Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 11.04.2014 22:55

wiadomo jak masz zamontowane to po co demontowac specjalnie ;) mozesz podsluchiwac sobie w czasie drogi... lecz pamietaj by zmienic kanal poza PL ;) na kanal 28 AM :) Polski kanal poza PL.
zmasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmasz » 12.04.2014 11:22

Na trasie poza granicami kraju,jak chcesz pogadać:
- kanał 19 - z osobówkami bo większość nie wie, że gadamy na 28
- kanał 28 z ciężarówkami
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 01.05.2014 19:44

Może ktoś już jechał do Chorwacji w tym roku 86 może jakieś nowe odcinki dwupasmowe są i w ogóle jak z nawierzchnią czy po zimie się za bardzo nie zepsuła bo w zeszłym roku jadąc byłem miło zaskoczony .
p007
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) p007 » 04.05.2014 11:31

własnie wróciłem z majówki w Zivogosce . 86 ma niestety w końcowej fazie za Kormend do Redics sporo wahadełek , ok 5-6 . wczoraj mimo soboty i małego ruchu łącznie stałem około 25 minut . jak się zacznie sezon to nie wiem czy skończą wymieniać nawierzchnię , ogólnie na trasie pusto w sumie tak jak zawsze , małe utrudnienia przed Szombhately od strony Csorny - tam budują dwupasmówkę i jedzie sie trochę budowaną drogą
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 04.05.2014 12:08

Te utrudnienia wiadomo moga zniknac do wakacji lecz skoro jest ich tyle i w roznych miejscach.... to tym bardziej sklaniam sie do jazdy w tym roku (sierpien) przez czechy-austria, slowenia bez winiety. Przynajmniej poznam ta trase i bede mial porownanie :) kosztowo to tylko + wineta w austrii a czasowo przynajmniej 2h szybciej powinno byc. Powodzenia dla wszystkich ktorzy beda jechac 86 w tym roku.
alukanko
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alukanko » 17.05.2014 13:13

piamir napisał(a):Odnoszę wrażenie, że część kierowców traktuje trasę przez Węgry jako jakieś nieziemskie wyzwanie. Jest to najzwyklejsza droga, jakich w Polsce mamy większość. U nas też są tiry, ograniczenia prędkości, tereny leśne, czy wreszcie patrole policji. I tam i w Polsce należy na drodze zachować się dokładnie tak samo. Natomiast wykazywanie wyższości jednego wariantu nad drugim mija się z celem. Jest to indywidualny wybór każdego z nas. Pozdrawiam i do zobaczenia na "86".
P.s. Jechałem "86" szesnaście razy wte i wewte praktycznie o każdej porze i w każdym dniu tygodnia, więc wiem o czym piszę.

Osobiście sobie cenię spokojne , wyważone ,ciekawe opinie.
Ta taka jest.
Drogą 86 osobiście samochodem osobowym przejechałem ze 20 razy tam i z powrotem.
Zawsze w miesiącach letnich.
Jest tak jak opisujesz.
W tym roku znów jadę do Chorwacji z okolic Myślenic z obowiązkowym postojem w Buk.
Drogi są w remoncie to fakt ale w Polsce też są bo muszą.
Najważniejsze że w kolejnych latach może być znacznie lepiej.
Ja nie jestem typem rajdowca czy chwalipięty który np. chwali się że do Dubrownika z B-Białej zajechał za 20 godzin z małymi dziećmi.
Jedź złam kark obyś tylko nie zrobił krzywdy swemu otoczeniu.
Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie :papa: :papa:
Cesarok
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cesarok » 22.05.2014 21:45

alukanko napisał(a):
piamir napisał(a):W tym roku znów jadę do Chorwacji z okolic Myślenic z obowiązkowym postojem w Buk.

Co jest w Buk?
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 22.05.2014 21:49

Bük - Bukfurdo
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2014 23:02

W sumie poza kąpieliskiem termalnym...
Obrazek
Obrazek

...nic, ale jest tam bardzo sympatycznie :wink:
Obrazek

Byliśmy tam z całą rodziną tydzień, robiliśmy wycieczki, niedaleko są ciekawe miejsca na Węgrzech, jak zamek w Sarvar.
Obrazek

Są polonika
Obrazek

Jest blisko do kraju Austrii Burgenland, który historycznie jest częścią Węgier 8)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 06.06.2014 18:54

Mam pytanko do osób które już jechały 86 czy faktycznie jest odcinek około 50 km drogi dwupasmowej ? i czy trwają roboty drogowe co może utrudnić mocno podróż?
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 08.06.2014 06:35

koledr napisał(a):Mam pytanko do osób które już jechały 86 czy faktycznie jest odcinek około 50 km drogi dwupasmowej ? i czy trwają roboty drogowe co może utrudnić mocno podróż?

50km?nie wiem czy łącznie na tym odcinku jest 50km dwupasmówek.Jak już ktoś pisał coś tam budują ale w tym roku raczej ich nie oddadzą.
misiaczek-bartek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiaczek-bartek » 09.06.2014 14:08

no jest kawałek dwupasmówki, ale tylko kawałek.

Czy ktoś jechał już w tym roku? jakieś informacje gdzie są remonty?
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 12.06.2014 03:38

Wiem że jakieś są na pewno bo budują Autostradę , ale jadąc w nocy raczej problemu nie powinno być.,
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 12.06.2014 06:27

Ja w tym roku jednak wole wydac te dodatkowe 17 euro na Austrie (Slowenie omijam platna autostrade) ale nie kombinowac czy sa zwezki i mijanki na 86 czy tez nie... Mszana na A1 tez juz otwarta wiec nastepne minimum 30 min w trasie zaoszczedzone :)
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 12.06.2014 19:18

Może ktoś już po przejechaniu drogi 86 podzieli się gdzie są jakieś utrudnienia i roboty drogowe ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 78
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone