markasyt napisał(a):A będziesz mnie uczył?
Własnie dzisiaj przeglądałem ten stary wątek i zastanawiałem się czy czytac' od początku czy od końca.
Ellone napisał(a):Ja mam świetną książkę w pdfie do nauki języka, ale "serbskochorwackiego" ale jeśli się zna różnice między ekawicą a jekawicą, to nie powinno być problemów z nauką więc nie jest też tak, że się tylko serbskiego uczy. No i jest to forum do pomocy i rozwiania wątpliwości
Ellone napisał(a):Ja mam świetną książkę w pdfie do nauki języka, ale "serbskochorwackiego" ale jeśli się zna różnice między ekawicą a jekawicą, to nie powinno być problemów z nauką A czasy i odmiana przez przypadki są super wyjaśnione - sama się z niej uczyłam. Są teksty i słówka w obu wariantach języka, więc nie jest też tak, że się tylko serbskiego uczy. No i jest to forum do pomocy i rozwiania wątpliwości
xpictianoc napisał(a):
a jaki to pdf? ako smijem znati
Ellone napisał(a):Zove se: "Govorite li srpskohrvatski?", pisan je latinicom i naravno sve je objašnjeno na poljskom Knjiga je malo stara, ali gramatika je odlično objašnjena. Ne sjećam se tko je autor, ali mogu provjerit kasnije
chyba z tego ruchu od kotaxpictianoc napisał(a):Ellone napisał(a):Zove se: "Govorite li srpskohrvatski?", pisan je latinicom i naravno sve je objašnjeno na poljskom Knjiga je malo stara, ali gramatika je odlično objašnjena. Ne sjećam se tko je autor, ali mogu provjerit kasnije
o lijepo, ako te ne mrzi mogla bi mi je poslati? Evo mog majla: fidei_defensor2wp.pl unapred hvala!
xpictianoc napisał(a):o lijepo, ako te ne mrzi mogla bi mi je poslati? Evo mog majla: fidei_defensor2wp.pl unapred hvala!
Ellone napisał(a):xpictianoc napisał(a):o lijepo, ako te ne mrzi mogla bi mi je poslati? Evo mog majla: fidei_defensor2wp.pl unapred hvala!
evo ti link http://www.speedyshare.com/files/309402 ... vatski.pdf
da pitam, što znači "ako te ne mrzi"? prvi put to čujem.