Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 13.08.2013 08:41

slr napisał(a):No D1 na D2 i do granicy.... dziwne ze bylo tam wolno i korki.... no ale moze taki dzien.... Ani do ani z cro jadac tamtedy nie mialem tam problemow i w sumie nikt wczesniej nie wspominal by bratyslawa stala czy cos....

Z tego co wikol pisze wydaje mi się że pojechał na Petrzalke (dzielnica Bratysławy) żeby dostać się na drogę krajową 2 w kierunku Rajki przez Jarovce. Pewnie dlatego stracił czas na Bratysławski ruch lokalny. Gdyby pojechał D1 na D2 kierunek Gyor wydaje mi się że korków by nie zaznał.
Mam wrażenie że chciał uniknąć jazdy autostradą M1 w kierunku na Budapeszt myśląc że będzie musiał kupować winietę na 5 km odcinka.
Odcinek ten oczywiście do zjazdu na drogę 86 jest bezpłatny.
wikol czy możesz potwierdzić że tak właśnie było??
Mario999
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario999 » 14.08.2013 04:30

napisał(a) romuald22 »
Myślisz, że jak ktoś jechał dzień/tydzień wcześniej i był tłok to i na następny będzie???
Albo na odwrót.
Jak dzień/tydzień wcześniej nie było tłoku to potem też nie będzie???

Nikt niczego nie zagwarantuje, a wybór należy do Ciebie.

Zgadzam się nikt mi nie zagwarantuje że nie będzie albo ze będzie korek itp.
chodziło mi raczej o relacje kogoś kto jechał w podobnym terminie i tyle.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 14.08.2013 14:45

Sick napisał(a):
slr napisał(a):No D1 na D2 i do granicy.... dziwne ze bylo tam wolno i korki.... no ale moze taki dzien.... Ani do ani z cro jadac tamtedy nie mialem tam problemow i w sumie nikt wczesniej nie wspominal by bratyslawa stala czy cos....

Z tego co wikol pisze wydaje mi się że pojechał na Petrzalke (dzielnica Bratysławy) żeby dostać się na drogę krajową 2 w kierunku Rajki przez Jarovce. Pewnie dlatego stracił czas na Bratysławski ruch lokalny. Gdyby pojechał D1 na D2 kierunek Gyor wydaje mi się że korków by nie zaznał.
Mam wrażenie że chciał uniknąć jazdy autostradą M1 w kierunku na Budapeszt myśląc że będzie musiał kupować winietę na 5 km odcinka.
Odcinek ten oczywiście do zjazdu na drogę 86 jest bezpłatny.
wikol czy możesz potwierdzić że tak właśnie było??

Dokładnie tak było jak piszesz. Zjechałem na Petrzalkę i dalej na Rajka.

Pewnie dlatego był troche korek ponieważ wracali z pracy.
Nie wiedziałem że wjazd na 86 jest bezpłatny. Dużo nie straciłem w Bratysławie, na Wegrzech już tylko lepiej.
Tak jak pisałem, wymarły kraj o 20 wieczorem :)
slr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slr » 14.08.2013 15:02

Dziwne ze nie zapytales o ta droge wczesniej tylko pojechales po swojemu a zapytales po przejezdzie :)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 14.08.2013 15:11

Tylko jakieś 25 minut w plecy, zresztą co to jest w porównaniu z trasą 1500km. Na Słowacji ruch płynny, Węgry jeszcze bardziej płynny. W CRO na autostradach jeszcze lepiej + płatny tunel w kierunku Baska Voda - rewelacja.
Droga ogólnie idealna.
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 20.08.2013 16:31

krzyswerm napisał(a):Witam,
możecie polecić jakąś dobrą restaurację w pobliżu granicy węgiersko-słoweńskiej ( okolica Redics, Lenti) lub może jedliście w Lendawie czy innej miejscowości w Słowenii?
Pozdrawiam.
Krzyś

Mogę śmiało polecić restaurację "Mala Hiża" w miejscowości Maćkovec już w Cro, kilka kilometrów za granicą słoweńską (Mursko Sredisce), a przed Cakovcem (po prawej stronie jadąc do Cakovca). Nie jest tanio, ale bardzo smacznie. Zupełnie inna kuchnia niż na wybrzeżu. Można płacić kartami.
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 20.08.2013 16:34

Dziś w nocy wracałem z Cro "86". Żadnych utrudnień drogowych. Na Węgry wjechałem około 23. Na moim kursie kilka tirów i osobówek.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 20.08.2013 20:43

Czy ktoś namierzył stację z LPG na 86 lub 74 ?
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 20.08.2013 22:41

wikol napisał(a):Czy ktoś namierzył stację z LPG na 86 lub 74 ?

Nikt rozsądny nie tankuje LPG na Węgrzech przy ich aktualnych cenach.
lechu9
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechu9 » 20.08.2013 23:12

ehh wlaśnie zauważyłem że nie ma na forum możliwości wysyłania PW :(
SLR czy jest szansa jakoś z Tobą się skontaktować aby dopytać o trasę z KAT do CRO przez 86 a żeby nie tworzyć tutaj zbędnych postów??
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 20.08.2013 23:23

lechu9 napisał(a):ehh wlaśnie zauważyłem że nie ma na forum możliwości wysyłania PW :(

Powyżej 3 postów (a tyle w tym momencie masz) admiralicja mówiła, że już jest. Napisz coś/gdzieś byle co i już może będzie się dało...
lechu9
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechu9 » 21.08.2013 05:50

ooo dzięki za info :) a teraz lecę do pracy - miłego dnia!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.08.2013 07:50

W notesiku mam zapisane - tankowanie - stacja w Szombathely.

Pozdrawiam
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 21.08.2013 21:36

romuald22 napisał(a):

Oj bez przesady, przy cenie urlopu w CRO nie róbmy z siebie dziadów i nie żałujmy na LPG nawet jak kosztuje prawie 4zł u Madziarów.
Robienie oszczędności na paliwie jest śmieszne w porównaniu do pobytu w CRO.

Na mury Dubrownika wydasz 90kn za osobę dorosłą + dojazd + parking 20kn/h.
I co mam jako osoba rozsądna sobie żałować bo za drogo skoro nie mam innej alternatywy?

Siedze w CRO tydzień, największe dziadki finansowe to niestety Polacy :(
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 21.08.2013 23:00

wikol napisał(a):
romuald22 napisał(a):

Oj bez przesady, przy cenie urlopu w CRO nie róbmy z siebie dziadów i nie żałujmy na LPG nawet jak kosztuje prawie 4zł u Madziarów.
Robienie oszczędności na paliwie jest śmieszne w porównaniu do pobytu w CRO.

Oczywiście, że przy całokształcie kosztów pobytu na wakacjach LPG na Węgrzech nie jest jakieś istotne.
Dziada z siebie staram się nie robić.
Ale jak ktoś chce mi sprzedać produkt po cenie ewidentnie wyższej (Węgry), a wiem, że niedaleko jest tańszy (Chorwacja, Słowacja) to wybieram tańszy.
Zwariowałem czy normalny jestem?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 71
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone