e4r5t napisał(a):Witam, serdecznie planujemy majówkę i padło na Chorwacja z racji, że byliśmy tam kiedyś na wakacjach lecz wtedy był to rejon ok 100 km od makarskiej. Na majówkę szkoda nam tracić czas na dojazd, więc chcielibyśmy pojechać jak najbliżej gdzieś okolice rijeka i teraz pytanko czy w maju Chorwacja jest ciepła? Wiem, że to różnie bywa, ale patrząc w ubiegłych latach było ciepło? Wiaodmo nie wymagany 30 stopni ale fajnie jakby się dało trochę polezec na plaży
e4r5t napisał(a):Witam, serdecznie planujemy majówkę i padło na Chorwacja z racji, że byliśmy tam kiedyś na wakacjach lecz wtedy był to rejon ok 100 km od makarskiej. Na majówkę szkoda nam tracić czas na dojazd, więc chcielibyśmy pojechać jak najbliżej gdzieś okolice rijeka i teraz pytanko czy w maju Chorwacja jest ciepła? Wiem, że to różnie bywa, ale patrząc w ubiegłych latach było ciepło? Wiaodmo nie wymagany 30 stopni ale fajnie jakby się dało trochę polezec na plaży
Margo87 napisał(a):A jak temperatura wody? Dało się popluskać czy łamało po łydkach jak po wejściu do naszego Bałtyku ?
Zeszły rok był nieciekawy. W planie (drugim, po pierwszy ze wzgl. na śnieg nie wypalił) mieliśmy być w Tucepi lub okolicy od 16-18 maja na 5 dni. Niestety przyszedł front deszczowy i ciekawie to nie wyglądało i zrezygnowaliśmy (w Grecji było w tym czasie pięknie i tam się udaliśmy). Cały czas podglądaliśmy kamerki i niestety było deszczowo, szaro i wiecznie, ludzi w bluzach i/lub kurtkach... Ja uważam, że w terminie majowym czy wrześniowym to decyzja o wyjeździe powinna zapadać na 2,3 dni przed planowanym wyjazdem przy uwzględnieniu prognoz pogody, chyba, że jest się nastawionym na zwiedzanie to pogoda już mniej straszna, bo wiadomo cały tydzień to non stop nie będzie padać.daszma2 napisał(a):Gorzej było w zeszłym roku (ale generalnie maj był brzydki) w Fazanie tam mieliśmy dwa dni z deszczem i temperarura też nie zachwycała około 22 później już się poprawiło i ostatnie 3 dni były ciepłe okolice 27.