Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 12.06.2014 20:39

Jakie ma znaczenie czy jest remont, ruch wahadłowy itp. Czy to zmieni trasę na przykład przez Austrię i ktoś zagwarantuje że nie będzie korku lub wypadku na autostradzie. W taki przypadku 30 minut to pikuś bo można stać dłużej. Po co bić pianę jest zwężenie czy nie.
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 12.06.2014 20:58

Chodzilo mi o to ze pare osob wspomnialo cos o remontach i zwezkach ktore sa... wiadomo ze wydazen losowych sie nie przewidzi na autostradzie. Mowilem ze bede jechal Austria bo przynajmniej mam pewnosc ze jak wjade w Katowicach na A4 to zjade z autostrady dopiero pod granica ze Slowenia :) Na trasie Katowice > Zwardoń tez jest roznie z remontami i korkami teraz + przejazd 86 wegry i mysle ze jadac austria zaoszczedzone bedzie z 2-3h trasy a jeszcze do tego Mszana oddana niedawno do ruchu na A1.

Powodzenia zycze innym kierowca na 86 i chetnie poobserwoje relacje tych ktorzy juz nia jechali w tym roku.
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 12.06.2014 23:07

slr napisał(a):i mysle ze jadac austria zaoszczedzone bedzie z 2-3h trasy a jeszcze do tego Mszana oddana niedawno do ruchu na A1.

Sir ty to jesteś optymista!
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 13.06.2014 05:56

No jestem :) i tak w ogole nie myl l z i w nicku :)

Kuzynka jadac rok temu tam gdzie ja Austria jechala 10h ja Wegry 86 i tamta cala trasa 14h :) Fakt wracalem 12h bo znalem juz trase ale to zawsze te 2h juz zaoszczedzone bedzie na calosci a moze i wiecej dzieki otwartej Mszanie. Wiec tak jestem optymista :)
jakubah
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakubah » 13.06.2014 07:07

sir-optymisto przez Austrię z K-c masz dalej,dłużej,drożej-życzę dużo szczęścia w podróży - czas przejazdu na trasie 1000km zależy od tylu warunków że szkoda głowy głupotami sobie zawracać
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 13.06.2014 07:14

Kolego analizujac trase Katowice - Srima wyszlo mi roznicy wedle mapy 44 km :) Czasowo i tak na korzysc Austrii... wiec nie wiem jak ty jezdzisz lecz z kim bym nie gadal Austria bedzie zawsze szybsza moze drozsza (roznica to tylko wineta w Austrii cale 17 euro 2x 10 dni :) ) ale szybsza... Jechalem rok temu 86 i wiem jak sie tam jedzie nie bylo zle aczkolwiek wole jednak opcje autostradowa jednak dlatego w tym roku wybieram wlasnie trase przez Austrie :) czytajac tegoroczne info o 86 tym bardziej sie ku temu sklaniam...

Nie wiem jakim codem ci wyszlo ze jadac przez Czechy, Austrie autostrada caly czas od samych Katowic tak naprawde i z predkoscia 130-140 km/h bedzie dluzej niz Katowice > Zwardon ze zwezkami i predkosciami roznymi ale na pewno nie 130-140 km/h :) Slowacja i Wegry 86 takze z ograniczeniami predkosci :)

PS
I po raz drugi.... czy wy serio nie widzicie ze w nicku moim jest l a nie i ? :)
Ostatnio edytowano 13.06.2014 07:50 przez slr, łącznie edytowano 1 raz
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 13.06.2014 07:39

Jeździłem i przez Węgry 86 i przez Austrię. Teraz jak jest autostrada od Katowic to optymalnie jest jechać przez Austrię. Osobiście też wybrałem taki wariant. Nawet jak porównamy kilometry i opłaty autostradowe to kosztach to kolosalnej różnicy nie ma. Slr ma rację wybierając trasę przez A.
marcin0k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin0k » 13.06.2014 11:00

Też jestem zdania, że trasa przez austrię jest szybsza, wygodniejsza ale jest też droższa i monotonna. Ja do tej pory jeździłem właśnie tą trasą i byłem jej wielkim zwolennikiem. W tym roku decyduje się na drogę 86 i się cieszę bo coś zostanie w portfelu a za szybą będzie coś innego. Spór jaka trasa lepsza moim zdaniem jest bez sensu bo to każdego indywidualna sprawa.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2014 11:22

Ja także w tym roku śmigne sobie 86. Trochę odskoczni od monotonii :mrgreen: Nocleg w połowie drogi w Zalalovo,rano śniadanko (nocleg ze śniadankiem 15 E /OS) i w drogę do Makarskiej :P Kwatera zamówiona,nocleg też, więc nie muszę się śpieszyć,a przynajmniej poznam inną trasę :papa:
misiaczek-bartek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiaczek-bartek » 15.06.2014 08:38

kurcze a czy to jest temat "przez Austrię czy przez Węgry?" Ciesze się że X jedzie przez Austrię a Y przez Węgry, ale to nie ten temat. Zrozumie jeszcze jak ktoś pisze że 1 raz chce jechać 86 ale bicie postów o Austrii w tym temacie jest bez sensu.
Ktoś w tym roku jechał niech się podzieli informacjami i tyle :)
darek04
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek04 » 15.06.2014 10:37

Hej mam pytanie co do przejazdu przez Słowenię z drogi 86. Z tego co wiem na tamtejszym przejściu granicznym sprawdzane są dokumenty(dowód chyba wystarczy?). Moje pytanie to czy tworzą się tam korki ? Jeśli tak to chyba lepiej nadrobić te ~10 km i jechać na przejście graniczne Węgry-Chorwacja. Ktoś doradzi?

Piszę o tym fragmencie: https://goo.gl/maps/RFyGX
PiotrekS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrekS » 15.06.2014 10:47

Może dużego doświadczenia z tym przejściem nie mam, ale nie czekałem tam dłużej niż w Letenye. Jednak zawsze byłem dni robocze.
Raz kilka minut czekania miałem bo grupa miejscowych rowerzystów chyba do pracy jechała i przyblokowała odprawę. Korków samochodowych nie widziałem. W sobotę może być różnie, ale to na każdym przejściu.
Wiki2001
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiki2001 » 15.06.2014 10:52

To przejście przekraczmy co roku od kilku lat i nigdy nie staliśmy w zadnym korku najwyzej kilka aut z przodu,ale zawsze idzie to plynnie.A granice przekraczaliśmy w takie dni jak piątek sobota i niedziela bez problemu. :D
Makar.....
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Makar..... » 15.06.2014 10:58

darek04 napisał(a):Hej mam pytanie co do przejazdu przez Słowenię z drogi 86. Z tego co wiem na tamtejszym przejściu granicznym sprawdzane są dokumenty(dowód chyba wystarczy?). Moje pytanie to czy tworzą się tam korki ? Jeśli tak to chyba lepiej nadrobić te ~10 km i jechać na przejście graniczne Węgry-Chorwacja. Ktoś doradzi?

Hej :)
Jechałem tą trasą 2 lata z rzędu (wracałem także) w pełni sezonu i ani razu nie było korka.
Jechałem nocą (sobota/niedziela), w tym roku też będę tak jechał :)

makar
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 15.06.2014 11:04

darek04 napisał(a):Hej mam pytanie co do przejazdu przez Słowenię z drogi 86. Z tego co wiem na tamtejszym przejściu granicznym sprawdzane są dokumenty(dowód chyba wystarczy?). Moje pytanie to czy tworzą się tam korki ? Jeśli tak to chyba lepiej nadrobić te ~10 km i jechać na przejście graniczne Węgry-Chorwacja. Ktoś doradzi?

Bez problemu bez korkow :)
Tu moj przejazd rok temu :) CALY przez Slowenie od 86 - 14 min :)

Redics - Lendava - Mursko Sredisce 2013
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 79
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone