Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Achtung ! Miny Na Wyspie

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 06.08.2006 09:56

Oby nie okazalo sie, ze kamere ukradli turysci....z polski ;)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 06.08.2006 10:30

kamerka jest tyle że czujnik temparatury wody chyba rybki zżarły a co do czujnika powietrza :roll: nie mam teorii
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 06.08.2006 18:17

Sławomir Wocial napisał(a):400 za pare ale chyba pare sztuk , tak z 10 sztuk :D :D

pewnie jak bym napisal za sztuke to bys skomentowal ze za 1 sandala :D
wiec raz jeszcze mowie za 1 pare
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 06.08.2006 18:30

maalena napisał(a):Oj coś Cię chyba słabo to Lazurowe Wybrzeże odstresowało żeś taki nerwowy...chillout :sm:

no przenoszac z sie z Lazurowego do Cro to mozna szoku doznac....we Francji jest jak w bajce, wielkie show w pieknej oprawie...Chorwacja to slodkie lenistwo nad morzem.Jedno i drugie ladne ale calkiem z innej kategorii. Jeden lubi Las Vegas a drugi pojedzie do Yellowstone, ot najkrocej moge tak to ujac.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 06.08.2006 18:46

po roku zapier....... do pracy zdecydowanie wolę Yellowstone i Chorwację zamiast fabryk snów urlopowych partrz np Bibione we Włoszech http://www.bibione.net/ jak 50 parkingów przed Makro
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 06.08.2006 19:39

no odpoczac we Francji to sie nie da ale warto zobaczyc europejskie Las Vegas....a potem do Cro na leniuchowanie......
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 06.08.2006 19:48

a co do Bibione to na lazurowym tak to nie wyglada, tez jest mnostwo uroczyk zatoczek tylko ze jest ogolnie mlyn w miejscowosciach nadmorskich.A do tego wszedzie od cholery palm i przecudnie zagospodarowana zielen wiec robi naprawde wrazenie.Ale na takie cos jak Bibione z tej strony to ja wogole nie patrze i nawet nie biore pod uwage zeby spedzac czas w takich miejscach.Dla mnie musi byc zatoczka, szmaragdowa woda, skalki itd itd. Ja tez sie obawialem ze we Francji bedzie tak jak w Bibione bo wzialem ponton i chcialem poplywac troche.Ale bylem milo zaskoczony ze wzdluz calego wybrzeza prowadzi droga, bezposrednio nad samym morzem i co kilkadziesiat metrow jest parking albo miejsce postojowe i cudne zatoczki na ktorych tylko pare osob plazuje.Mowie wszystko pieknie tylko dobijajace ilosc samochodow. Do Cro jak wjechalem to jak do oazy spokoju. Porazajaca jest tylko ilosc jachtow i lodzi jakie ludzie tu ciagaja. A mi jeszcze bardziej apetyt rosnie tym bardziej ze na razie tylko musze sie meczyc pontonikiem z 8KM :(
ewka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewka » 17.08.2006 12:32

witam wszystkich,
popieram Dariusza73 co do Lazurowego.
Jestem zakochana w CRO od..... dawna, najbardziej od Sibenika na południe, byłam w obecnej Czarnogórze przed ich wojną ( obecnie nie polecam - choć szkoda bo to piękne miejcsa)
Lazurowe zobaczyłam pierwszy raz w tym roku, wprawdzie przed sezonem, wiec pewne atrakcje ( złe) zostały mi oszczędzone i od razu chciałam tam pojechać na wakacje ale... jednak CRO, kategoria - słodkie lenistwo zwyciezyla.
Porównanie Cro-Lazurowe podobnie jak Dariusz73, dodam tylko że zwiedzanie lazurowego wybrzeza autem z predkoscią wolnego spaceru ma swoje zalety mazna dużo zobaczyc , wysiąść ( oczywiście jako pasazer) zrobic zdjęcia... kupic lody ( ale jak lody to tylko Split albo Wenecja)
w Cro brakuje mi takich targów jak miasteczkach Provansji, wtedy nie trzeba by było zabierac żadnego jedzenia z Polski.
Dariusz73, jak możesz tonapisz coś o pontonie z 8KM czy da sie to zabrać do auta osobowego bez przyczepy, czy to dobra wielkosc dla 2 osob i troche bagazu na wycieczki po zatoczkach Cro, czy trzeba miec jakies uprawnienia , jakies doswiadczenia...
znudziła nam się pagajowanie
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 17.08.2006 13:19

Ewka....co do pontonu to ja go wiazlem lacznie z silnikiem w bagazniku Vana.8KM to takie minimum , dobry kompromis pomiedzy waga,osiagami i eksploatacja.Ponton mam BRIGA 3,50m ze sztywna skladana podloga.Wprawdzie do takiego zestawu wymagany jest juz patent ale ja plywalem bez niego.W jednym sklepie poradzono mi zeby zedrzec naklejke 8KM i po klopocie. Jesli jestes zainteresowana moge ci spzredac swoj zestaw.Ja od kilku lat jestem fanem plywania ale dopiero w tym roku mialem okazje pierwszy raz poplywac.I zlapalem takiego bakcyla ze na przyszly rok chce kupic cos wiekszego.Na swoim sprzecie poplywalem lacznie okolo 6h wiec jest prawie jak nowka i moge go sprzedac za jakies 70% wartosci nowego.My plywalismy we trojke , lacznie 150kg i calkiem niezle sobie radzil.Do pontonu dodatkowo dokupilem kolka transportowe, drabinke, bojke , kotwice.
Pozdrawiam
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.09.2006 22:35

co do pontonu 4524387 - mój nr GG - może uda nam się dogadać :D
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 02.09.2006 22:53

wyslalem ci wiadomosc na gg ale nie odpowiadasz
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.09.2006 22:57

mam odpalone - może mam poj.....ne w ustawieniachg cośik jakby co to jeszcze adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrav Svima

k..... m.. właśnie wróciłem :cry:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.11.2006 11:27

Leon a czy w takim miejscu jak Islam Grcki koło Zadaru te tabliczki z ostrzeżeniem o michach to też lipa :?:

Obrazek Obrazek Obrazek

Zdjęcia zrobiłem jak jechaliśmy w stronę Dubrovnika w sierpniu tego roku.
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 03.11.2006 14:52

dariusz73 napisał(a):czy ktos sie spotkal na wyspach z takowymi minowymi tabliczkami ?

W 2000r. będąc pierwszy raz w cro widziałem takie tabliczki w Kalovacu,tuż obok stacji benzynowej 8O (tej przy starej drodze wylotowej z miasta po prawej stonie w stronę Splitu),a co do wysp,to jakieś 2-3 lata temu mina urwała nogę holenderskiemu turyście na Visie,mimo szybkiego transportu helikopterem do szpitala w Splicie,lekarzom nie udało się przyszyć nogi :(
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 03.11.2006 16:13

W sierpniu na Ciovo też widzieliśmy szlaban z tabliczką ostrzegającą o minach.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Achtung ! Miny Na Wyspie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone