Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

A2 - Nowy Tomyśl -> Świecko za ok.18zł ?!?!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dejavu032
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dejavu032 » 11.05.2012 12:59

dziś znalazłam taką oto informację
http://epoznan.pl/news-news-32472-A2_17_zl_za_Swiecko-Nowy_Tomysl,_taniej_Konin-Strykow

i tak się zastanawiam czy nie obrać trasy na A2 jadąc do Chorwacji przez Niemcy ... różnica czasowa kolosalna ... tylko czy warto?

w zeszłym roku droga Poznań -> Świecko (jadąc bezpłatnie bokami) zajęła 3 godziny, trafiając na korki w mieścinach i traktory :twisted: więc uśmiech pojawił się na twarzy, gdy wjechaliśmy na terytorium Niemiec :)

zatem teraz rozważam taką opcję ... co wy o tym myślicie?
bo porównując z winietą słoweńską (7dni 15€) gdzie jest to tylko tranzyt to jest tanio(?) ...
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 12.05.2012 14:21

jedź... spróbuj... a potem opowiedz jak było i czy warto...;)
kryniu88888
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kryniu88888 » 20.05.2012 22:41

również rozważam jazdę od NT do Świecka i dalej przez Niemcy ... Wszystko ładnie i pięknie, tylko martwią mnie korki ... Średnio kilka razy w miesiącu jestem u naszych zachodnich sąsiadów i pawie zawsze stoję w korkach z powodów wypadków . Rekordowy postój to 5h i nie było objazdu, bo za blisko zdarzenia byłem , dlatego mocno się zastanawiam czy aby przez Niemcy
dejavu032
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dejavu032 » 21.05.2012 06:41

heh ... wiesz ja podziękuję za to drogę przez polskie drogi ... ostatnio po przejechaniu 1400km zostało mi 300km od świecka do poznania ... i to był najgorszy odcinek drogi ... 100km za autobusem :|

fakt raz stałam w korku w niemczech, ale była to tylko godzina więc spokojnie odpoczeliśmy w tym czasie

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone