Tri su žene igrale golf jednog sunčanog nedjeljnog prijepodneva.
Pewnego słonecznego przedpołudnia trzy kobiety grały w golfa.
Jedna od njih nije bila previše spretna i njezina loptica odleti u šumu. Ode ju potražiti i umjesto loptice pronađe žabu uhvaćenu u zamku.
Jedna z nich nie była zbyt zręczna i jej piłeczka odleciała/poleciała do lasu. Poszła ją poszukać i zamiast piłeczki, odnalazła żabę schwytana w pułapkę.
"Oslobodi me", reče žaba, "i ispunit ću ti 3 želje".
"Wypuść/uwolnij mnie - mówi żaba - a spełnię twoje 3 życzenia".
Žena se nije dugo dvoumila. Oslobodi žabu, na što ova kaže;
Kobieta się długo nie zastanawiała (nie miała wątpliwości
. Wypuściła żabę, na co ta mówi:
"Hvala ti, ali zaboravila sam nešto napomenuti. Sve što poželiš tvoj muž će dobiti 10 puta toliko."
"Dziękuję Ci, ale zapomniałam ci o czymś wspomnieć. Twój mąż dostanie 10 razy tyle wszystkiego, czego sobie zażyczysz".
"Nemam ništa protiv", bila je zadovoljna žena. Njezina prva želja bila je da postane najljepšom ženom na svijetu.
"Nie mam nic przeciw" - była usatysfakcjonowana kobieta. Jej pierwszym życzeniem było zostać najpiękniejszą kobietą na świecie.
"Ali jesi li ti svjesna", upozori je žaba, "da će tvoj muž postati daleko najljepši muškarac na svijetu? Pravi Adonis. Sve će ga žene proganjati".
"Ale jesteś świadoma - przestrzega żaba, - że twój mąż będzie (daleko bardziej pięknym - po polsku by się chciało chyba tak powiedzieć ) najpiękniejszym mężczyzną na świecie? Prawie jak Adonis. Wszystkie kobiety będą go "prześladować" (uganiać się za nim)".
"Nema problema. Pa ja ću biti najljepša žena na svijetu i on će vidjeti samo mene."
"Nie ma sprawy. Ja będę najpiękniejszą kobietą na świecie i on będzie widział (będzie patrzył) tylko (na) mnie".
I tako žena postade najljepšom na svijetu. Nakon toga poželi postati najbogatijom.
I tak kobieta została najpiękniejszą na świecie. Po tym życzeniu zażyczyła sobie byc najbogatszą.
"Ali to će učiniti tvog muža deset puta bogatijim od tebe". "To me uopće ne smeta", odgovori žena. "Ono što je njegovo je i moje.
"Ale przez to twój mąż będzie 10 razy bogatszy od Ciebie".
"To mi w ogóle nie przeszkadza - odpowiada kobieta. Co jego to i moje".
I tako žena postade najbogatijom na svijetu.
I tak kobieta została najbogatszą na świecie.
"A što je tvoja zadnja želja?", bila je radoznala žaba. "Želim dobiti LAGANI srčani udar!"
"A jakie jest twoje ostatnie życzenie" - była ciekawa żaba. "Chciałabym dostać lekkiego zawału serca".
Pouka pričice je da su žene inteligentne. Nemoj se nikad šaliti sa njima!
Morał z bajki jest taki, że kobiety są inteligentne. Nigdy sobie z nich nie żartuj!
NAPOMENA: Ako si žensko ne čitaj dalje. Za tebe je vic gotov. Stani ovdje i osjećaj se superiorno
Ostrzeżenie: Jeśli jesteś kobietą nie czytaj dalej. Dla ciebie dowcip się skończył. Stań gdzieś i poczuj się superowo.
Ako si muškarac odi na dno stranice...
Jeśli jesteś mężczyzną idź na dół strony...
.
.
.
Čovjek je imao deset puta LAKŠI srčani udar!
Mężczyzna doznał 10 razy lżejszego zawału serca!
Pouka pričice je da žene stvarno misle da su jako inteligentne. Pustimo ih nek tako misle i uživajmo u spektaklu.
Morał bajki jest taki: kobiety rzeczywiście myślą, że są tak inteligentne. Zostawmy je, niech tak sobie myślą i rozkoszujmy się/cieszmy się/korzystajmy z widowiska.
P.S. Ako si žensko i još čitaš ovo je dokaz da žene NIKAD NE
SLUŠAJU!!!
Ps. Jeśli jesteś kobietą i jeszcze czytasz, to jest dowód, że kobiety nigdy nie słuchają!!!