napisał(a) Slavko S. » 24.07.2008 18:02
Dobra vam večer
Kako vidim, skoro ništo se ovdje desilo, kada bio sam u Hrvatskoj. Neznam zašto svi topici, u kojima pišem, su brzo napušteni
Bio sam na kampu u Makarskoj, tamo smo stanovali. Bilo je nas oko 45 osoba + 3 učitelji, oni su podijelili nas na tri grupi, hvala Bogu, što za nas (lijep vam pozdrav!) zaštitnik bio je učitelj za umjetnost, koji je nama svim u našoj školi veoma drag, što je on veoma tolerantan (a je to važno kada je se u domovini za vino i rakiju). Dvaput su naši domaćini nas pozvali na piće nešta (imali su kod njich također poljsku rakiju) - onda imao sam puno dobrih mogućnosta, da govorim hrvatski. Oni su rekali, da jesam veoma dobri, ali znam, da nije to istina.
U Makarskoj, kako u cijeloj Hrvatskoj mi se veoma sviđalo. Bili smo na izletima u Dubrovniku (jako jako lijep grad, ali ne mogao sam naći u centru normalnu knjižaru, a htio sam kupiti nekakav udžbenik za hrvatski, da ovaj, koji imam na poljskom je veoma ograničen), osim toga bili smo na Brači (sada znam, da sve boje u reklamskim folderima su stvarne!), raftingovali smo na potoku Cetini (preporučujem svima, veoma bezopasno i uzbudljivo proživljavanje), a još bili smo u Bosni i Hercegovini, u Neumu (samo na trenutak), Međugorju i Mostaru (nešto odlično... i ovaj čudan i bijedan osjećaj, kada vidilo se trage metaka na stambenim zgradama... i ove trgi, kako kod Sindbada...)
Za sada će to biti sve, nadam se, da netko će ovo pročitati i ispraviti. Puno hvala unaprijed.
PS Jole, hvala na konjugirator, bio on je veoma korisan.