corrina napisał(a):Mirkomir, właśnie to zrobiłam, tzn napisałam do właścicielki. Odpowiedziała bardzo szybko i napiszę tu - ku przestrodze, bo pewnie takie akcje się zdarzają...
Otóż po wysłaniu wiadomości nagle okazało się, że termin częściowo już nie jest dostępny (no oczywiście, mógł ktoś się akurat wbić), ale... pani mnie poinformowała, że właśnie zmieniła też ceny na 2021!! Zamiast 295 za noc, nagle zrobiło się... 648 !! No chyba faktycznie dawno nie używała tego airbnb a ceny, które zastałam pytając ją o dostępność były z tego 2019...
Jestem już zupełnie zmęczona tymi poszukiwaniami, poratujcie jakimiś namiarami na app z 2 sypialniami - Lumbarda Korcula (oczywiście przedmieścia, nie stare miasto), Medvinjak, Zrnovska Banja, Kneza lub Racisce.
Szukam od 2 tygodni, maili wysłałam już milion, ale naprawdę już teraz ciężko coś na 2 tygodnie znaleźć. Mam póki co przytrzymany do weekendu app w Prizbie (Franica, o którą pytałam w osobnym wątku), jednak wolałabym zdecydowanie coś we wschodniej części Korculi.
Wiem, że powinnam szukać wcześniej, ale dopiero niedawno tak naprawdę okazało się, że jest w tym roku realna szansa na Cro, kiedy otworzyła się dla mnie niespodziewanie rejestracja na szczepienia. Jutro jadę na 1 dawkę i jaram się jak dziecko, bo dzięki niej Cro stała się całkowicie realna !
Airbnb ma swoje ceny. Właścicieli to nie interesuje.
Właściciel ma cenę ustaloną z airbnb i przez ten serwis dostanie tyle ile chciał podpisując umowę czy tam co oni robią podejmując współpracę.
To airbnb odpowiada za cenę bezpośrednio przed właścicielem. Próbując rezerwować już kilkakrotnie przez airbnb odbijałem się albo przez to, że już niedostępne/zajęte albo cena była nieaktualna bo jeszcze z "zeszłego" sezonu i airbnb nie zaktualizaował.
A raz zarezerwowałem przez airbnb we Vrbniku na Krku i się okazało, że przez airbnb zapłaciłem o wiele mniej niż bym się dogadał z właścicielką apartamentu.
Ot airbnb zrobił promkę i się załapałem. I faktycznie lokal miałem genialny w super cenie.