Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

agencja turystyczna primosten-ostrzeżenie!!

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
malyna2013
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) malyna2013 » 19.08.2013 10:06

Kochani, chciałabym Was ostrzec przed biurem które pomaga znaleźć kwatery na miejcsu w Primosten. nazywa się TRAVEL AGENCY DALMATYKA ul. Zagrebacka 9. nie wiem jak inne ale to nas oszukało i nie bylismy jedynymi Polakami. Umawialismy się z nimi na konkretną kwotę za apartament, standardowo wzieli dokumenty i kazali przyjśc na drugi dzień zapłacić. Poszliśmy na drugi dzień ale Pani nie miała czasu(był tłum osób poszukujących kwater) i powiedziała że przed wyjazdem mozemy zapłacić. i tak też zrobiliśmy, tylko że kazała nam zapłacić o 20 euro za dobę więcej. kłóciliśmy się z nią ale była na wygranej pozycji miała nasze dowody, zeszła nam łaskawie 10 euro za dobę, ale i tak bylismy stratni!!więc darujcie sobie to biuro.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.08.2013 12:25

Przy całym szacunku, ale z żadnym pośrednikiem się umów na przysłowiową gębę nie załatwia....no przynajmniej ja bym nie załatwiała.
Niclaus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niclaus » 19.08.2013 12:41

Mnie bardziej zastanawia jak można zostawić obcej osobie swoje dowody tożsamości i to na tyle czasu :/
malyna2013
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) malyna2013 » 19.08.2013 13:13

ja tak zawsze robiłam i nigdy nie miałam problemu, wiem moja wina, biuro jest legalne, nie jakieś krzak, ale mam nadzieje że nikt z Polaków nie będzie z tego biura korzystał. pomimo to wyjazd i tak uważam za udany :)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.08.2013 14:59

Niestety, życie pokazuje, że obok tych uczciwych jest coraz więcej tych "uczciwych inaczej". Dlatego trzeba być ostrożnym. Szkoda. Ale najważniejsze, że w sumie jesteście z wakacji zadowoleni.
rafallis
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafallis » 31.08.2013 14:39

Ja korzystałem z tej agencji w tym roku i niemam zastrzeżeń kwatery zarezerwowane w lutym za jakąś tam cene i dokładnie tyle zapłaciłem przysłali mi na meila voucher wpłaciłem 10% zaliczki reszte po przyjeżdzie i tyle!
Jarek841104
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek841104 » 31.08.2013 14:49

malyna2013 napisał(a):ja tak zawsze robiłam i nigdy nie miałam problemu, wiem moja wina, biuro jest legalne, nie jakieś krzak, ale mam nadzieje że nikt z Polaków nie będzie z tego biura korzystał. pomimo to wyjazd i tak uważam za udany :)

Nigdy, a to nigdy nie zostawia się dokumentów tożsamości obcym ludziom. W tym roku po raz pierwszy jadę za granice na urlop i oprócz moich dokumentów tożsamości mam przygotowane ksero po każdym po 1 szt. - prawo jazdy, paszport, dowód osobisty. Ale dziękuje za ostrzeżenie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.09.2013 11:16

Dwa razy korzystałem z www.dalmatinka.hr bez problemu,bez zastrzeżeń :P
Lechu67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechu67 » 01.09.2013 11:43

Dwa razy korzystałem i zawsze było ok. Pierwszy mój pobyt w Cro (Primosten) nie znależliśmy nic sami, więc do agencji i w Dalmatynce była najprzyjemnejsza rozmowa i brak naciągania. Uzgodniliśmy cenę na 55 E, przedłużyłem pobyt o kilka dni, płaciłem przed wyjazdem i na moją prośbę Pani dała upust około 50E, a przecież nie musiała na umowie było określone ile. Przy drugim razie (3 lata później) też utargowałem z 70 na 60E (tutaj przed wynajęciem). Raczej do pozostałych agencji miałem zastrzeżenia (podnoszenie ceny jak wróciłeś po zastanowieniu się).
Może nie dogadaliście się precyzyjnie.
malyna2013
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) malyna2013 » 10.09.2013 15:37

to widocznie nie wszystkich oszukali na szczęście, ale więcej napewno nie dam się zrobić w bambuko
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 25.01.2014 21:29

ja byłem w tamtym roku, od 28 lipca, w Primosten i gdyby nie Dalmatinka to byśmy spali w samochodzie,
dzięki nim znalazłem chyba ostatni apartament...
tanio nie było ale apartament super z klimą widokiem na morze tylko że na 4 dni bo później była rezerwacja od 2.08...
ale Pani obiecała coś znaleźć od 2.08, mieliśmy się przenieść ale okazało się, że musimy wracać bo babcia nam zmarła...

ja polecam Dalmatinke :)

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies