Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

A wszystko przez Agnieszkę

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 08.03.2010 21:50

a kto powiedział , że jeszcze tam nie wróci:)?
Nie każdy ma 3 tygodniowy urlop i nie dla każdego priorytetem jest zwiedzanie. To jest urlop i każdy spędza go tak jak mu się podoba :D

Ja nie dostrzegam braków informacyjnych w tej relacji jest w niej pokazane co ważne i miłe dla oka. Świat jest wielki nie starczy lat zeby wszystko zwiedzić. Pozdrawiam
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.03.2010 09:42

Muliness napisał(a): To jest urlop i każdy spędza go tak jak mu się podoba :D

....ależ, proszę Szanownej Pani :D , święta prawda ..... każdy coś innego lubi.
Ja np. nigdy nie napisze że byłem w danej miejscowości (jeżeli byłem tylko kilka godzin). Mogę co najwyżej napisać "przejeżdzałem".
Znać a "znać" - jest jednak różnica.
Nie zmienia to faktu ......... że każdy lubi to co lubi. :wink:
pzdr.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.03.2010 09:51

I tak, patrząc po zdjęciach i opisach, miałeś świetną przygodę ...

PS Zmieniłbym ten tytuł, w końcu, co dziewczyna winna ...?
Też miała zje... chane wakacje.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 09.03.2010 11:03

Gratuluję, miło popatrzeć na znane miejsca. Doskonała i ciekawa relacja; tylko z tym Pelješacem tak dziwnie...
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 09.03.2010 14:16

dangol napisał(a):.
Osobiście dziękuję za to, że udało mi się z Wami "zabrać" na kolejny rejs do Korculi 8) . I za nieznaną mi Starą Podacę, z której też by mi się nie chciało odchodzić. A piękny Trogir też znów z wielką przyjemnością sobie obejrzałam :D :D

Chorwacja piękna jest i nawet bardzo krótki pobyt w niej - bardzo cieszy :)
Poznaliśmy miejsca , do których mamy zamiar powrócić , a dzięki cro.pl - takie , które chcemy odwiedzić w następnych wyjazdach :D
Dlatego nie rozpatrujemy tego wyjazdu ( raczej przyspieszonego powrotu ) w kategorii " katastrofa " :wink: .
Chociaż bardzo chętnie zostalibyśmy tam znacznie dłużej , to odwiedzenie tych wszystkich pięknych miejsc dało nam wiele radości 8)

Skrzypu napisał(a): Jest też knajpka "Capo" ze stojącym przed drzwiami właścicielem przypominającym mi do złudzenia Sean'a Connery :wink: .

:D myślałem , że tylko mnie się z Connerym skojarzył :D
Szkoda , że brakło czasu na Ciovo . . .

AndrzejJ. napisał(a):Trogir jest piękny.Ciovo jest do dupy jeśli chodzi o wypoczynek w Chorwacji na dłuższy pobyt.Kto nie wierzy ten jedzie na Ciovo.

Na temat Ciovo się nie wypowiem na "nie" , po tym co zobaczyłem w relacjach - na pewno warte jest odwiedzenia :wink:

mariusz-w napisał(a):.. trzeba było ten telefon do morza..... " dziada"... :evil: :)

. . . trzeba było :? . . . wymieniłem na nowszy model :wink:

Muliness napisał(a):
Jak ten Trogir ? myślę nad wycieczką do tego miasta doradź coś;)

Jest to piękne miasto , pełne wąskich uliczek i zabytków . Założone w III wieku p.n.e. przez greckich kolonistów - całe stare miasto jest zabytkiem i o brak frekwencji Trogiru bym raczej nie posądził :wink:
Jeżeli ma to być wycieczka , radziłbym przygotować się na kłopoty z parkowaniem :wink:
Pałac Stafileo , Katedra św. Wawrzyńca , Pałac Čipiko , baszta św. Marka i późnorenesansową bramę miejską polecam każdemu , a spacer pod palmami :wink: można zakończyć pod masywną twierdzą Kamerlengo z XV w .

JacYamaha napisał(a):
A wszystko przez Agnieszkę...

. . . i HVALA jej za to :D

woka napisał(a):Piotrf ...... ralacja dobra, foty dobre ale mam wrażenie ( i chyba się nie mylę), że to były "wczasy" na zaliczenie, odfajkowanie że tutaj byłem.
Jeżeli tak było ... to moim zdaniem, marny to był pomysł.
Byłeś, to fakt ale nic ponadto. Ja takich "zaliczeniowych wczasów" nie pochwalam. Trasy, miejsca które opisujesz, dla mnie potrzeba na to z ... 5 lat (minimum). :wink:

Po przeczytaniu TwojejRelacji z podróży jakoś się nie dziwię :wink:

woka napisał(a):
Ja np. nigdy nie napisze że byłem w danej miejscowości (jeżeli byłem tylko kilka godzin). Mogę co najwyżej napisać "przejeżdzałem".
Znać a "znać" - jest jednak różnica.

I w tym miejscu się bardzo różnimy , bo jeżeli byłem gdzieś kilka godzin , to ja , w przeciwieństwie do Ciebie - napiszę że byłem

Idąc Twoim schematem :
"nie ukradłem , bo wziąłem tylko część"
"nie zabiłem , bo ten , do którego strzeliłem kiedyś i tak by umarł"
. . . adwokat ?? . . . polityk ?? :wink:

Pozdrawiam

weldon napisał(a):I tak, patrząc po zdjęciach i opisach, miałeś świetną przygodę ...

PS Zmieniłbym ten tytuł, w końcu, co dziewczyna winna ...?
Też miała zje... chane wakacje.

Ale to Agnieszce zawdzięczam :D , że odwiedziliśmy te piękne miejsca 8)
Następne wyjazdy będą :D

MWN napisał(a):Gratuluję, miło popatrzeć na znane miejsca. Doskonała i ciekawa relacja; tylko z tym Pelješacem tak dziwnie...

Dziękuję :)
Z Pelješacem . . . tylko Duba :oops:
Najważniejsze , że jest w planach :D cała reszta . Może z namiotem ?? :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.03.2010 14:24

piotrf napisał(a):Ale to Agnieszce zawdzięczam :D , że odwiedziliśmy te piękne miejsca 8)
Następne wyjazdy będą :D

... i relacje też ... Lubię happyendy :D
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 09.03.2010 14:32

piotrf napisał(a):
Dlatego nie rozpatrujemy tego wyjazdu ( raczej przyspieszonego powrotu ) w kategorii " katastrofa " :wink: .

I tak trzymajcie :D
Ja również staram się w każdej sytuacji doszukiwać pozytywów, a nie odwrotnie, bo tak po prostu łatwiej żyć.

Dzięki za fajną relację :papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.03.2010 17:06

Piotrf ..... :evil: 8O

Chyba mnie źle zrozumiałeś. Ja nigdy nie napisałem nawet jednego słowa relacji z wczasów .... i nie napiszę.
Po wtóre ..... atakujesz mnie złośliwie jakbym coś złego Ci zrobił. Dlaczego ??
Przecież nie jesteś mały dzidziuś ... oczekujesz tylko ochów i achów :?: :?: 8O .. przecież je masz, łącznie ze mną (przecież napisałem).
Ja nie jestem tylko zwolennikiem "zaliczania" na ilość aby móc później powiedzieć .... "byłem". Owszem, zawsze się oddalam od miejsca spania ale Ty zjechałeś prawie całą Chorwację. Jakby nie aparat foto - już byś zapomniał gdzie byłeś. Każdy inny - też.
Nie dotyczy to personalnie Twojej osoby .... obojetnie kto, zawsze tak napiszę. Wyjątek - wycieczka objazdowa.
............. Każdy lubi swoje. :lol: :wink:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 10.03.2010 13:54

woka ,
Przykro mi , że odebrałeś moją odpowiedż na Twoje posty jako atak .
Daleki jestem od atakowania kogokolwiek , szczególnie na tym forum :)
Nie leży to w mojej naturze :)
Do nutki złośliwej ironii się przyznaję :oops: :wink:
. . . miała być szesnastka . . . no . . . :roll: może ósemka . . .
wyszła półnuta 8O :?: :wink: . . . cóż , z muzyki to ja orłem nigdy nie byłem . . . :wink: :)

Pozdrawiam sąsiada z za miedzy
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 10.03.2010 14:50

Przepraszam , że tak na raty . . .

woka napisał(a):[ Ja nigdy nie napisałem nawet jednego słowa relacji z wczasów .... i nie napiszę.

A szkoda . Przedstawienie Twojego sposobu na spędzanie urlopu pozwoliło by zrozumieć ( nie tylko mnie ) co robimy nie tak , gdzie tkwi błąd .
I uwierz mi , że nie ma tu nawet cienia złośliwości czy ironii .
My od lat przed wyjazdem czytamy przewodniki , zaglądamy na różne fora w poszukiwaniu informacji na temat miejsc , które chcemy odwiedzić , bo lubimy urlopy spędzać aktywnie ( bez przesady oczywiście :wink: ).
Na tego typu wyjazdy nie udaję się po to by komuś zaimponować - ja to zwyczajnie lubię i już . Na całe szczęście Agnieszka też wyjazdy lubi :D
Jest to pierwsza w moim życiu relacja na forum .

A jeszcze celem wyjaśnienia

To bardzo trudne - myślę o pisaniu relacji z pobytu w miejscach , które inni znacznie lepiej
znają , chociażby przez fakt , że odwiedzali je wielokrotnie .
Moje , a raczej nasze doświadczenie w dokumentowaniu ( foto , ale trzeba by także uwzględnić
notatki - my ich nie mamy ) jest znikome , dlatego ta relacja jest trochę niekompletna .
Pamięć ludzka ulotna jest , dlatego o wielu wspaniałych chwilach , czasem wzruszeniach dostarczonych nam podczas tego pobytu przez Chorwację nie napiszę . Zmyślać nie będę , przecież nie o to tutaj chodzi .
Bardzo dziękuję wszystkim , którzy moją relację odwiedzają , bo jest to nie tylko miłe , ale także mobilizujące .
Kilka konkretnych porad udzielonych mi przez Was ( weldon , Torac , pawlos 72 , Lidia K , JacYamaha ) pomogło mi bardzo przy " tworzeniu " :)
Kilka Waszych postów upiększyło do tej pory moją relację zdjęciami ( renatalato , Marek 40 , Arek ) , ich autorom bardzo serdecznie dziękuję i proszę o kontynuację :P
Wszyscy mogą wklejać fotki tematyczne do mojej relacji , będzie przez to barwniejsza i ciekawsza ,
bo pełniejsza .

Jeszcze raz dziękuję wszystkim , którzy tu zaglądają i pozdrawiam

Piotr

P.s. Czas na pracę - trzeba zarobić na następny wyjazd :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.03.2010 14:59

piotrf napisał(a):To bardzo trudne - myślę o pisaniu relacji z pobytu w miejscach , które inni znacznie lepiej
znają , chociażby przez fakt , że odwiedzali je wielokrotnie .

Piotrze, dużo ważniejsze jest o kim piszesz i że piszesz oraz, że o swoich wrażeniach,
niż, że "już tu ktoś był, kto zna to lepiej".
Na tym ma polegać "relacja z pobytu".
Jakbym nie chciał czytać Twojej relacji (zresztą z miejsc, gdzie nie byłem, więc tylko zachęciłeś mnie do wyjazdu),
to bym sobie kupił przewodnik, albo Wiki poczytał.

To ja dziękuję.
mojekp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mojekp » 10.03.2010 16:40

a ja podziwiam ludzi którzy odażyli się napisać realcję z wyprawy do Cro(ja nie), patrząc na to z pewnego dystansu mogę tylko pogratulować i realcji i odwagi, mi osobiście bardzo sie podoba - nawet jeżeli w pewnych kwestiach mogę mieć odmienne zdanie niż Ty
generalnie wszytkie niedociągnięcia we wszelakich relacjach z Cro przykrywa to, że jest to relacja własnie z Cro
zdjęcia, wspomnienia, tęsknota no i to odliczanie do...

tak więć pisz Piotrze, pisz i wklejaj

Pozdrawiam
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 11.03.2010 11:39

Piotrze ...i ja dziękuję... resztę ( co bym miał do dodania ) to już weldon zrobił !

:D
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 12.03.2010 12:55

weldon napisał(a):. . . tylko zachęciłeś mnie do wyjazdu . . .

Bardzo się cieszę :D
Twoja "Środziemnomorska 2.5" jest przez nas traktowana jak przewodnik po miejscach , które trzeba koniecznie odwiedzić 8) razem z relacjami Tymony , Franza , Janusza , Piotrków i wielu innych . To nasze plany na kiedyś :wink:

mojekp napisał(a): . . . pisz Piotrze, pisz i wklejaj

Właściwie została mi droga powrotna , w czasie której nic specjalnego się nie wydarzyło :wink: , no może tylko wizyta w pewnym odrestaurowanym miasteczku na Słowacji . . .

mariusz-w . . . i ja dziękuję i przepraszam , że tak długo czekacie na zakończenie :oops: ale z czasem na pisanie u mnie teraz bardzo krucho - przedwiośnie i wiosna to dla mnie sezon :wink: ogórkowy :lol: :lol: :lol:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 13.03.2010 00:28

...poczytalam sobie .. :) I też napiszę swoje zdanie a co mi tam:). Piotrze wybacz bo wiem , że to Twój pokoik;)
Relacja dla mnie to jest bardzo subiektywna opowieść .

Nie ma recepty na najlepszą . Nie można wrzucić ich do jednego wora . To są każdego własne odczucia, spostrzeżenia i przygody.

Moim zdaniem relację powinno pisać sie z każdej najmniejszej wyprawy. Bo pamięć ludzka jest ulotna . Za kilka lat będzie prawdziwą pamiątką dla nas i dla naszych dzieci.

To jest dziedzina pisarstwa nie podlegająca krytyce. Jak się komuś coś nie podoba , może jej nie czytać:)
Jak sama definicja wskazuje choćby człowiek był pieć minut na ksieżycu Ma prawo pisać swoją relacje bo odczucia ma ! Nie ulega również wątpliwosci , że skoro poleciał, zobaczył i wrócił to tam był Nie ważne w jakim okresie czasu;)

Twoja relacja Piotrze jest jedną z moich ulubionych Mimo , że postawiłam sobie za cel przeczytać wszystkie;) często do Ciebie powracam:)

Ma dla mnie to co relacja mieć powinna .:) Tak jak napisał kolega Weldon przewodniki są w księgarniach . Powinnam wypisać tu teraz wszystkie te które nie dorastają do pięt relacjom!
Gdyby jakiś wydawca zdecydował sie wydać Przewodnik na podstawie relacji byłby to najllepszy przewodnik na świecie;)Bo pisany jest z serca a nie za kasę :evil: :evil:

Czekam na Cd i pozdrawiam :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

A wszystko przez Agnieszkę - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone