napisał(a) AdamBeata » 08.05.2015 16:43
Ja mam na myśli członkostwo ADAC Plus.
Chodzi mi o kartę, która widnieje na zdjęciu w linku, który wrzucę na końcu.
Poruszając temat assistance za granicą i przeszukując różne fora najczęściej natrafiałem na ludzi mających doświadczenie z ADAC i w większości zauważyłem pozytywne opinie.
Negatywnie w większości wypowiadają się tacy, którzy gdzieś tam coś słyszeli i sami nie mieli z tym za wiele doświadczenia.
Ja osobiście miałem wiele różnych assistance i ADAC najbardziej spełniło moje oczekiwania.
Dla niezorientowanych ADAC działa jako pomoc i serwis na terenie Niemiec. W innych państwach mają podpisane umowy na usługi z lokalnymi firmami. W Polsce jest to akurat Partner. Podpisując jakąkolwiek umowę z Partnerem trzeba sprawdzić co oni oferują w tej kwocie bo to może różnić się diametralnie od tego do czego są zobowiązani jako podwykonawca ADAC w Polsce. Proponuję poświęcić chwilę w wyszukiwarce i poszukać po haśle ADAC na różnych wątkach. W większości ludzie są zadowoleni.
Ja sam znalazłem ciekawą historię, którą podaję w linku poniżej (trzeba zjechać do połowy strony i przeczytać historię pana z przyczepą campingową).
http://forum.karawaning.pl/topic/5644-adac-plus/Tutaj taka ciekawostka z tegoż forum:
"Dzisiaj na campingu Prapratno w Chorwacji pokazałem przy płaceniu kartę ADAC i uwzględnili mi rabat ok 150 kn co daje ok 100 zł. Więc warto bo już jej zakup się zwaraca"
Mimo, że nie ma pełnych warunków ubezpieczenia to jednak można znaleźć wiele przykładów co wchodzi w cenę, a co nie. Naprawdę warto prześledzić to forum. W przeciwieństwie do naszych wątków Cro - co niektórych mających po kilkaset stron tam jest tylko 7 i dużo ciekawych informacji.