W imieniu wszystkich lotników zapraszam wszystkich członków croforum, którzy nie wybierają się pod koniec sierpnia do Chorwacji na międzynarodowe pokazy Lotnicze Air Show W Radomiu w dniach 27-28.08.2005.
Bedzie tam pokazywane lotnictwo przedwojenne jak i współczene cywilne i wojskowe (samoloty F-16, 18, Mirage, Su, Mig itp), pokazy akrobacji, pokazy statyczne itp. Program i zasady wejscia okreslone są na stronie air show, najlepiej wpisać w "googlach" "Air Show" , występuje kilka linek
Nie jest to reklama z mojej strony lecz hołd złożony
tragicznie zmarłemu (w sobotę) w katastrofie lotniczej pod Lublinem, mojemu koledze w służbie, nowo awansowanemu na stopień generała
(15 sierpnia - zaledwie kilka dni temu)
44 letniemu gen. bryg. pil. Jackowi Bartoszcze (asowi polskiego lotnictwa z wielogodzinnym nalotem na SU-22)
Pierwszemu polakowi przeszkolonemu w USA na samolocie wielozadaniowym F-16 a także Mirage III i F-18 Falcon, bardzo zdolnemu , skromnemu i wybitnemu byłemu dowódcy pułku i brygady lotnictwa taktycznego .
To on miał byc za tydzień dyrektorem pokazów w Radomiu ale nie zostało mu to dane przez Pana Boga.
Jeszcze 16 wrzesnia składałem mu osobiscie w gabinecie gratulacje po mianowaniu w Belwederze, pozostała tylko pustka i opuszczona rodzina , żona i trzy córki.
Myslę, że wolno mi było taki przerywnik poczynić na tej stronie.
Teraz najchętniej wybrał bym się do Dubrownika, na 2 tygodnie.