Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Akademia Języka Chorwackiego.

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 18.06.2006 19:11

Jolu sve ti može biti mrak..pa čak i brak :lol:
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 18.06.2006 19:32

dominika napisał(a):Jolu sve ti može biti mrak..pa čak i brak :lol:

Razumijem :lol:
Wszystko może być super - nawet małżeństwo. :)

Nooo... svakako. :D

Pozdrav
Jola
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.06.2006 21:15

Prosiłem -rezydenci cisza!! W suahili tez jestes taki dobry? :D Znam inne znaczenie tego słowa. Moja nauczycielka mówiła mi , że po bośniacku znaczy "mniamniuśny" Pozdrav.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 18.06.2006 21:44

Sławomir Wocial napisał(a):Prosiłem -rezydenci cisza!! W suahili tez jestes taki dobry? :D Znam inne znaczenie tego słowa. Moja nauczycielka mówiła mi , że po bośniacku znaczy "mniamniuśny" Pozdrav.

Jutro Wocial do mojego gabinetu.Kominiarkę zostaw w domu.
Szacunek do profesorów.Tu akademia chorwackiego nie bosniackiego.
No .I żeby to było ostatni raz. :wink:
( 23736 postów od 27.12.2005 no ,no :wink: )
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 18.06.2006 22:30

ale mrak i po chorwacku moze znaczyc mniamniuśny, poprostu bardziej kulturnie powiedziano. Albo ideš - mogloby znaczyc jebote, ale to fajne, odjazdove i tak dalej. Wogole to ciezko przetlumaczyc.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 18.06.2006 22:40

dominika napisał(a):ale mrak i po chorwacku moze znaczyc mniamniuśny, poprostu bardziej kulturnie powiedziano. Albo ideš - mogloby znaczyc jebote, ale to fajne, odjazdove i tak dalej. Wogole to ciezko przetlumaczyc.

mrak to zmrok po chorwacku i tej linii się trzymajmy :wink:
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 18.06.2006 23:30

mrak = zakon 8)
dobrze kminię?
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 19.06.2006 06:56

platon tobie to chyba mrak na oči pao 8) - to tez takie powiedzonko
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 19.06.2006 08:35

dominika napisał(a):platon tobie to chyba mrak na oči pao 8) - to tez takie powiedzonko

bomba! :lol: :lol: :lol: :lol:
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 19.06.2006 12:09

zawodowiec napisał(a):mrak = zakon 8)
dobrze kminię?

Myślałam dokładnie o tym samym. :lol: :D

Ugodan dan svima! :)
Jola
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 19.06.2006 12:14

shtriga napisał(a):
dominika napisał(a):platon tobie to chyba mrak na oči pao 8) - to tez takie powiedzonko

bomba! :lol: :lol: :lol: :lol:

,,Živim na Trsatu, to vam je gradić na brdu iznad Rijeke, ima veliku, veeelikuuu crkvu, uskoro će u tu crkvu doći papa. Kužite, papa! Onaj stari gospodin koji se do jučer jedva vukao, a sada se počeo hraniti "u zoni", pa mu je bolje. Riječi su mu jasnije, manje se trese, taj će gospodin doći na Trsat u tu crkvu. Nema stotinu papa na ovome svijetu, ima jedan, zato je to vijest! Moja je kuća od te crkve udaljena, zračne linije, jedno pedeset metara. Da, imate pravo, kakvu ulogu u životu čovjeka, dakle bića koje nema krila, igra podatak da je nešto udaljeno od nečega pedeset metara zračne linije? Možda to nije bitno, ne znam fiziku, ali mislim, tako mi se čini, da ako je nešto od nečega udaljeno kratkom, zračnom linijom, onda se zvuk bolje čuje. Mislim, zvuk zračnom linijom brže leti, ako je ta linija kratka Dobro. Opustit ću se, bit ću jasna. Dobro. Jebote! On reve! Tuli! Urla! Zavija! Jebe me u glavu! Uništava mi život! Razara mi svako nedjeljno poslijepodne! Ubit ću ga! Udavit ću ga! Otići ću k njemu, reći ću mu, umukni, stoko! Začepi otvor, gade! Ovo je tvoje zadnje revanje! Ja ću Da. Kome? U pravu ste, moram biti suvislija. Čekajte malo, ja sam u afektu, meni je pao mrak na nevjerničke oči! Ja ne vidim! Slijepi bijes me oslijepio! Kako mogu biti suvisla kad sam bijesna i slijepa! Ej, shvatite! Okej, ajmo, polako. Dobro. Dakle, gdje sam stala? Živim na Trsatu, to je gradić na brdu iznad Rijeke, samo da duboko udahnem, uh, ajmo dalje. Na Trsatu je velika crkva, u nju će doći papa, to je pedeset metara zračne Ubit ću ga! Jednostavno ću ući na velika vrata, pitati, molim Dobro, polako. Svake nedjelje, saslušajte me, čujte me, ja vas molim, ja vas preklinjem, ljudi, ljudi dobri, vjernici moji dragi, mili, milostivi, građani Republike Hrvatske, ja sam sada, ovoga časa, ja sam na koljenima, klečim pred vama, čujte me, saslušajte me, milost, milost, miiilooost''
Fragment z Bijela vrana Vedrany
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 19.06.2006 13:45

mrak mi pao na oči = lud sam = bijesan sam = ne odgovaram za svoje postupke
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 19.06.2006 14:15

mirko napisał(a):mrak mi pao na oči = lud sam = bijesan sam = ne odgovaram za svoje postupke

czyli... jestem szalony, jestem wściekły, nie odpowiadam za swoje czyny (jestem niepoczytalny)
jeszcze inaczej - izgubio sam kontrolu nad sobom - straciłem panowanie nad sobą.

Niezłe ćwiczenia słownikowe... 8O :lol:

Pozdrav svima
Jola
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.06.2006 17:39

Platon , normalnie getry mnie falują!!!! Chyba zamkne się w sobie. A kominiarki to ja nie zdejmuje nawet w domu , dlatego zona jeszcze ze mna wytrzymuje!! :D :lol: Pozdrav!!!
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 19.06.2006 23:48

Kto napisał w damskiej toalecie DIREKTOR JE BUDALA? :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka