napisał(a) janniko » 26.05.2010 08:47
Gdy żeśmy my byli w Chorwacji w 2002 lub jakoś tak.. to upały byli niesamowite..
Ludzi mniejscowi muwili że od maja ani kropelek deszczu nie było. Pamidory poschli. A my byli w sierpniu. Więc jakby nie patrzył bodajże mineło wiele tygodni.
Ja tam lubie tako pogode, ale nie wszystkim to dobże słurzy. Oni, mniejscowi, muwili że to już dosyć mają, bo im te pomidory poschli i zupełnie sucho jest, a dla nas to było super i gitara, bo my się kompali i opalali ile wlezie i my wypoczeli bardzo dobże.
Ale tera ostatnio jakoś tak pogoda sie zmienia, chyba na gorsze, bo ciongle leje.. a u nich też czensto coraz czenściej pada. Jedni muwią że to przez wulkan w Irlandii a inni że to od dezodorantów i torebek jednorazowych, kture rozkałdają się bodajrze 1000 lat.. Ale nie wiem co to ma wspulnego z opadami że deszcz pada.. i bórze są.. no, muwią, że te torebki i dezodory, no i rury z samochoduf to robią dziurę jakąś w ozonie.. i ultra podczerwień się do nas dostaje i psuje to wszystką pogodę. Ale ja tam nie wiem. My jedziem na południe co rok i zawsze jest goronco jak diabli..
no to pozdrawiam serdecznie..