Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Abordaże mniejsze i większe czyli pirackie wybryki 2013

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.12.2013 18:36

Póki co tenże Pirat = fotozagadka dla mnie, ale przyuważywszy zacne grono tutaj zasiadające tak czuję, że chyba na rzeczy coś musi być. Będę zerkać.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.12.2013 18:38

SgwdYrEira napisał(a):Fajnie, że znalazło się tylu chętnych :)
Jeśli będą jeszcze jacyś śmiałkowie to miejsca nie zabraknie.

Również melduję się na pokładzie. :wink:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 02.12.2013 18:56

Ja też płynę z Wami :D
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 02.12.2013 19:47

Rany! Chętnych przybywa, cieszy mnie to niezmiernie aczkolwiek czuję coraz większą presję i obawiam się, że zawiodę więcej osób niż zakładałem :lol: ;)

Wróciłem z pracy, odpaliłem komputer i znalazłem folder "zdjęcia 2013", sprawdzam właściwości i widzę: 79,9 GB, 16745 plików w 29 folderach :shock: Jak ja to posegreguję? Oj, ciężko będzie, ciężko. Aby nie przedłużać biorę się do roboty aby jeszcze dziś coś pokazać (szału nie będzie ale będę się poprawiał).
ACandrzej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ACandrzej » 02.12.2013 19:53

1. 8O !
2. :D !!!
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 02.12.2013 20:02

SgwdYrEira napisał(a):Wróciłem z pracy, odpaliłem komputer i znalazłem folder "zdjęcia 2013", sprawdzam właściwości i widzę: 79,9 GB, 16745 plików w 29 folderach :shock: Jak ja to posegreguję?

Posegregowane już masz w 29 folderach.
Po naszych dwóch wyjazdach urlopowych z tego roku mamy 13tys plików posegregowanych dniami i aparatami (czyli 92 foldery). Ale i tak były dni (Ateny) gdy największym moim problemem było WYBRAĆ z 700 imagów jakąś rozsądną ilość.

Zabieram się w pirackie podróże. (Jako obserwator zewnętrzny)
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 02.12.2013 20:12

Jeśli foldery nazwane przez aparat 101_FUJI lub 100NCD90 można nazwać wstępną segregacją to OK ;) Walczę teraz z segregacją na swój sposób :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.12.2013 20:27

>> Zaznacz wszystko > Rozmieść ikony wg > zmodyfikowany << I już masz posegregowane ... zgodnie z czasem ustawionym w aparacie.

Kiedyś tak wrzuciłem zdjęcia ze swoich aparatów i aparatów kumpli z jednego wyjazdu, to pierwsze zdjęcia miały datę 1999 rok :roll:

:D
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 02.12.2013 20:41

Zaokrętować się trzeba , może zabiorą :)

Jak zabiorą , to może chociaż oko stracić będzie można :wink:

Pozdrawiam
Piotr
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 02.12.2013 20:41

SgwdYrEira napisał(a): piracką łajbę czas zwodować i ruszyć. Kilka wolnych miejsc się znajdzie. Są chętni?

chętnie dołączę do pirackiej bandery, choćby gdzieś na rufie... :la:
a może i jaką zagadkę się odgadnie szybciej... :wink:
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 02.12.2013 21:29

Opaski pirackie rozdane, można ruszać ;)

26.02.2013

Dzwonię do brata aby złożyć życzenia imieninowe. Pogadaliśmy z godzinkę, przyszedł czas aby się rozłączyć.
Mija pół godziny, brat dzwoni. Myślę sobie, kurcze coś się stało? Odbieram czym prędzej:

- Cześć.
- Cześć.
- Co robisz w sobotę?
- A co miałbym robić? Nic, siedzę w chałupie, nigdzie nie chce mi się wychodzić, pogoda nieciekawa.
- Ale przecież masz urodziny.
- Rzeczywiście, zapomniałem, ale co z tego, przecież licznik idzie do przodu a nie do tyłu, nie ma z czego się cieszyć.
- Kupiłem bilet i przyjeżdżam, odbierzesz mnie z Pyrzowic?
- Jasne, nie ma sprawy.
- Odwieziesz mnie w niedzielę?
- Do Pyrzowic tak, ale do Stratford nie bardzo.
- Cześć.
- Cześć.

I tym sposobem już wiedziałem co będę robił w następny weekend.
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 02.12.2013 22:47

Nie wiem czy coś dziś wrzucę, uśmiałem się jak norka :lol:
Już miałem wrzucać zdjęcia a tu dzwoni telefon. Kto dzwoni? Mój brat :)
Ale o co chodzi? Okazuje się, że 25.01 przylatuje na weekend.
Będziemy w 11 osób trenować biathlon w Szczyrku :roll:
Wszystko w ramach jego wieczoru kawalerskiego ;)
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 02.12.2013 22:48

02.03.2013

Samolot przylatuje ok. 10-tej. Nie mogę się już doczekać spotkania i wyjeżdżam zbyt wcześnie. Nie wiedzieć czemu założyłem, że pokonanie 110 km zajmie mi 3 godziny. Ale po drodze można gdzieś się podziać przecież :) Pierwsza myśl, Przewodziszowice i ruiny strażnicy. Skręcam w Żarkach, mijam sanktuarium w Leśniowie. Do ruin trzeba przejść się kawałek przez pole ale okazuje się, że wiatr ostro smaga mroźnym powietrzem a ja jestem nieszczególnie grubo ubrany, rezygnuję. Będę przejeżdżał w okolicy jeszcze wiele razy tego roku więc pewnie jeszcze się przejdę. Jak się okazało, nie przeszedłem się. Zawracam i parkuję przy mijanym wcześniej sanktuarium. Jak już tu jestem to może chociaż z zewnątrz obejrzę, zrobię też kilka fotek, do zagadek będzie jak znalazł :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Spotykam również takiego oto doktora:

Obrazek

Pooglądałem, zrobiłem zdjęcia, można ruszać dalej.
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 02.12.2013 22:51

Mam jeszcze trochę czasu. Udaję się na Zamek biskupi w Siewierzu - zamknięte :(

Trudno, przejdę się wokół, rozprostuję nogi.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wrócimy tu w lipcu :)

Nad głową przelatuje samolot, pewnie to ten, na który czekam. Pakuję się więc do auta i jadę na lotnisko.
Odbieram brata i wracamy, zaglądamy na rynek w Siewierzu, trzeba coś zjeść. Oglądamy jeszcze tylko siewierskie panny i ruszamy dalej.

Obrazek
gagatek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gagatek » 02.12.2013 22:56

to i ja pakuję rufę na rufie i oglądam :hut: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska

Abordaże mniejsze i większe czyli pirackie wybryki 2013 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies