Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

A1 - Split w kierunku na Dubrovnik

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 10.02.2008 11:16

rodaivuk napisał(a):Chce poznać jak to jest. Wiedzy nigdy dość.

Rodaivuk wcinasz sie w rozmowy a twoje przemyslenia sa niewiele warte.zastanawiam sie po co sie odzywasz jak masz do powiedzenia cale nic (delikatnie to ujmujac)
moze wrzucisz na luz i przestaniesz nas uszczesliwiac odpowiedziami, czy trzeba poinformowac wladze portalu zeby zablokowaly dostep?
nie wiem jak innych ale mnie tak nieskomplikowane odpowiedzi w stylu twoich doprowadzaja do szalu...!! :?
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 10.02.2008 11:46

rodaivuk napisał(a):Chce poznać jak to jest. Wiedzy nigdy dość.

"Nie rozmawiaj z Idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu,
a potem pokona Doświadczeniem..."

Wkleilem ten cytat nie poto zeby obrazac kogokolwiek,tylko xzeby ciebie ostrzec ;)
Ostatnio edytowano 10.02.2008 12:09 przez Lubuszanin, łącznie edytowano 2 razy
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.02.2008 11:51

Dawno postuluję, aby wprowadzić Moderatorów i za offtopiczenie dawać paski. 3 paski 33 dni zakazu pisania.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.02.2008 15:11

Fakt faktem że pojawiają się tematy że aż ręce opadają :!: np. ten :!:
as12345600
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) as12345600 » 15.02.2008 11:56

krzysio21 napisał(a):
rodaivuk napisał(a):Słuchaj , są to odpowiedzi takie jakie są pytania. Sam dokładnie wiesz ile jest postów i tematów o autostradach. Kończy sie pomału zima, choć na razie w ogóle jej nie było, i zaczynają sie ponownie pytania : gdzie ,dokąd, za ile, a może ktoś mi zaniesie walizki...

To robi się tak że można coś podpowiedzieć :wink: forum/viewtopic.php?t=17828
a nie pisać głupio przez dwa dni :wink:

Masz rację chłopie jak człowiek pyta to trzeba odpowiedzieć albo się nie odzywać. Jeśli ktoś chce wtrącić żartobliwą odpowiedz to można ja dołączyć do tej konkretnej. Nie kazdy jest biegły w tym forum i komputerach. Pozdrawiam.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 20.02.2008 12:59

Założyłem nowy wątek o A1 i widzę, że niepotrzebnie, ale oba posty wklejam.

Sam nie mam dosyć informacji zwłasza o A1 Zagreb-Split-Dubrovnik. Z niektórych informacji wynika, że ten rok 2008 jest terminem oddania kawałków od Dugopoljie, a w niektórych miejscach podawane jest aś do Sestanovac 25 km. Jeśli ktoś jest na miejsci i śledzi gazety, to może wie coś więcej.

Sam znalazłem takie info .......

Dionica Dugopolje – Bisko prva je dionica koja se gradi na sektoru Split – Ploče, autoceste A1. Duljina dionice iznosi 11 800 m.
Trenutno se izvode radovi na čitavoj dužini dionice. Završeni su radovi na skidanju površinskog sloja, a u tijeku su zemljani radovi (izrada iskopa i nasipa) te radovi na odvodnji, izradi posteljice, tampona i asfalta, izradi rigola, new jersey ograde, te bermi i banikina.

.....ale na ile aktualne?
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 20.02.2008 12:59

A jednak! Kalkulator opłat i km autostrad pozwala policzyć przejazd aż do Sestanovac, więc 25 km dalej niż Split. Zawsze to bliżej do Dubrovnika.

http://www.hac.hr/?task=aut
marc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 01.03.2008 16:30

szaki17 napisał(a):Fakt faktem że pojawiają się tematy że aż ręce opadają :!: np. ten :!:

przyznam szczerze, że też mnie ten wątek rozbawił, ciekawe czy bez dzieci jedzie się inną drogą? :D
kilka lat temu jak jechałem do cro pierwszy raz to autostrada była jeszcze w powijakach. miało to swoje dobre strony, z autostrady nie będziemy mieli takich pięknych widoków jak na drogach niższej kategorii. a właśnie z tym chorwacja także mi się kojarzy - z zatrzymywaniem samochodu co kilka kilometrów, aby pozachwycać się mijanymi widokami.
pozdro
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 04.03.2008 07:35

MWN napisał(a):A jednak! Kalkulator opłat i km autostrad pozwala policzyć przejazd aż do Sestanovac, więc 25 km dalej niż Split.

To już w zeszłym roku było mozliwe - potwierdzam, bo jechałem tym odcinkiem 30.06.2007.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 04.03.2008 08:35

A ja skoćczyłem swój pobyt w Cro już 15 czerwca i drogowskazy od południa doprowadziły mnie aż do Dugopolije, więc musieli wkrótce otworzyć, co nie dziwi bo sezon był już za pasem.
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 08.03.2008 15:01

Od czerwca 2007 jeździmy już kolejnym odcinkiem A1 : Dugopolje-Sestanovac :lol:
Tak oto wygląda (dla Tych co jeszcze nie jechali i dla Tych co już tęsknią...):

Swoją drogą... jak oni to robią, że tak szybko budują te autostrady 8O :?:
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 09.03.2008 21:03

maciej1969 napisał(a):

Pieniądze mają a Unia jeszcze im Naturą 2000 nic zablokować nie może :)
Ostatnio edytowano 16.03.2008 14:31 przez gospodarz, łącznie edytowano 1 raz
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 10.03.2008 00:08

gospodarz napisał(a):
maciej1969 napisał(a):

Pieniądze mają a Unia jeszcze im Naturą 2000 jeszcze nic zablokować nie może :)

Mógłbyś sprecyzować wypowiedź, bo szczerze mówiąc nic z tego nie rozumiem, a staram się z całych sił?
VValdek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VValdek » 18.04.2008 09:10

maciej1969 napisał(a):Od czerwca 2007 jeździmy już kolejnym odcinkiem A1 : Dugopolje-Sestanovac

Czy przed sezonem 2008 jest szansa na oddanie do użytku kolejnego odcinka autocesty ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2008 09:16

VValdek napisał(a):...Czy przed sezonem 2008 jest szansa na oddanie do użytku kolejnego odcinka autocesty ?

Odpowiedź na to pytanie masz na stronie nr 2 tego wątku ;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

A1 - Split w kierunku na Dubrovnik - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone