Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda
Re: nie jedzcie trasom 86 przez wegry

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.07.2014 06:48

bulimati napisał(a):jechałem trasom zwardoń słowacja wegry droga 86 csorna -redic 27.06 2014 nie jedzcie tą trasą, masakra pod koniec trasy same remonty swiatła ,stoi sie w korkach, spowrotem wracałem przez słowenie austrie ,zakupiłem winiety, straciłem, ale byłem szczęsliwy ze jechałem a nie stałem w kilometroeych korkach ,pozdrawiam i zycze wspaniałych wakacji w cro

Tylko pod koniec?
To po co jechać przez Redics?
Można jechać przez Gorycan i po kłopocie. :papa:
Zdenek35
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zdenek35 » 10.07.2014 06:50

Jak zwykle jakiś mądry.
Skoro pytam i to już drugi raz to widocznie mi da, a skoro nie umiesz odpowiedzieć na moje pytanie i podzielić się potrzebną mi wiedzą to nie trać czasu i nie pisz wogóle.
Szacuneczek
Ostatnio edytowano 10.07.2014 11:51 przez Zdenek35, łącznie edytowano 1 raz
ita
Cromaniak
Re: nie jedzcie trasom 86 przez wegry

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 10.07.2014 07:22

My tradycyjnie w drodze do CRO zaliczamy baseny w Sarvar więc raczej 86 musimy jechać, w zeszłym roku była super, w większości była wyremontowana, teraz widać wzięli się za ten ostatni dziurawy kawałek. Ja akurat lubię tę trasę :) Mam tylko nadzieję, że nie przestanę jej lubić w tym roku ;)
darek04
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek04 » 10.07.2014 07:58

A może dobry rozwiązaniem ze względu na remonty będzie zmiana 86 na drogę 74. Kilometry i czas wg google maps zbliżone. Co myślicie ? :hut:

Obrazek
mrarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrarek » 10.07.2014 08:02

możesz podac coś bliżej? początek/koniec, bo nie widzę na mapie, a Twoja grafika nie bangla :)
mendoza1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mendoza1973 » 10.07.2014 10:05

Koledze chyba chodzi o wjazd na 74 w Lenti ,potem na Bak i Vasvar...
mendoza1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mendoza1973 » 10.07.2014 10:09

Poprawka Lenti -75
joker1980
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joker1980 » 10.07.2014 10:46

Witam.
W związku z tym ze co niektórzy (ja tez) wybierają się ta drogą do CRO po raz pierwszy proszę o umieszczanie aktualnych danych na temat drogi nr 86 a nie wypisywanie jak to było 5 lat temu itp.
Z góry przepraszam za ton mojej wypowiedzi ale jadę w sierpniu ta droga i chciałbym do czasu wyjazdu dowiedzieć się co i jak tam się dzieje.
darek04
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek04 » 10.07.2014 10:47

Konkretnie miałem na myśli takie coś:
1: https://goo.gl/maps/kJoKq
2: https://goo.gl/maps/FHgV2
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 10.07.2014 10:55

joker1980 napisał(a):Witam.
W związku z tym ze co niektórzy (ja tez) wybierają się ta drogą do CRO po raz pierwszy proszę o umieszczanie aktualnych danych na temat drogi nr 86 a nie wypisywanie jak to było 5 lat temu itp.
Z góry przepraszam za ton mojej wypowiedzi ale jadę w sierpniu ta droga i chciałbym do czasu wyjazdu dowiedzieć się co i jak tam się dzieje.

badz uprzejmy przejrzec wczesniejsze wpisy nie mowie tu o 100 stronach wstecz ale tak gdzies od maja-czerwca masz info od ludzi co i jak sie dzieje a nawet strone czy dwie wstecz :)
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 10.07.2014 11:01

Droga nr 86 przez Węgry to normalna droga podobna do naszych dróg wojewódzkich. Jechałem nią już 8 razy wte i wewte, przeżyłem na niej większe i mniejsze remonty i nigdy nie było tak, że na tej drodze działa się coś szczególnego. Nawet jak były jakieś wahadła, to 15 minut mnie nie zbawi podczas kilkunastogodzinnej podróży. Trzeba zwracać uwagę na znaki i ograniczenia prędkości, ale to żadna nowość dla kierowcy. Jeśli zamierzasz jechać "86", to nie oczekuj żadnych rewelacji, tylko masz do przejechania 190 km normalną drogą. I tyle. Pozdrawiam :papa:
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 10.07.2014 11:04

darek04 napisał(a):Konkretnie miałem na myśli takie coś:

Mam zamiar jechać z malutką zmianą trasą nr. 1 na stronie 60 i 61 tego wątku ten wariant trasy też był polecany.
joker1980
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joker1980 » 10.07.2014 11:32

piamir napisał(a):

Droga nr 86 przez Węgry to normalna droga podobna do naszych dróg wojewódzkich. Jechałem nią już 8 razy wte i wewte, przeżyłem na niej większe i mniejsze remonty i nigdy nie było tak, że na tej drodze działa się coś szczególnego. Nawet jak były jakieś wahadła, to 15 minut mnie nie zbawi podczas kilkunastogodzinnej podróży. Trzeba zwracać uwagę na znaki i ograniczenia prędkości, ale to żadna nowość dla kierowcy. Jeśli zamierzasz jechać "86", to nie oczekuj żadnych rewelacji, tylko masz do przejechania 190 km normalną drogą. I tyle. Pozdrawiam :papa:

Nie oczekuje rewelacji - chce spokojnie dojechać - jak bym chciał szybko dojechać to bym wybrał drogę przez autostrady, ale ja jadę na wakacje a nie na wyścig.
Oczekuje bieżących informacji z tej trasy.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 10.07.2014 11:41

Wiec jak pisalem wczesniej zerknij wstecznie pare stron od majowki ludzie pisali juz nie raz jak to wyglada i jak pisalem nawet strone-dwie wstecz wystarczy sie wyslilic i zerknac a nie pytac w kolko o to samo zamiast zerknac wpisy z lipca, czerwca a nawet z maja nie ma tego duzo.

Co do opcji autostradowej nikt nie mowi ze autostrada musisz jechac na zlamanie karku masz ograniczenie do 130 i tak sobie lecisz.... nie musi byc niebezpiecnzie czy na zlamanie karku poprostu jedni wola jechac 50-90 jak na 86 albo i wiecej oczywiscie na wlasne ryzyko.... ale sobie poogladac widoczki i miescinki a inni ustawic tempomat na 130 i jechac bez zwiedzania :) roznica kosztowa to tylko ta wineta za cale 8,5 euro na 10 dni np :) a czasowa to czasem i 2-3h a to juz sporo jak sie np jedzie z dziecmi.
Zdenek35
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zdenek35 » 10.07.2014 12:09

darek04 napisał(a):Konkretnie miałem na myśli takie coś:

Dla mnie brzmi to konkretnie, pytanie tylko czy nie wpadniesz z deszczu pod rynnę?
Sam planowałem jechać 74 ale dopiero od Kam. A do Szombathely planuje pociągnąć 86.

Stąd też pytałem się jak wygląda odcinek 86 od Csorna do Szombathely, a potem planowałem przeskoczyć na 74 omijając remonty.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 84
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone