Malvka napisał(a):Najlepiej zapytać o wszystko przed rezerwacją. Wtedy właściciel odpowie i prześle Ci zaproszenie do rezerwacji
W jakim języku komunikować się z gospodarzem ?
wiolek_lp napisał(a):Dokładnie. Wtedy dowiadywałam się, że cena jest o wiele wyższa. Do paru gospodarzy napisałam zapytanie, z jakiego powodu? Odpowiedzi były śmieszne, jeden pisał, że była to promocja we wrześniu (ja wysyłałam pytania coś koło stycznia) inny, że cena jest podana za pokój, a nie cały app i tym podobne głupoty także ślij hurtem zapytania i wtedy wiadomo, czy warto wogole zawracać sobie głowę PS. Jakieś konkretne miejsce masz na oku przy poszukiwaniu app?
wiolek_lp napisał(a):Ja byłam zadowolona z mojego app. u Nikola Belic, jeśli chcesz prześlę Ci na priv : Standard dla mnie b.dobry jak na cenę 50e w 1 tyg. lipca
Za jakieś 2 tyg będzie u niego corrina w większym apartamencie, takim z 2 sypialniami, i wyższym standardzie. Cenę też wynegocjowała sobie bardzo dobrą Myślę, że jeśli będę wracać na Hvar to pewnie tu ponownie, chodź kusi mnie Stari Grad, ale tam takiej ceny raczej nie znajdę, a wolę mieć więcej kaski na inne przyjemności
Daj znać jak się skontaktujesz, czy ceny faktycznie zostały takie jak pokazała wyszukiwarka.
Swoją drogą wcześnie zaczynasz Ja pewnie będę rezerwować listopad, grudzień, standardowo jak mąż pozna termin urlopu.
wiolek_lp napisał(a):Malvka może się coś zmieniło, ale jak pamiętam to 3 lata temu było tak, że wybierając interesujący termin pokazywało cenę za noc np. 50 e i tam podsumowanie z ceną serwisową i sprzątaniem, a gdy właściciel wysyłał mi już ofertę to ta cena była wyższa. Może to już się zmieniło, nie wiem bo więcej nie szukałam tam noclegów.
wiolek_lp napisał(a):Habanero napisał(a):Krystian, te dodatkowe opłaty, to prowizja dla nich, czy jest jeszcze coś o czym nie ma wzmianki na stronie airbnb.
Znalazłem już parę interesujących ofert na przyszły rok , nawet zarejestrowałem się i teraz zgłębiam wiedzę
Konrad a nawiązywałeś kontakt z właścicielami, czy tylko wpisywałeś interesujący termin ? Ja jak 3 lata temu szukałam 1 raz w Cro,to nieźle się przejechałam na Air, w większości ofert cena była zupełnie inna niż początkowo wyskakiwało
Farstone napisał(a):wiolek_lp napisał(a):Habanero napisał(a):Krystian, te dodatkowe opłaty, to prowizja dla nich, czy jest jeszcze coś o czym nie ma wzmianki na stronie airbnb.
Znalazłem już parę interesujących ofert na przyszły rok , nawet zarejestrowałem się i teraz zgłębiam wiedzę
Konrad a nawiązywałeś kontakt z właścicielami, czy tylko wpisywałeś interesujący termin ? Ja jak 3 lata temu szukałam 1 raz w Cro,to nieźle się przejechałam na Air, w większości ofert cena była zupełnie inna niż początkowo wyskakiwało
Ja nigdy nie miałem problemu z Airbnb, cena czasami się może zmieniać tylko jak zwiększa się liczba gości... Ogólnie serwis rewelacja dużo tańszy niż booking.
Habanero napisał(a):Trochę nie rozumiem tej procedury
To, co jest na portalu, nie jest ofertą wiążącą, tylko później właściciel może ją zmienić ?
Habanero napisał(a):Farstone napisał(a):wiolek_lp napisał(a):Habanero napisał(a):Krystian, te dodatkowe opłaty, to prowizja dla nich, czy jest jeszcze coś o czym nie ma wzmianki na stronie airbnb.
Ja nigdy nie miałem problemu z Airbnb, cena czasami się może zmieniać tylko jak zwiększa się liczba gości... Ogólnie serwis rewelacja dużo tańszy niż booking.
Wysyłałeś zapytania przed rezerwacją ?