Jolanta Michno napisał(a):Pričam anđelima, liče mi na bebe,
kako nisam sreo miliju od tebe
i da ne postoji na svijetu sila
močna kao što je naša ljubav bila.
Z artykułu o kręceniu teledysku do tej piosenki w Belgradzie:
NA Beograd je padala noć, hladnoća, a iza Pančevačkog mosta, u novootvorenom italijanskom salonu nameštaja, Zdravko Čolić snimao je spot za pesmu 'Moja draga'. Planirano je da se tokom dana snime kadrovi na Topčiderskoj zvezdi, ali je pala blenda pa je sve odloženo sa sutra.
U salonu fino raspoređen kožni nameštaj u svim bojama. I fotelja za masažu od 2.500 evra, koju su isprobali gotovo svi prisutni na snimanju. Dvoje mališana, kako pesma kaže 'anđeli što liče na bebe', pospano su trljali okice i umorni od snimanja otišli na počinak. Stižu sive eminencije domaćeg rokenrola Peca Popović i Čolin izvršni producent Adis Gojak. Šminker popravlja puder na pevačevom licu a ovaj seda u beli kožni četvorosed. (...)
i z riječnika:
ličiti - paint
ličiti na - mimic
ličiti na nekog - stimulate
mimic - naśladować - może to anioły które naśladują dzieci?
Opowiadam aniołom, one mi przypominają dzieci... ??????
Jeszcze jeden przykład z tego samego artykułu
Šta kažete za pesmu 'Lane moje' sa kojom idemo u Istanbul na 'Evroviziju', a pri tom neverovatno liči na instrumental 'Ti nisi došao' Turčina Alihana Sengelmezolduna?
- Ako je plagijat, nije u redu da ide na 'Evroviziju'. Mada, toga je uvek bilo. Evo, na primer, kada sam snimio album 'Kad bi moja bila', slušao sam rusku muziku. Dopao mi se jedan deo koji sam pretočio u pesmu 'Majsko sunce'. Mora da liči na nešto.
Co powiecie o piosence (...) która jest niezwykle podobna do instrumentalnego kawałka (...) Turka Alihana Sengelmezolduna?
- Jak jest plagiat to nie w porządku żeby szła na Eurowizję. Ale tak zawsze było. (...) Musi coś przypominać.
Cały artykuł do poczytania tutaj (wersja zarchiwizowana) - jest trochę ciekawostek.
Muszę opisać pokrętną drogą bo pełny adres by rozciągnął stronę do niemożliwej szerokości
Wpisać w guglarkę 'liče mi na bebe' i wejść w 5 pozycję od góry - Najbrže do željenih informacija - Novosti.co.yu (kopia).