Chris_M napisał(a):[
Nie narzekaj, u nas i tak teraz lżej niż w Chorwacji, gdzie obecnie walczą z zaspami!
Taki śnieg by mnie nawet cieszył Byłby lepszy niż te ciemności i szarości za oknem
Chris_M napisał(a):[
Nie narzekaj, u nas i tak teraz lżej niż w Chorwacji, gdzie obecnie walczą z zaspami!
Epepa napisał(a):Zawsze lubię oglądać u Ciebie południowe wybrzeże wyspy Brač. Bol mnie szczególnie nie kusi, ale od dłuższego czasu marzą mi się plaże Murvicy.
piotrf napisał(a):Patrząc na to zdjęcie i następne , aż trudno uwierzyć że nie zostały zrobione w odwrotnej kolejności
Swoją drogą piękny kontrast
Pozdrawiam
Piotr
pavlo napisał(a):
To ten jacht jest lekko po zawietrznej stronie promu i jeszcze go wyprzedza ? Pewnie najtrudniej było nabierać prędkości będąc na wysokości rufy promu, choć z drugiej strony mogła się też tworzyć jakaś dysza co pomagała w tym wyprzedzaniu. Ot takie teoretyczne rozważania
pavlo napisał(a):
To ten jacht jest lekko po zawietrznej stronie promu i jeszcze go wyprzedza ? Pewnie najtrudniej było nabierać prędkości będąc na wysokości rufy promu, choć z drugiej strony mogła się też tworzyć jakaś dysza co pomagała w tym wyprzedzaniu. Ot takie teoretyczne rozważania
Chris_M napisał(a):Prom ewidentnie nie płynie z pełną prędkością.
Ten prom https://www.marinetraffic.com/en/ais/de ... ssel:ZADAR zazwyczaj pływa z prędkością 14,2 węzła (maksymalna zarejestrowana przez system AIS jego prędkość to 17,3 węzła), a to są prędkości nieosiągalne dla jednokadłubowego jachtu, zwłaszcza tej wielkości.
W tej chwili prom ZADAR stoi w Mali Losinj, a jego aktualną pozycję można śledzić tutaj:
https://www.marinetraffic.com/en/ais/ho ... 05/zoom:14
dangol napisał(a):I to jest świetna wiadomość . Równie fajna, jak Twoje wakacyjne wspomnienia
Kapitańska Baba napisał(a):Otóż zmiany się dokonały i uważam że było to coś więcej niż strzał w przysłowiową dziesiątkę Mogę śmiało powiedzieć, ze jestem szczęśliwa
"maslinka"]Dobrze, że ostatecznie nie zamieniliście pontonu na mniejszy
Śliczna biała sukienka, pięknie w niej wyglądasz
Super! Gratuluję! Szczęście sprzyja odważnym
Powrót do Nasze relacje z podróży