Ne brini !
Wszystko dobrze sie skończyło , wysłany tekst znalazłam
Gdybym od razu się zalogowała od razu by mi wyskoczyła wiadomość A tak ... narobiłam paniki
Jolanta Michno napisał(a):gdje si, s kim si, da mi je znati
gdzie jesteś, z kim, daj mi znać
Jolanta Michno napisał(a):ravna ti je Jugoslavija
Możesz być gdziekolwiek w Jugosławii
Jolanta Michno napisał(a):baš me briga, nisi dijete, sve u korist tvoje štete
samo tvoje, ali moje srce boluje
Nie obchodzi mnie, nie jesteś dzieckiem, ??? i tu nie wiem - ... korzyści... twoje straty
Tylko twoje, ale moje serce boli.
Jolanta Michno napisał(a):Lipe cvatu, sve je isto k'o i lani
Lipy kwitną, wszystko jest tak jak w ubiegłym roku
Jolanta Michno napisał(a):no i... mięczaki, rzecz jasna - nadal mają.
zawodowiec napisał(a):Da mi je znati" bym rozumiał jako "chciałbym wiedzieć", dosł. "żeby mi było dane wiedzieć". Ale to jak zwykle na czuja.
zawodowiec napisał(a): Mogę to rozumieć na 2 sposoby. Albo "nisi dijete, sve u korist - tvoje štete
samo tvoje" - nie jesteś dzieckiem, co zrobisz będzie dobrze, twoje straty będą tylko twoje, jesteś odpowiedzialna za siebie, albo "sve u korist tvoje štete" - wszystkie twoje straty są (mi) na korzyść To drugie wyjaśnienie dosyć wredne, ale jak baba go rzuciła to może jej się należy Ale może jednak to pierwsze?
Jolanta Michno napisał(a):ravna ti je Jugoslavija
drusilla napisał(a):Hmmmm ...Jolcia... te zwroty mi przypomniały cosik
My się poznałyśmy rok temu - no wczoraj minął rok A zaraz niedługo po tym przyszłam tu za Tobą i zostałam na dłużej. Usiadłyśmy razem w ławce i trochę się nauczyłam od pilnej Koleżanki.
Założyłyśmy nawet zespół - nasz Menago nam wymyślił nazwę
Eshhhh a to wszystko w ciągu roku
Więc Koleżanko draga ... drago mi je, što smo se upoznale
Aaaa bym zapomniała dziekuję że wytrzymałaś ze mną tak długo w jednej ławce
Jolanta Michno napisał(a): Oczywiście, że tych zwrotów nie napisałam dzisiejszej nocy przypadkiem.
Jolanta Michno napisał(a):Na wszelki wypadek zacytuję...
Jolanta Michno napisał(a):Aaaa... Też bym zapomniała. W ławce... dalej... jakoś wytrzymuję... Miło mi się z Tobą siedzi.
Pojawiaj się tylko częściej!