napisał(a) consett0805 » 24.05.2011 08:50
Nie posiadam żadnych namiarów typu www itd. Preferuje jazdę w ciemno stąd mało danych aby odszukać je w internecie. Po prostu robię to tak jeśli uważam że czas najwyższy znaleźć już nocleg robię to.
Nie wiem co masz na myśli pisząc sprawdzony nocleg? Jeśli chodzi o Skradin jest to miejscowość nad rozlewiskiem rzeki Krka. Wjeżdżając do niej zobaczysz pełno napisów z informacją Sobe, Zimmer zajeżdżasz do jednego i się pytasz, jak nie to do następnego itd nie ma opcji aby nie dostać noclegu. Ja w zeszłym roku skręciłem w pierwszą uliczkę w lewo zajechałem pod sam dom i gospodarz opalający się przed domem gestem zaprosił do obejrzenia co ma do zaoferowania. I bez dwóch zdań braliśmy apartament z dwiema sypialniami czysto i pachnącą zasłonięte okiennice przyjemny chłodzik to wszystko za 40 euro ( 4 osoby) Miejscowość też fajna jest co zobaczyć i pospacerować no i zażyć kąpieli jeszcze w w bardziej słodkiej niż słonej wodzie rzeki Krka. Ze Skradin to tylko 5kom do wodospadów Krka.
Jeśli chodzi o bliskie granicie BiH o miejscowościach o których wspomniałem, nie byłem tam sugeruję się tym co dane miejsce oferuje a więc zalew i rozlewisko stąd sugestia tych miejscowości bo raczej pewne że znajdują się tam pokoje do wynajęcia.
Reasumując jedź bez kłopotania się tym gdzie będziesz spał czy przed czy za Splitem znajdziesz coś wybierz tylko sobie miejsce do którego chcesz dojechać i tam szukaj głowa do góry. Ja podróżuję z rodziną a w zeszłym roku jeszcze 1.5 rocznych szkrab na pokładzie i też sobie tym głowy nie zawracałem. Ze wszystkich noclegów tranzytowych zeszłego roku wszędzie był ten sam koszt 40 euro i we wszystkich przypadkach były to apartamenty minimum z dwiema sypialniami
Tak więc w drogę i miłych wakacji.