To już wiem po co do Tribuni Pomorzanie jechali - macie zsynchronizowane relacje
Jak się następny raz spotkamy to też zamawiam taką "przewózkę"
"mchrob"]To już wiem po co do Tribuni Pomorzanie jechali - macie zsynchronizowane relacje
Jak się następny raz spotkamy to też zamawiam taką "przewózkę"
"pomorzanka zachodnia"]Hurra,hurra udało nam się zgrać
Dobrze, że Ty miałaś trochę zdjęć, bo ja mam bardzo niewiele.
Mam nadzieję, że jutro uda mi się napisać o tym od naszej strony.
Wprawdzie nie wiem ile szczegółów zapamiętałam, bo trochę nas zaskoczyliście tym rejsem.
Kapitańska Baba napisał(a):21 sierpnia 2022r.
Niedzielny poranek.
Czas wstać – morze wzywa
[...]
Załoga na cumach, muringu i odbijaczach.
Daję manetkę naprzód i ruszamy na podbój ukochanej Chorwacji.
Staramy się nie oglądać za siebie – patrzymy do przodu i zastanawiamy się co nam przyniosą najbliższe dwa tygodnie.
Czy będzie szaleństwo jak w październiku czy może wręcz przeciwnie, zero wiatru?
Oby wiało.
"Chris_M"]
Byłbym przegapił, ale na szczęście coś mnie tknęło żeby sprawdzić, czy przypadkiem nie przeniosłaś się z Mazur na cieplejsze wody
<profet_mode=ON>
Będzie wiało i to nieźle
Na szczęście to będą sztormy wyżowe, przy pięknej pogodzie.
<profet_mode=OFF>
Wiem jaka była pogoda, bo moja Córka z mężem i dziećmi żeglowali po Adriatyku w tym terminie i przysyłali nam swoje relacje
pavlo napisał(a):Widać, że wspólna wycieczka się udała Są nowi chętni na przewózkę to i ja może zapiszę się w kolejkę tyle, że jak będzie dużo chętnych to Beata nie wyrobisz no i jakiś wielka jednostka by się przydała Wtedy, to już musisz rozważyć pobieranie opłat
Kapitańska Baba napisał(a):"Chris_M"]
Byłbym przegapił, ale na szczęście coś mnie tknęło żeby sprawdzić, czy przypadkiem nie przeniosłaś się z Mazur na cieplejsze wody
Martwiłam się o Ciebie - my na wodzie a Ciebie nie ma
<profet_mode=ON>
Będzie wiało i to nieźle
Na szczęście to będą sztormy wyżowe, przy pięknej pogodzie.
<profet_mode=OFF>
Wiem jaka była pogoda, bo moja Córka z mężem i dziećmi żeglowali po Adriatyku w tym terminie i przysyłali nam swoje relacje
Sztormy??? Po której części Adriatyku pływała Twoja Córa??? U nas było bardzo spokojnie, chwilami aż za mało tego wiatru
Kapitańska Baba napisał(a):Sprawdzam też garnki i patelnie – jedna duża patelnia nie działa mi na mojej kuchence indukcyjnej.
Więc znowu wysyłam dziewczyny aby załatwiły dużą patelnię bo ta nie działa.
Poszły i słyszą: a z jakiej łódki jesteście? Z Amazona? To tam macie indukcję??????????
"Chris_M"]
Bo ja w tym czasie na nartkach z wnukami
Z Biogradu popłynęli na południe, aż do Lastova i z powrotem. Mieli zamiar zaliczyć też Mljet, ale właśnie burza im to uniemożliwiła, musieli zmienić plany.
Ze sztormami to trochę przesadziłem, ale Córka raportowała m.in. o dojściu do kei w Korculi przy 20 węzłach w pół burty i podobno przez większość rejsu tak im dmuchało.
"maslinka"]Wasz pokład już dwa razy miejscem spotkań A to dopiero początek rejsu! Niedługo poznacie wszystkich Forumowiczów
Szkoda, że jeździcie pod koniec sierpnia; my zawsze (zazwyczaj) w lipcu...
Trochę nie rozumiem, jak Zebra się tak szybko zdecydowała na rejs z Wami Nie musiała wracać do Polski? Chyba że coś przegapiłam i oni mieszkają w Chorwacji
Chris_M napisał(a):Ja też aż osłupiałem po przeczytaniu, że Wam patelnia nie grzeje na kuchni indukcyjnej!
Widzę, że teraz już nie tylko wozicie własne kostkarki do lodu, ale nawet własną kuchenkę indukcyjną!
Powrót do Nasze relacje z podróży