Co znaczy po chorwacku: Majka?
Tak słucham sobie piosenek Thompsona i stąd moje pytanie.
(z tekstem)
Slavko S. napisał(a):Na jesieni mam rozważania maturalne i raczej z językami obcymi poza angielskim i niemieckim się pożegnam. No nic, trudno. Ale rozumiem, inni też muszą pracować.
mirko napisał(a):Slavko S. napisał(a):Na jesieni mam rozważania maturalne i raczej z językami obcymi poza angielskim i niemieckim się pożegnam. No nic, trudno. Ale rozumiem, inni też muszą pracować.
Slavko,
Angelski mowi 500 mil.ludzi
Niemecki mowi 50 mil. ludzi
Chorwacki mowi 5 mil. ludzi
Jaki wniosek????????
Slavko S. napisał(a):Dobrodošli, ja bih htio znati kakva je razlika među prijedlozima "uz" i "s/sa" i kada kakav se koristi. Hvala na odgovoru unaprijed.
Slavko S. napisał(a):Hvala puno i opet dobrodošli,
Ja bih htio još dobiti informaciju, kada točno koristi se pravilo izmjene suglasnika g/z, h/s, k/c... i uz koje vrste riječi?
(nisam baš siguran da li sam ovdje dobro iskazao)
... unaprijed hvala.
orfik11 napisał(a):Kocham Chorwację i braci Chorwatów. Będąc wiele razy na Dalmacji u tego samego gospodarze wiele się nauczyłem i nie sprawia mi specjalnych problemów rozmowa, nawet dłuższa rozmowa ale zapewne rozmawiam na poziomie "Kali to Kali tamto". Chcę się nauczyć tego języka. Czy ktoś zna jakąś szkołę czy też wie gdzie jest w okolicy Katowic organizowany kurs języka chorwackiego.
Pozdrawiam Cromaniaków.