowiesz. Ja jadę w sierpniu i również jestem tym tematem zainteresowany i ze spokojem czekam na więcej informacji. Uzbrój się proszę cierpliwość i nie bądź taki nerwus.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 10.07.2014 23:21

gartur napisał(a):
joker1980 napisał(a):Szanowny kolego zerkałem na to co się działo w całym tym poście - chodzi mi o to aby ludzie którzy jeżdżą teraz zamieszczali najbardziej aktualne info (być może się coś pozmieniało od maja) - i chodzi także o to aby nie zaśmiecać tego postu tym co się działo kilka lat temu - temat :aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 a wiec chodzi o świeże informacje.

Śledź spokojnie temat a na pewno coś więcej się dowiesz. Ja jadę w sierpniu i również jestem tym tematem zainteresowany i ze spokojem czekam na więcej informacji. Uzbrój się proszę cierpliwość i nie bądź taki nerwus.

Wreszcie jakaś wyważona opinia. I nie rządająca opinii czy wahadło jest przed Kormend czy za Szombathely :roll:

Jechałem tą drogą naście razy. I były wahadła. Zmieniały się jak skrzydła motyla. Dzień za dniem. Dało się przejechać bez większego problemu. (No minutkę trza może było czasem postać) - czy ma to jakieś większe znaczenie w całości drogi? :roll:

Co wam da aktualne info z dzisiaj jak pojutrze już będzie inaczej?
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

No i nie poście tylko wątku - szanowny kolego joker1980
mendoza1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mendoza1973 » 12.07.2014 18:12

Dziś w nocy wracalem do Polszy i dalej te same 6 wahadeł...
Nowy remont pojawil sie za Cakovecem w kierunku Redics (ok. 1km)
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 12.07.2014 19:11

hepik napisał(a):
slr napisał(a): Droge przejechalem chyba w okolo 2h jakos tak mi sie wydawalo :)

krzywar napisał(a):Jadąc zgodnie z przepisami wydawało mi się że jadę w kółko i że podróż trwa ze 3 dni !!

I właśnie na tym polega magia route 86 ;)

I nie zapominajmy o magicznym Szombathely, do którego wjeżdża i z którego wyjeżdża się z pięć razy w różnych miejscach w trakcie jednej trasy 8)
mendoza1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mendoza1973 » 13.07.2014 08:10

Bo przez Szombately jedziesz obwodnica..
Freier Beobachter
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Freier Beobachter » 13.07.2014 08:25

romuald22 napisał(a):

No i nie poście tylko wątku - szanowny kolego joker1980

Pouczamy innych?
romuald22 napisał(a):I nie rządająca opinii czy wahadło jest przed Kormend czy za Szombathely :roll:
-szanowny kolego romualdzie22
killu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) killu » 13.07.2014 16:51

Witam, kolega wrócił w zeszłym tygodniu w sobotę jadąc przez Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Kormend,Szombathely, Csorna i potwierdził tylko dwa wahadła przed Kormend- jechał w sobotę w nocy przez Węgry,w sumie czekał na jednym wahadle około 3 minut, drugie przejechał z marszu więc dla jadących tą trasą to nie jest tak źle.
Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi, za dwa tygodnie sam też sprawdzę tą trasę.
jakubah
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakubah » 13.07.2014 17:05

jazda w ciągu tygodnia uciążliwa mijanki związane z remontem ,ciężarówki -w niedzielę na mijankach/5/ straciłem w sumie 20 minut więc bez przesady da się jechać stan robót napawa optymizmem na przyszłość
mendoza1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mendoza1973 » 13.07.2014 19:20

Kolega może przespał drogę po od Kormend przez 10 km w stronę Cro jest 6 wahadeł....(wracałem wczoraj) 8O
killu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) killu » 13.07.2014 22:37

Pozdro,pytanie do mendoza1973- jechałeś od Redics czy też od Zalaegerszeg?
jkarB12
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jkarB12 » 14.07.2014 19:48

mendoza1973 napisał(a):Kolega może przespał drogę po od Kormend przez 10 km w stronę Cro jest 6 wahadeł....(wracałem wczoraj) 8O

:roll: OK, 6 wahadeł, ale czy długo się czeka na przejazd? Nie wiem czy nie wybrać innej alternatywy. Jadę w nocy.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 14.07.2014 19:52

Zalezy skad jedziesz i albo alternatywa na wegrzech albo w ogole np czechy-austria.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 85
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone