Habanero napisał(a):wiolek_lp napisał(a):Malvka może się coś zmieniło, ale jak pamiętam to 3 lata temu było tak, że wybierając interesujący termin pokazywało cenę za noc np. 50 e i tam podsumowanie z ceną serwisową i sprzątaniem, a gdy właściciel wysyłał mi już ofertę to ta cena była wyższa. Może to już się zmieniło, nie wiem bo więcej nie szukałam tam noclegów.
Trochę nie rozumiem tej procedury
To, co jest na portalu, nie jest ofertą wiążącą, tylko później właściciel może ją zmienić ?
Konrad airbnb chyba działa na zasadzie zachęty.
Apartament we Vrbniku znalazłem tak, że wpisałem widełki cenowe do 50€. Wyszukał, zrobiłem wstępną rezerwację, na której opłacenie masz 24h. Oczywiście cena 48€, które widziałem w ofercie nie było ceną końcową bo są jeszcze opłaty airbnb, opłata sprzątania i później zależnie od banku jaką masz możliwość zapłacenia.
Gdy dokonałem rezerwacji i chciałem sprawdzić ile by kosztowało na 2 dni dłużej to już cena nie była 48€ tylko 67€.
Nie w innym terminie, nie w innym apartmanie, nie w inny dzień sprawdzane. Sprawdzałem to samo, 10 minut później.
Rozmawiając z naszym gospodarzem powiedział, że on się do ofert airbnb nie wtrąca. Ma z nimi umowę na konkretną kwotę za dobę w odpowiednich terminach i basta.
Teraz porównanie.
Oferta była za 48€, z dodatkowymi kosztami okolice 62€, z moim kiepskim kursem z banku Millennium wyszło mnie 64€ (w przeliczeniu z PLN).
Oferta gospodarza poza airbnb w terminie w którym byliśmy u niego - 75€
W tej chwili w tym samym apartmanie w terminie 22.07.2019 - 29.07.2019 (czyli tak jak byliśmy w tym roku) cena ..... 92€